Рецепти

Запечений лосось "Теріякі"

123
prev
next
123

Інгредієнти:

  • філе лосося — 700 г (4 шматочки по 170–180 г);
  • рослинна олія для змащування форми — 1 ст. л.;
  • насіння кунжуту — 1–2 ч. л.;
  • соєвий соус Торчин® «Теріякі» — 190 мл.
     

Якщо хочеться швидко приготувати щось смачне та оригінальне, пропонуємо рецепт запеченого лосося із соєвим соусом Торчин® “Теріякі”. Класичний азіатський соус надасть рибі пікантного смаку. Приготовлений у духовці, лосось із соусом “Теріякі” виходить із красивою блискучою скоринкою і має легкі солодкі ноти. 

Цей рецепт не займе у вас багато часу, а з інгредієнтів вам знадобляться лише гарний шматочок лосося і соєвий соус Торчин® «Теріякі». Ця страва прекрасно смакує з запеченими овочами, легкими салатами, картопляним пюре.

Готуємо запечений лосось із соєвим соусом “Теріякі”

  1. Філе лосося ретельно промийте під проточною водою. Промокніть паперовими рушниками, щоб прибрати зайву вологу.
  2. Гострим ножем розділіть на 4 акуратні порції. Або купуйте рибу вже нарізаною на  порційні шматочки.
  3. Розігрійте духовку до 200 градусів. Форму для запікання змастіть рослинною олією, можна використовувати пергаментний папір для запікання.
  4. Викладіть шматочки лосося на форму. Змастіть соєвим соусом Торчин® «Теріякі» за допомогою кулінарного пензлика. Можна повторно змастити соусом після десяти хвилин запікання.
  5. Запікайте лосось у духовці 15–20 хвилин, обов’язково без конвекції. Додаткове повітря пересушить ніжне м’ясо риби та воно вийде сухим. Виберіть режим нагрівання нижнього та верхнього нагрівального компонента. Можливо час запікання доведеться збільшити — усе залежить від того, наскільки великі шматки риби ви запікаєте.
  6. Готову страву викладають на окремі тарілки й посипають кунжутним насінням.

Якщо готуєте запечений лосось із соєвим соусом Торчин® “Теріякі” для святкового столу, прикрасьте його за допомогою м’яти й ананасу. Для цього наріжте ананас дрібним кубиком і викладіть поверх рибного філе. Зверху додайте пару листочків м’яти.

Секрети приготування запеченого лосося з соєвим соусом “Теріякі”

Для рецепта запеченого лосося з соєвим соусом Торчин® “Теріякі” можна брати будь-яку морську рибу із сімейства лососевих: горбушу, нерку, сиг, кету, чавича, форель. Сьомга, приготовлена за аналогічним рецептом, майже не відрізняється на смак.

Також іноді для більш насиченого смаку перед тим, як запікати, лосось маринується у соєвому соусі Торчин® «Теріякі» десь до 30 хвилин.

При подачі на стіл можна супроводжувати піалою з діп-соусом, для якого змішати декілька столових ложок соєвого соусу Торчин® «Теріякі» та однією столовою ложкою кунжутної олії.

Готувати рибу з соєвим соусом Торчин® “Теріякі” можна на грилі, використовуючи кулінарну фольгу. У такому разі ви відчуєте нотки легкої копченості.

Як додаткові інгредієнти використовуються овочі. З соєвого соусу Торчин® “Теріякі” виходить гарний маринад для овочів гриль, які можна запукати в духовці. Просто запікайте нарізані овочі, періодично змащуючи їх соусом. Як гарнір до риби варто подавати рис,  салат, запечені овочі або картопляне пюре.
 

Коментарі
Щоб залишити коментар необхідно Авторизуватися