Інгредієнти
- булгур – 200 г;
- філе хека або мінтая – 200 г;
- часник – 3 зуб;
- червоні перці сорту каппа – 2 шт;
- морквина – 1 шт;
- буряк – 1 шт (невеликий);
- паприка – 1 чайна л;
- кетчуп Торчин® для дітей від 3-х років – 60 г;
- листя базиліку і шпинату – на смак;
- лимон – на смак.
Приготування рибних страв для дітей є викликом для багатьох батьків. Щоб дитина звикла та полюбила рибу, треба шукати нестандартні рецепти, і одним з таких рецептів може бути булгур з овочами та рибою.
Булгур має достатньо нейтральний смак, який подобається дітям, овочі додають яскравих кольорів, а спеції приємного аромату. А все разом у поєднанні дає змогу «приховати» смак риби, яку багато дітей зазвичай їдять не охоче.
Також подавайте страву з ложечкою кетчупу Торчин® для дітей від 3-х років, адже з ним ще смачніше.
Спосіб приготування
- Спочатку потрібно підготувати всі інгредієнти. Філе хека або мінтая нарізати на середні шматочки, часник очистити та дрібно нарізати або пропустити через прес. Моркву натерти на великій тертці, червоні перці нарізати дрібними кубиками, а буряк відварити та нарізати невеликими кубиками.
- У сковорідку налити олію і додати часник, спасерувати до світло-жовтого кольору.
- Додати моркву, паприку, долити пів склянки води та тушкувати під кришкою до м'якості овочів.
- Покласти рибу і протушкувати 2 хвилини під кришкою. Додати булгур і порізані тонко червоні перці. Все це залити сумішшю кетчупу Торчин® і води, посолити та готувати під кришкою на слабкому вогні до готовності (приблизно 25 хвилин).
- Перед тим, як зняти з вогню, додати кубики вареного буряка і добре перемішати. Також можна додати буряк вже безпосередньо перед подачею до столу.
- На вже готову страву покласти зверху листочки базиліку та шпинату і закрити кришкою для насичення ароматами.
Під час подачі витиснути скибку лимона і подавати прямо в сковорідці.
Готуючи булгур з овочами для своєї родини ви можете адаптувати його під свої смакові вподобання, додаючи або замінюючи деякі інгредієнти. Наприклад, використовуючи інші види овочів або спецій, таким чином, щоразу отримувати новий смак цієї страви. Таким чином у вас вийде повноцінна поживна страва для обіду, вечері, або навіть сніданку вихідного дня для всієї родини.
Сподіваємося, що ця страва стане улюбленою у вашій родині, і ви будете часто її готувати, радуючи своїх близьких смачними та корисними стравами.
Поживна цінність в 100 г
Ккал | 246 |
Білки | 5 г |
Жири | 5 г |
Вуглеводи | 28 г |
Зазначена харчова цінність страв є розрахунковою та базується на авторитетних довідникових даних. Інформація про харчову цінність страв може бути використана для орієнтовного планування раціону.
Робімо страву
прикольною разом!
Це дуже легко!
Візьми кетчуп Торчин для дітей.
Додай до страви, щоб зробити її прикольною.
Як смачно, м-м-м!
Оксана Скиталінська
Оксана спочатку почала шлях в загальній хірургії, а у 2010 році вступила на катедру гастроентерології, дієтології та ендоскопії НМАПО ім. Шупика. Також Оксана є учасницею світових та європейських конгресів й конференцій. Має понад 30 років практики та підбирає харчування для пацієнтів відповідно до їх потреб.
Коментар лікаря-дієтолога
Якщо хочеш бути сильним, розумним, кмітливим та добре бачити — їж частіше яйця на сніданок! А якщо до яєць додати шпинат, то і сили і кмітливості буде ще більше. Яйця вважаються дієтологами золотим стандартом білка.