Томатний бісквіт – рецепт з фото | Торчин

Томатний бісквіт

Автор: Оксана Скиталінська

45 хв.

Інгредієнти

  • кетчуп Торчин® «Для дітей» — 2 ст.л.;
  • оливкова олія — 3 ст.л.;
  • яйця — 3 шт;
  • суміш цільнозернового та борошна вищого гатунку — 240 г;
  • оливок без кісточок — 60 г;
  • порошок для печива — 60 г;
  • сіль – на смак.

Томатний бісквіт – це цікава страва, яка неодмінно приверне увагу дітей. Завдяки кетчупу в рецепті бісквіт отримує характерний томатний присмак і колір.  Таки бісквіт може стати альтернативою солодким перекусам, заміною хлібу ті гарним доповненням до супів і салатів.

Пропонуємо використати наш рецепт бісквіта у духовці, який завжди виходить м’яким та смачним.

 

Спосіб приготування

  1. Приготування бісквіта починається з того, що потрібно відділити білки від жовтків. Спочатку міксером збиваємо білки в міцну стійку піну, а потім окремо додаємо жовтки та збиваємо їх разом.
  2. Окремо збиваємо міксером кетчуп з олією.
  3. До яєчної суміші додаємо борошно, порошок для випічки, збитий кетчуп та подрубнені оливки, з яких потрібно попередньо добре віджати рідину. Обрежно  перемішуємо, щоб тісто стало однорідним, але при цьому залишилась його пишність.
  4. Готуємо форму для випічки: змащуємо її олієюабо кладемо в середину  папір для випічки, щоб наш бісквіт не прилипав до стінок.
  5. Розігріваємо духовку до 150°C. Виливаємо тісто в підготовлену форму і рівномірно розподіляємо. Випікаємо близько 25 хвилин або до того часу, поки зубочистка, вставлена в середину, вийде сухою.
  6. Дайте бісквіту охолонути перед тим, як виймати його з форми.

Подавати потрібно охолодженим та порізаним на порції.

Готовий бісквіт можна подавати як самостійну страву, перекус чи як доповнення до перших страв. Також ви можете  адаптувати бісквіт під різні смаки та побажання дітей, наприклад, кщо діти не люблять оливки, ви можете готувати його без них, або дуже жрібно нарізаними і починати з додаванням дуже невеличкої кількості оливок, щоб познайомити дитину з їх смаком.

Не зважаючи на те, що ми звикли до солодких бісквітів, ми рекомендуємо спробувати цей рецепт, щоб переконатися, що томатний бісквіт може стати вашою улюбленою домашньою стравою.

Оксана Скиталінська

Коментар лікаря-дієтолога

Бісквіти люблять дорослі і діти, навіть ті, які не дуже полюбляють яйця. А бісквіти з оливками та смаком кетчупа — це незвичне поєднання з італійськими нотками,що добре втамовує голод та надає енергію та силу до нових пригод!

Поживна цінність в 100 г

Ккал450
Білки9 г
Жири34 г
Вуглеводи32 г

Зазначена харчова цінність страв є розрахунковою та базується на авторитетних довідникових даних. Інформація про харчову цінність страв може бути використана для орієнтовного планування раціону.

Робімо страву
прикольною разом!

Це дуже легко!

Візьми кетчуп Торчин для дітей.

Додай до страви, щоб зробити її прикольною.

Як смачно, м-м-м!

Інші рецепти, які можуть сподобатись