Інгредієнти
- бульйон нежирний неміцний м’ясний – 1 л;
- кетчуп – 60 г;
- оливкова олія – 2 ст.л.;
- помідори черрі – 3-4 шт.;
- болгарський перець – 1 шт.;
- невелика цибулина – 1 шт.;
- невелика морквина – 1 шт.;
- середня картоплина – 1 шт.;
- яйце – 1 шт.
Цей рецепт томатного супа з кльоцками урізноманітнить меню не тільки вашої дитини а й всієї родини. Завдяки особливостям приготування, він підходить навіть для малюків, які не дуже люблять овочі. Адже ви можете додавати до супу різні види та фактично приховати їх у кремовій консистенції.
Кльоцки, або маленькі галушки, є чудовим доповненням до супу. Вони мають м'який, ненав'язливий смак, що подобається більшості дітей. Як варіант, у тісто можна додати терті овочі, такі як морква чи шпинат, що надасть їм яскравого кольору та зробить суп більш цікавим. А ще ви можете робити кльоцки різної форми – круглі, овальні або навіть фігурні, що привертає увагу дітей та робить процес їжі веселішим.
Спосіб приготування
Приготування кльоцків:
- Змішайте яйце, борошно та сіль у глибокій мисці. Якщо тісто виходить занадто густим, додайте 1-2 столові ложки води, щоб досягти потрібної консистенції.
- Змішуйте інгредієнти до однорідної маси, яка має бути густою, щоб тримати форму. Тісто повинно легко ліпитися в маленькі кульки. Якщо тісто занадто рідке, кльоцки можуть розпадатися під час варіння.
- Використовуючи чайну ложку, набирайте невеликі порції тіста і обережно формуйте з них маленькі кульки або овалоподібні кльоцки.
Приготування супу:
- Спечіть болгарський перець у духовці, попередньо проколовши його в декількох місцях. Дайте охолонути, зніміть шкірку і почистіть від насіння та плодоніжки.
- У каструлю з товстим дном влити олію, покладіть дрібно порізану цибулину та розчавлений маленький зубчик часнику, протушкуйте.
- Додайте нарізану дрібними кубиками моркву, картоплю, і долийте бульйон. Протушкуйте під кришкою на слабкому вогні.
- Коли картопля стане м’якою, додайте половинки помідорів черрі без шкірки, порізаний на шматочки печений перець, кетчуп. Протушкуйте ще 1 хвилину.
- Долийте бульйон, який залишився, посоліть і чайною ложкою вкладайте кльоцки. Проваріть ще 5 хвилин. Слідкуйте за тим, щоб суп не був занадто густим під час додавання кльоцків. Додатковий бульйон або вода допоможуть підтримувати правильну консистенцію.
Подавати суп краще одразу, давши йому трохи охолонути, та прикрасивши кожну тарілку листочамик базиліку.
Також пильнуйте готовність кльоцок. Так як тісто на кльоцки досить ніжне, їх легко переварити.
Томатний суп з кльоцками - це смачна та насичена страва, що поєднує томатну основу з овочами та кльоцками, які прекрасно вбирають томатний смак. В результаті ви отримаєте цікаве поєднання смаків і новий смаковий досвід для всієї родини.
Поживна цінність в 100 г
Ккал | |
Білки | г |
Жири | г |
Вуглеводи | г |
Зазначена харчова цінність страв є розрахунковою та базується на авторитетних довідникових даних. Інформація про харчову цінність страв може бути використана для орієнтовного планування раціону.
Робімо страву
прикольною разом!
Це дуже легко!
Візьми кетчуп Торчин для дітей.
Додай до страви, щоб зробити її прикольною.
Як смачно, м-м-м!
Оксана Скиталінська
Оксана спочатку почала шлях в загальній хірургії, а у 2010 році вступила на катедру гастроентерології, дієтології та ендоскопії НМАПО ім. Шупика. Також Оксана є учасницею світових та європейських конгресів й конференцій. Має понад 30 років практики та підбирає харчування для пацієнтів відповідно до їх потреб.
Коментар лікаря-дієтолога
Томатний суп — це і смачно, і поживно. Цікавим фактом є те, що саме при термічній обробці, після тушкування та варіння, у томатах (соусі, кетчупі, тушкованих помідорах) утворюється найбільше цінного каротиноїду лікопену. Саме завдяки лікопену такі продукти як томати або грейпфрути мають яскравий колір.
Насолоджуйтесь смачними стравами!