Рецепти

Паста Болоньєзе від Торчин®

123
prev
next
123

Інгредієнти:

  • яловичий фарш — 400 г;
  • макарони (паста) — 220 г;
  • олія рослинна — 2 ст. л.;
  • томатний сік — 1 склянка;
  • томат — 1 шт.;
  • твердий сир — 50 г;
  • балилік — 3-4 листочки;
  • заправка Торчин® томатна з болгарським перцем — ½ упаковки.

До вашої уваги простий рецепт популярної пасти Болоньєзе. Класична італійська страва, яку знають і люблять у всьому світі. Її приготування не займе у вас багато часу, а смак буде до вподоби кожному. 

Паста болоньєзе — це будь-які макаронні вироби, подані із соусом-рагу, він же соус болоньєзе, одним з інгредієнтів якого є м’ясний фарш. Густий м'ясний соус з різними овочами ми приготуємо із додаванням томатної заправки Торчин® з болгарським перцем, завдяки якій ви легко отримаєте пікантну томатну основу.

Характерна особливість соусу болоньєзе — це те, що його подають не тільки до пасти, але і як заправку для лазаньї, як підливу до картопляного та овочевого пюре або просто, як самостійну страву.
 

Готуємо пасту Болоньєзе

  1. Відваріть макаронні вироби у підсоленій воді. Спагеті болоньєзе подаються al dente, тобто майже готовими. Не варто переварювати макарони, тому що необхідно зберегти їх щільну однорідну структуру. Вони не мають злипатися між собою.
  2. На сковороду налийте олію для смаження та нагрійте. Додайте фарш. При постійному перемішуванні розбийте всі великі грудочки.
  3. Обсмажуйте на середньому вогні до того моменту, коли м’ясо стане коричневим. Це триватиме приблизно 8 хвилин.
  4. Вилийте у сковороду склянку томатного соку і перемішайте. Після чого додайте заправку Торчин® томатну з болгарським перцем. Знову перемішайте і тушкуйте під закритою кришкою ще 5 хвилин.
  5. Томат помийте і наріжте тонкими кільцями.
  6. Сир треба натерти на тертці. Обирайте сорт, який вам до вподоби. Головне, це має бути твердий сорт. Традиційно посипають Парміджано Реджано.
  7. На персональну тарілку викласти макарони та рясно полити томатним соусом болоньєзе. Присипати сиром і прикрасити шматочком томата.

Подавати пасту болоньєзе варто лише у гарячому вигляді. Для прикраси страви можна використовувати половинки томатів чері та тертий сир, але цей крок — опціональний.

Секрети приготування пасти Болоньєзе

Болоньєзе має масу варіацій приготування. Важко сказати, який саме з рецептів є класичним. Основні інгредієнти — макарони, фарш і томати — настільки універсальні, що чудово поєднуються з різними продуктами. Для рецепта використовують будь-які макаронні вироби — локшину, спагеті, спіралі, черепашки, або класичні італійські тальятелле, феттуччіні, папарделле, конкільйони, пенне тощо.

Для фаршу підходить свинина, яловичина, телятина, а також курка або індичка. Обирайте фарш за своїми вподобаннями. 

Як спеції, використовують орегано, базилік, чебрець. У домашніх умовах можна купувати спеціальну суміш італійських спецій.

Вишуканих нот смаку соусу болоньєзе додає стебло селери. Дрібно наріжте одне стебло і додайте його до фаршу, щоб трохи підсмажити перед тушкуванням із томатною заправкою.
 

Коментарі
Щоб залишити коментар необхідно Авторизуватися