Інгредієнти
- відварений рис — 120 г;
- цвітна капуста — 120 г;
- панірувальні сухарі — 30-35 г;
- яйце — 1 шт.;
- твердий сир — 30-35 г;
- сіль — ½ ст. л.;
- кетчуп Торчин® «Для дітей» від 3-х років для подачі.
Щоб урізноманітнити раціон дитячого харчування овочами, пропонуємо простий рецепт котлет з цвітною капустою. Готуємо їх на основі рису, і не смажимо, а запікаємо. В результаті, маємо ніжні котлетки з хрусткою скоринкою, які прекрасно смакують із кетчупом.
Такі котлети з рисом можна подавати як самостійну страву на сніданок або обід.
Спосіб приготування
- Добре промийте рис, всипте в каструлю, залийте водою у пропорції 1:2 і варіть орієнтовно 10 хвилин (дивіться інструкцію на упаковці сорту рису, який готуєте). Радимо використовувати бурий рис, але для приготування підійде і білий.
- Суцвіття цвітної капусти відваріть 5-10 хвилин. Потім злийте воду, дайте їм трохи охолонути та наріжте суцвіття якомога дрібніше.
- У мисці змішайте відварений рис і подрібнені суцвіття цвітної капусти. Додайте панірувальні сухарі. Якщо немає під рукою, можна замінити на хлібні крихти.
- Напівтвердий сир натріть на середній тертці та відправте у миску з іншими інгредієнтами. Підходять сир моцарела або чеддер.
- Додайте яйце, посоліть і гарно перемішайте. Суміш для рисових котлет має бути максимально однорідною.
- Сформуйте вологими руками котлетки невеликого розміру та викладіть їх на деко, застелене пергаментним папером.
Випікайте у духовці при температурі 150 градусів до ледь рум’яної скоринки.
Подавайте котлети з рисом теплими, з ложечкою кетчупу Торчин® для дітей та зі свіжими або запеченими овочами. Ця страва також чудово смакує із листочками салату, свіжим огірком, вінегретом або салатом із вареного буряка.
За бажанням до інгредієнтів можна додати натерту свіжу моркву та дрібно нарізану цибулю. Також можна подрібнити всі овочі блендером, таким чином рисові котлети матимуть одноріднішу консистенцію, інколи дітям так краще смакує.
Поживна цінність в 100 г
Ккал | 160 |
Білки | 5 г |
Жири | 8 г |
Вуглеводи | 18 г |
Зазначена харчова цінність страв є розрахунковою та базується на авторитетних довідникових даних. Інформація про харчову цінність страв може бути використана для орієнтовного планування раціону.
Робімо страву
прикольною разом!
Це дуже легко!
Візьми кетчуп Торчин для дітей.
Додай до страви, щоб зробити її прикольною.
Як смачно, м-м-м!
Оксана Скиталінська
Оксана спочатку почала шлях в загальній хірургії, а у 2010 році вступила на катедру гастроентерології, дієтології та ендоскопії НМАПО ім. Шупика. Також Оксана є учасницею світових та європейських конгресів й конференцій. Має понад 30 років практики та підбирає харчування для пацієнтів відповідно до їх потреб.
Коментар лікаря-дієтолога
Закохатися у цвітну капусту легко, особливо коли на столі капустяно-рисові котлетки! Кожна з них – добре збалансоване поєднання білків, вуглеводів і жирів, що забезпечує тривале відчуття насичення. Бурий рис, який є основою цих котлеток, багатий вітамінами групи B. Вітамін B12 підтримує нормальну роботу нервової системи, покращує психічну діяльність, зміцнює імунітет та зменшує втому. Вітамін B6 також важливий для здоров’я нервової системи. А вуглеводи забезпечують нормальну функцію мозку.
Насолоджуйтеся смачними стравами!