Інгредієнти:
- куряче філе — 500 г;
- болгарський перець — 2 шт. (250 г)
- свіжа капуста броколі — 150 г;
- рослинна олія — 2 ст. л.;
- насіння кунжуту — 1 ч. л.(опціонально);
- соєвий соус Торчин® «Теріякі» — 100 мл;
- часник - 3-4 зубчики;
- корень імбиру - 50 г;
- крохмаль - 50 г.
Готуємо курку з соусом «Теріякі» від Торчин®
- Курячі грудки ретельно промиваємо під проточною водою. Гострим ножем видаляємо плівки та прожилки. Просушуємо паперовим рушником і нарізаємо шматочками середнього розміру. Загалом, чим більші шматки, тим м’ясо курки виходить соковитішим. Шматочки курки добре обвалюємо у крохмалі.
- Миємо перець і броколі та довільно нарізаємо. Традиційно в азійській кухні перець заведено кришити соломкою, а капусту — невеликими кубиками.
- Розігріваємо сковорідку й наливаємо олію для смаження.
- У гарячу олію висипаємо нарізане куряче філе і смажимо на високому вогні, постійно помішуючи 5–6 хвилин до появи красивої скоринки.
- Додаємо на пательню шматочки перцю і броколі. Обсмажуємо ще 5 хвилин.
- Далі потрібно додати подрібнений часник та корінь імбиру. Продовжуємо смажити усе ще 1-2 хвилини, щоб аромат розійшовся по всій страві.
- Виливаємо до курки з овочами соєвий соус Торчин® «Теріякі». Саме він надасть страві пікантного та ароматного смаку. Ретельно перемішуємо, накриваємо кришкою та тушкуємо курку з овочами в соєвому соусі Торчин® «Теріякі» на повільному вогні ще 3 хвилини.
- Радимо подавати страву на персональних тарілках. Якщо ви використовуєте додатковий гарнір — його сервірують знизу, поверх накладають курку в соєвому соусі Торчин® «Теріякі» з овочами, рясно поливаючи залишками соусу зі сковороди.
Подавайте куряче філе в соєвому соусі Торчин® «Теріякі» з різними видами рису, овочами, макаронними виробами тощо.
Курка з овочами в соусі «Теріякі» — це класичний азійський рецепт, за допомогою якого можна легко урізноманітнити стіл будь-якої сім’ї. Ця проста страва готується за лічені хвилини із додаванням соєвого соусу Торчин® «Теріякі», завдяки якому курка та овочі підкупають кожного своїм насиченим солодким посмаком.
Зазвичай теріякі робиться на основі соєвого соусу, цукру і спеціального азійського оцту, відповідно поєднуючи в собі солоний, солодкий і кислий смаки. Така гастрономічна суміш надає курочці пікантності та водночас стане екзотичною нотою вашого домашнього меню. Буде вам смачна страва із базових продуктів східної кухні.
Курка з соєвим соусом «Теріякі» ідеально смакує у поєднанні із рисом, оскільки він не затьмарює основний смак м’яса. Також можна подавати кускус або рисову локшину на гарнір.
Варіанти приготування курки в соєвому соусі «Теріякі»
Ми запропонували вам простий універсальний рецепт курки з овочами в соєвому соусі Торчин® «Теріякі». Його можна готувати на сковороді, у WOK, тушкувати, запікати в духовці або на грилі. У кожному окремому випадку, завдяки зміні принципу термічної обробки, смак курки буде різним.
Якщо ви бажаєте більш насиченого й багатшого смаку курячого філе, можна попередньо замаринувати його в соєвому соусі Торчин® «Теріякі» на 15 хвилин. Також, починаючи смажити курку на сковороді, пильнуйте, щоб рослинна олія була добре розігрітою. Це важливо для правильного обсмаження та апетитної скоринки.
З овочів, як гарнір можна використовувати помідори, солодкий перець, цибулю, моркву, ріпу, гарбуз, патисони, кабачки або різні види капусти. Соєвий соус Торчин® «Теріякі» прекрасно поєднується з часником та імбиром — базовими азійськими прянощами. Для цього потрібно очистити та натерти на дрібну тертку шматочок свіжого імбиру та видавити зубчик часнику, і додати ці інгредієнти до сковорідки, де тушкується куряче філе з овочами та соєвим соусом Торчин® «Теріякі».
Готову страву можна посипати нарізаною зеленою цибулькою та насінням кунжуту.