Гриби на грилі
Інгредієнти:
• шампіньйони — 500 г;
• майонез Торчин® “Домашній” — 150 г;
• гірчиця Торчин® “Діжонська” — 1 ст.л.;
• сік лимону — 2 ст.л.;
• часник — 2-3 зубчики;
• сіль, перець на смак;
• кетчуп Торчин® “До шашлику” для подачі.
Простий та смачний рецепт грибів на грилі, який одразу стане улюбленою стравою під час барбекю. Ідеальний для тих, хто не хоче довго чекати, а також прекрасна закуска до м'яса, риби або овочів на мангалі. Мінімум інгредієнтів, максимум задоволення.
Для цього рецепту вам знадобляться шампіньйони, які будемо маринувати перед запіканням. Основа маринаду — майонез і Діжонська гірчиця Торчин®, які ми приправляємо соком лимона і подрібненим часником. В результаті маємо ароматну і соковиту страву з цікавими нотами гірчичної гостринки.
Зазвичай гриби у маринаді, приготовлені на грилі, користуються популярністю не менше за м'ясні страви з вогню.
Готуємо гриби на грилі
- Печериці очищаємо від ґрунту паперовим рушником та ретельно прополіскуємо водою. Не тримайте їх довго у воді, щоб вони не вбирали у себе зайву вологу. Чистити від шкірки шампіньйони не обов'язково. Підсушені гриби розріжте навпіл. Покладіть у ємність, в якій будете їх маринувати.
- Очищуємо два чи три зубчики часнику від лушпиння і нарізаємо їх не дуже дрібно. Додаємо до грибів.
- Лимон розрізати навпіл і вичавити сік половинки до посуду з шампіньйонами.
- Додаємо наступні інгредієнти маринаду для грибів: гірчицю Торчин® “Діжонська” та майонез Торчин® “Домашній”.
- Солимо і перчимо на свій смак.
- Все ретельно перемішати та залишити маринуватися мінімум на півгодини. Можна і довше. Гриби люблять потомитися в маринаді. Можна проколоти капелюшки виделкою, щоб маринад краще просочився у шампіньйони.
- Потім викладаємо на решітку для барбекю і смажимо по декілька хвилин з обох боків до появи рум’яної скоринки. Можна готувати та на домашньому грилі.
- Знімаємо шампіньйони з вогню. Викладаємо на блюдо, та подаємо гарячими. Гриби на грилі у гірчично-майонезному соусі стануть прекрасною закускою або гарніром до м’яса та риби. Також смачно із картопляним пюре (якщо готуєте гриби на домашньому грилі).
Секрети маринування грибів для гриля.
Готуючи за нашим рецептом шампіньйони на грилі, зверніть увагу на деякі тонкощі їх маринування.
По-перше, бажано, щоб гриби для мангала були однакового розміру. Так вони одночасно пропечуться. Пильнуйте, щоб гриби не смажилися на сильному жарі, бо пригорять і засушаться.
По-друге, для барбекю краще брати печериці середнього або великого розміру, щоб їх можна було нанизати на шампури та вони не випадали з решітки. Дрібні гриби виходять пересушеними. Врахуйте також, що в процесі смаження вони трохи зменшаться в обсязі. Якщо ви обрали великі гриби, краще розріжте їх навпіл або на чотири шматочки.
Маринад можна приготувати окремо в піалі, добре перемішати до однорідної консистенції. А потім покласти шампіньйони у чистий пакет, залити маринадом, зав'язати, добре потрусити та залишити на 30 хвилин або годину.
Також можна додати дрібно нарізаного кропу або кінзи. Просто додайте зелень до інгредієнтів для маринаду, перерахованих у рецепті, та перемішайте.
До шампіньйонів на грилі можна подати скибочки підсмаженого житнього хліба.