Інгредієнти
- батат — 500 г;
- морква — 100 г;
- цибуля — 1 шт.;
- яйця — 2 шт.;
- твердий сир — 50 г;
- борошно — 50 г;
- зелена цибуля для посипки;
- кетчуп Торчин® «Для дітей» від 3-х років для подачі.
Основною фішкою цього рецепта є батат (або як його ще називають, солодка картопля). Він відрізняється від звичайної картоплі як за смаком, так і за зовнішнім виглядом. Для багатьох дітей смак батату може бути незвичним і цього вже буде достатньо, щоб дитина відмовилась його коштувати. Тому щоб ввести до раціону ваших дітей цей овоч, ми пропонуємо приготувати його у вигляді рецепту вафель. А завдяки додаванню сиру, впевнені, в такому рецепті вони його навіть і не помітять!
Вафель з сиром і бататом потрібно подавати свіжоспеченими додаючи трохи кетчупу Торчин® для дітей. Ідеальний варіант для сімейних сніданків, коли хочеться побалувати рідних чимось оригінальним.
Спосіб приготування
- Батат і моркву очистити та натерти на середню тертку.
- Ріпчасту цибулю очистити і, або дуже дрібно нарізати, або натерти на середній тертці, додати до овочів.
- Будь-який напівтвердий сорт сиру (чедер, радомер тощо) натерти та додати до інших інгредієнтів.
- Додайте борошно і злегка збиті яйця. Добре перемішайте, поки всі інгредієнти повністю не з’єднаються.
- Розігрійте вафельницю до середньої температури (якщо вона має такі налаштування) і злегка змастіть її рослинною олією або скористайтеся антипригарним спреєм, щоб запобігти прилипанню. Ложкою викладіть овочеву суміш у центр вафельної форми та акуратно розподіліть її до країв.
- Закрийте вафельницю і готуйте приблизно 5 хвилин (поки вафлі не підрум’яняться, не стануть хрусткими). Час приготування залежить від температури та моделі вашої вафельниці.
- Після приготування обережно вийміть вафлі. Порада: доки закінчуєте всю партію овочевих вафель, помістіть вже готові на деко з решіткою або просто на решітку духовки, яку попередньо нагріли до температури 50 градусів. Так вафлі залишаться теплими перед подачею на стіл.
- Випікайте всі вафлі, доки не закінчиться тісто.
Подавайте вафлі з сиром теплими у поєднанні з кетчупом Торчин® для дітей. Можна зверху посипати дрібно нарізаною молодою зеленою цибулею або доповнити свіжими огірками, томатами, редькою, салатом Айсберг.
Ми вважаємо, що батат незаслужено поступається популярністю своєму сородичу – картоплі. Тому впевнені що цей цікавий рецепт, допоможе батату увійти та урізноманітніти раціон вашої родини.
Поживна цінність в 100 г
Ккал | 250 |
Білки | 8 г |
Жири | 10 г |
Вуглеводи | 25 г |
Зазначена харчова цінність страв є розрахунковою та базується на авторитетних довідникових даних. Інформація про харчову цінність страв може бути використана для орієнтовного планування раціону.
Робімо страву
прикольною разом!
Це дуже легко!
Візьми кетчуп Торчин для дітей.
Додай до страви, щоб зробити її прикольною.
Як смачно, м-м-м!