Інгредієнти
- цибулина - 1 шт.;
- часник - 1 зубчик;
- морква - 1 шт.;
- капуста - 100 г;
- болгарський перець - 1 шт;
- оливкова олія - 1 ст. л.;
- кетчуп Торчин для дітей від 3-х років - 100 г.
Картопляне пюре - улюблена страва багатьох, але в поєднанні з овочевим рагу воно набуває нових, цікавих смаків.
При приготуванні овочевого рагу ви можете замість звичної нарізки кубиками спробувати нарізати овочі тонкими смужками або кружечками. Це не тільки змінить зовнішній вигляд страви, але й трохи змінить її текстуру, що може зацікавити дітей новими формами.
Спосіб приготування
- Наріжте цибулю на дрібні кубики. Якщо у вас є час, можна замочити нарізану цибулю в холодній воді на кілька хвилин, щоб зменшити її гостроту.
- Наріжте моркву на невеликі кубики або натріть її на великій тертці Подрібніть часник.
- Нашаткуйте капусту тонкими смужками. Ви можете використовувати білу або пекінську капусту, залежно від вашого смаку.
- Наріжте перець на тонкі смужки або невеликі кубики. Можна використовувати перець різних кольорів для додання страві яскравості.
- Розігрійте оливкову олію у великій глибокій сковорідці або сотейнику. Олія повинна бути добре розігрітою, але не до такої міри, щоб почала диміти. Додайте нарізану цибулю до сковорідки та обсмажуйте її на середньому вогні, постійно помішуючи, доки вона не стане золотистою.
- До обсмаженої цибулі додайте подрібнений часник та моркву і тушкуйте поки морква не стане «аль-денте», тобто ще трохи хрусткою. Далі додайте болгарський перець і нашатковану капусту. Зменшіть вогонь і тушкуйте овочі під кришкою приблизно 10-15 хвилин, поки всі інгредієнти не стануть м'якими. Якщо овочі почнуть підсихати, додайте трохи води або овочевого бульйону.
- Коли овочі стануть м'якими, додайте до них кетчуп. Він додасть страві насиченого томатного смаку та легку кислинку. Добре перемішайте всі інгредієнти, щоб кетчуп рівномірно розподілився по всій страві.
- Поки рагу овочеве тушкується, ви можете приготувати картопляне пюре. Для цього очистіть кілька картоплин і наріжте їх на невеликі шматочки. Відваріть картоплю в підсоленій воді до м'якості. Після того, як картопля звариться, злийте воду і розімніть її в пюре. Додайте трохи теплого молока і вершкового масла для надання пюре ніжної текстури. Якщо вам подобається більш пухке пюре, можна використовувати міксер.
Викладіть готове рагу на тарілку і подавайте його разом із картопляним пюре. За бажанням прикрасьте страву свіжою зеленню, наприклад, кропом або петрушкою. Це додасть їй свіжого аромату і зробить вигляд ще привабливішим.
Поживна цінність в 100 г
Ккал | 192 |
Білки | 9,4 г |
Жири | 5,3 г |
Вуглеводи | 4,7 г |
Зазначена харчова цінність страв є розрахунковою та базується на авторитетних довідникових даних. Інформація про харчову цінність страв може бути використана для орієнтовного планування раціону.
Робімо страву
прикольною разом!
Це дуже легко!
Візьми кетчуп Торчин для дітей.
Додай до страви, щоб зробити її прикольною.
Як смачно, м-м-м!
Оксана Скиталінська
Оксана спочатку почала шлях в загальній хірургії, а у 2010 році вступила на катедру гастроентерології, дієтології та ендоскопії НМАПО ім. Шупика. Також Оксана є учасницею світових та європейських конгресів й конференцій. Має понад 30 років практики та підбирає харчування для пацієнтів відповідно до їх потреб.
Коментар лікаря-дієтолога
Картопляне пюре – це улюблена класика для всіх вікових груп! Але ще смачнішим та кориснішим воно стає, коли ви поєднуєте його з овочевими стравами, багатими клітковиною. Це поєднання забезпечує триваліше насичення завдяки складним вуглеводам, а також наповнює ваш організм іншими важливими речовинами. Такими як:
Овочеве рагу з картопляним пюре – ідеальний варіант для ситного та здорового обіду!