Рецепти

Кускус із морепродуктами в карамельно-медовому соусі

Кускус
15 хв
4

Інгредієнти:

  • Кускус — 150 г сухої крупи
  • Морепродукти (креветки, мідії, кальмари) — 250 г
  • Томати черрі — 3 шт
  • Олія для смаження — 1 ст. л.
  • Вершки 10 % — 50 мл
  • Соус для приготування Торчин® з медом і карамелізованою цибулею — 1 упаковка
  • Петрушка для прикраси — 2–3 гілки

Для української кухні традиційними гарнірами вважається гречка, рис, макаронні вироби, а також картопля в різному вигляді. Часом у процесі приготування обіду або вечері господині сплескують руками: що ж приготувати? Адже звичні гарніри набридають до такої міри, що дивитися на них не хочеться, а займатися приготуванням складних страв немає часу. Пропонуємо звернути увагу на кускус — пшеничну крупу швидкого приготування, яка відмінно поєднується з різними основними стравами. А щоби зробити підготовку ще простіше і швидше — спробуйте зробити кускус із морепродуктами. Мідії, кальмари, креветки коштують відносно недорого, готуються швидко і просто. Кускус із морепродуктами — це ситна, смачна й незвичайна страва, яка допоможе порадувати сім’ю чимось новеньким. Крім того, кускус із мідіями, восьминогом або гребінцями — корисні ласощі, багаті йодом, насиченими кислотами й необхідними людському організму мікроелементами. Ще кускус із морепродуктами знадобиться в разі, якщо діти навідріз відмовляються їсти рибу. Дари моря містять ті ж поживні речовини та вітаміни, що й морська риба.

Як готують кускус

Якщо ви трохи злякалися екзотичної назви й не знаєте, як приготувати кускус із морепродуктами — не варто турбуватися. Страва готується, як кажуть «на швидку руку». Крупу досить залити окропом і запарити впродовж декількох хвилин. Ось і весь секрет приготування. Основу смаку складаю морепродукти. До складу кускус із морепродуктами можна включити будь-які інгредієнти на свій смак. Підійдуть мідії, восьминіг, кальмар, креветки, м’ясо краба, гребінці та все, що тільки можна купити в замороженому вигляді. Кускус із морепродуктами передбачає використання різних заправок і прянощів: чебрець, чебрець, орегано, майоран, базилік, м’ята — усі ці трави відмінно доповнюють крупу. Томатні, соєві, гірчичні соуси теж поєднуються з кускус. Спробуйте проекспериментувати, і зрозумієте: додаючи різні спеції до кускус отримаєте масу різних, несхожих один на одного гарнірів.

Рецепт кускус із морепродуктами: інгредієнти

Для того, щоби приготувати кускус із морепродуктами вдома вам знадобиться:

  • Кускус — 150 г сухої крупи
  • Морепродукти (креветки, мідії, кальмари) — 250 г
  • Томати черрі — 3 шт
  • Олія для смаження — 1 ст. л.
  • Вершки 10 % — 50 мл
  • Соус для приготування Торчин® з медом і карамелізованою цибулею — 1 упаковка
  • Петрушка для прикраси — 2–3 гілки

Кускус із морепродуктами: покроковий рецепт

  1. Суху крупу висипте в глибоку миску й залийте склянкою окропу. Перемішайте, накрийте кришкою й дайте насититися рідиною.
  2. Приступайте до приготування морепродуктів. Креветки потрібно очистити від хітину, кальмари нарізати часточками, мідії промити та за бажанням позбавиться від раковин. У ресторанах часом подають кускус із морепродуктами, сервіруючи мідію з раковиною в неочищеному вигляді. Головне, ретельно промити морського мешканця від піску під проточною водою.
  3. Томати нарізати навпіл, петрушки дрібно покришити.
  4. Просушити морепродукти та відправити на сковороду для обсмажування. Смажити на низькому вогні 7–8 хвилин.
  5. Влийте в морепродукти вершки, додайте соус для приготування Торчин® з медом і карамельною цибулею. Ретельно перемішайте й потримайте під кришкою ще 3–4 хвилини.
  6. На крупу викладіть готові морепродукти, прикрасьте томатами й зеленню.

Як бачите, приготувати кускус із морепродуктами вдома зовсім не складно й займає процес приблизно 15 хвилин. Сервірувати кускус із креветками, мідіями й кальмарами треба на плоскій великій тарілці, потім розкладати на окремі порції. Для прикраси можна використовувати зерна кунжуту, будь-яку зелень або яскраві овочі — перець, броколі, помідори.