Інгредієнти
- яйця — 2 шт.;
- буряк — 2 шт.;
- гарбуз — 120 г;
- кукурудзяне борошно — 90 г;
- манна крупа — 1 ст. л.;
- розпушувач — ½ ч. л.;
- вершкове масло для змащування форми;
- сіль на смак;
- кетчуп Торчин® для дітей — 1 ст. л. для подачі.
Всі знають, що діти люблять солодке, але його велика кількість не на користь, тому для тих хто шукає щось солодке і в той же час без додавання цукру - ці мафіни відмінне рішення. За рахунок гарбуза вони отримують приємний солодкуватий присмак, але при цьому не будуть дуже солодкими. І нехай вас не лякає буряк у складі, на смак у готових мафінах він майже не відчувається, але надає їм цікавого рожевого кольору, який приваблює дітлахів. І що важливе, спробувавши ці мафіни, не кожен здогадається, що це мафіни з овочів.
Гарбузові мафіни — це цікавий дитячий рецепт, який можна готувати на сніданок або обід. Для приготування цієї страви найкраще підходить гарбуз сорту «Хоккайдо», бо він має ніжно-солодкуватий смак, але можна використовувати й інші сорти.
Спосіб приготування
- На середній тертці натріть буряк і гарбуз, та змішайте їх у мисці.
- Окремо збийте виделкою яйця. Їх потрібно збити лише до однорідної консистенції, а не до піни.
- Додайте до буряково-гарбузової маси яйця, кукурудзяне борошно, манну крупу і розпушувач. Гарно перемішайте всі інгредієнти між собою.
- Підготуйте форми для мафінів (силіконові або металеві), змастивши їх поверхнево вершковим маслом.
- Розподіліть тісто у формах, повністю заповнюючи їх. Вирівняйте зверху ножем.
- Розігрійте духовку до температури 170 градусів, поставте мафіни та випікайте приблизно 20-25 хвилин. Готовність перевіряйте дерев'яною зубочисткою.
- Вийміть мафіни з духовки та дайте їм трохи охолонути.
Гарбузові мафіни можна подавати із кетчупом Торчин® для дітей. Або на його основі приготуйте соус, додавши до кетчупу дрібно насічений маринований огірочок і нарізану зелень (кріп, петрушка). Добре перемішайте страву.
Мафіни з гарбузом стануть цікавим доповненням до ранкового чаю чи какао з молоком.
Поживна цінність в 100 г
Ккал | 100 |
Білки | 5 г |
Жири | 3 г |
Вуглеводи | 20 г |
Зазначена харчова цінність страв є розрахунковою та базується на авторитетних довідникових даних. Інформація про харчову цінність страв може бути використана для орієнтовного планування раціону.
Робімо страву
прикольною разом!
Це дуже легко!
Візьми кетчуп Торчин для дітей.
Додай до страви, щоб зробити її прикольною.
Як смачно, м-м-м!
Оксана Скиталінська
Оксана спочатку почала шлях в загальній хірургії, а у 2010 році вступила на катедру гастроентерології, дієтології та ендоскопії НМАПО ім. Шупика. Також Оксана є учасницею світових та європейських конгресів й конференцій. Має понад 30 років практики та підбирає харчування для пацієнтів відповідно до їх потреб.
Коментар лікаря-дієтолога
Ця страва – неперевершений мікс смаків і користі для вашого організму! Багата харчовими волокнами, амінокислотою проліном, вітамінами групи B та магнієм – вона є справжнім суперфудом.
Вітамін B12 відіграє ключову роль у підтриманні нормальної роботи нервової системи, покращенні психічної діяльності, зміцненні імунітету та зниженню рівня втоми. Вітамін B6 також необхідний для стабільної роботи нервової системи. Магній сприяє здоров’ю кісток і зубів, Завдяки високому вмісту клітковини, ці овочеві мафіни позитивно впливають на роботу кишківника.
Тож мерщій додавайте ці мафіни до свого раціону!