Соус Айвар | Торчин

Соус Айвар

Автор: Оксана Скиталінська

Інгредієнти

  • болгарський перець — 2 шт.;
  • часник — 1 зубчик;
  • оливкова олія — 2 ст. л.;
  • кетчуп Торчин® для дітей — 3 ст. л.;
  • сіль на смак;
  • лимонний сік за бажанням.

Айвар — це закуска із запеченого болгарського перцю, яка походить із Балканського півострова. Це простий у приготуванні овочевий соус, який неймовірно смакує зі шматочком гречаного багета або будь-якого хліба, підсмаженого на сковороді без олії.

Готувати соус Айвар краще у сезон свіжих перців, використовуючи червоні солодкі сорти. З додаткових інгредієнтів лише зубчик часнику, якщо ваша дитина полюбляє його, і трохи кетчупу Торчин® для дітей для надання страві томатних нот.

Айвар також можна легко консервувати на зиму. Для цього можна прокипятити хвилин 15 свіжоприготовлений соус, а потім розкласти по банкам і герметично закрутити.

Готовий соус айвар можна подавати як самостійну страву або як соус до гречаної каші, рису, булгура, картопляного пюре, м’яса.

Спосіб приготування

  1. Цілі червоні болгарські перці проколіть у декількох місцях зубочисткою, щоб легше було знімати з них шкірку після запікання. Змажте їх рослинною олією.
  2. Поставте на деко у розігріту духовку до 170 градусів і запікайте 20-25 хвилин.
  3. Вийміть із духовки та дайте охолонути.
  4. Відділіть шкірку та насіння з перців.
  5. Запечені очищені перці покладіть у чашу блендера, додайте вичавлений зубчик часнику та оливкову олію. Збийте всі інгредієнти до однорідної консистенції.
  6. Додайте до соусу кетчуп Торчин® для дітей і знову зблендуйте все разом.,
  7. Можна додати солі на смак (хоча кетчуп Торчин® для дітей вже містить натуральну морську сіль), трошки лимонного соку   за бажанням.

Айвар подається холодним , як соус до різних страв. Його також смачно їсти у вигляді намазки на житні хлібці. І якщо ваша дитина не любить перець, можливо в такий спосіб, у вигляді соусу, він їй сподобається більше.

У сезон болгарського перцю рекомендуємо робити заготовки соусу Айвар на зи

Оксана Скиталінська

Коментар лікаря-дієтолога

Запечений болгарський перець зі спеціями та цінними жирами – справжній скарб для вашого організму! Ця страва є одним із найкращих джерел каротиноїдів, зокрема, бета-каротину, який є попередником вітаміну А. Крім того, вона містить ніжну клітковину – пектин. Пектини сприяють підтриманню нормального рівня холестерину в крові та допомагають знизити зростання рівня глюкози після їжі.
Насолоджуйтесь цією стравою, отримуючи максимум користі та задоволення!

Поживна цінність в 100 г

Ккал150
Білки1 г
Жири14 г
Вуглеводи7 г

Зазначена харчова цінність страв є розрахунковою та базується на авторитетних довідникових даних. Інформація про харчову цінність страв може бути використана для орієнтовного планування раціону.

Робімо страву
прикольною разом!

Це дуже легко!

Візьми кетчуп Торчин для дітей.

Додай до страви, щоб зробити її прикольною.

Як смачно, м-м-м!

Інші рецепти, які можуть сподобатись