Рецепти

Кускус з морепродуктами

123
prev
next
123

Інгредієнти:

  • кускус (крупа) — 150 г;
  • морепродукти (креветки, мідії, кальмари) — 250 г;
  • томати чері — 3 шт.;
  • рослинна олія для смаження — 1 ст.л.;
  • вершки 10 % — 50 мл;
  • гірчиця Торчин® “Американська” — 1 ст.л.;
  • цибуля – ½ шт.;
  • паприка – 1 ч.л.;
  • сіль та чорний перець за смаком;
  • петрушка для подачі — 2–3 гілки.

Збагатити смак кускусу можна завдяки різним інгредієнтам. Наприклад, додати морепродукти. Креветки, мідії, кальмари — для цієї страви підійдуть будь-які ваші улюблені дари моря. Готувати їх будемо у вершковому соусі, цікавого акценту якому додасть негостра гірчиця Торчин® “Американська”.

Апетитні розсипчасті крупинки кускусу у поєднанні з морепродуктами у ніжному соусі перетворять звичайний обід чи вечерю на гастрономічну подорож.

  1. Крупу висипте в глибоку миску, залийте склянкою окропу і додайте трохи рослинної олії чи вершкового масла, щоб кускус був розсипчастий, - перемішайте, накрийте кришкою й дайте насититися рідиною.
  2. Підготуйте морепродукти. Креветки очистіть від луски, кальмари наріжте кільцями, мідії промийте та залиште у мушлях. У нашому рецепті ми використовуємо свіжі морепродукти. Також можна використовувати вже готові морські-коктейлі. Тоді попередньо їх необхідно розморозити у холодильнику.
  3. Томати чері помийте та наріжте навпіл.
  4. Петрушку і цибулю - дрібно.
  5. Обсмажте морепродукти на пательні в рослинній олії.
  6. Додайте цибулю - смажте на повільному вогні 5 хвилин, періодично помішуючи.
  7. Креветки повинні стати рожевого кольору, а мідії розкритися. Якщо ви використовуєте вже готові морепродукти, то їх достатньо обсмажити 1-2 хвилини.
  8. Влийте у морепродукти вершки та додайте столову ложку гірчиці Торчин® “Американська”, яка надасть вершковому соусу солодкувато-пікантних ноток. Також додайте паприку, сіль та чорний молотий перець за смаком. Ретельно перемішайте і потримайте під кришкою ще 3–4 хвилини.

Подавати кускус можна порційно або на великій тарілці. Викладіть кускус, зверху на нього - морепродукти та прикрасьте томатами і зеленню. Смачного!

Секрети приготування кускуса

Кускус готується дуже швидко. Головний секрет, щоб кускус був розсипчастий, - це додавання рослинної олії або вершкового масла під час приготування.

Залийте крупу окропом у співвідношенні 1:1, додайте трохи масла, накрийте кришкою і залиште на 5 хвилин. Якщо додати забагато води, він злипнеться. Не варто запарювати занадто довго, інакше кускус перетвориться у цільну грудку. Як тільки крупа вбере всю рідину, її слід обережно перемішати виделкою, щоб відокремити зернинки одна від одної.

Для запарювання також можна використовувати м'ясний або овочевий бульйон.

Перед тим, як залити кускус окропом, можна додати до нього спеції — чебрець, орегано, майоран, базилік, кумин (зіра).

Також можна готувати кускус із овочами. Просто змішайте готовий кускус із пассерованими овочами, обраними за вашим смаком. Особливо популярна ця страва влітку.

А восени приготуйте з грибами – лисичками чи білими.

Кускус із різними інгредієнтами буде смакувати кожного разу по-іншому!

Коментарі
Щоб залишити коментар необхідно Авторизуватися