Рецепти

Карамелізована курка з овочами: страва для свята й обіду

Карамелізована курка з овочами
15 хв
4

Інгредієнти

  • куряче філе — 400 г;
  • болгарський перець — 1 шт.;
  • средня морква — 1шт.;
  • капуста пекінська — 80 г;
  • олія для смаження — 1 ст.л.;
  • cоус «Торчин» з медом та карамелізованою цибулею — 1 уп.;
  • кунжут — щоб подати 1 ст.л.

М’ясо птиці, зокрема курки, є універсальним продуктом, який в Україні заведено смажити, тушкувати, запікати, використовувати для приготування бульйонів, супів та рагу. У цьому рецепті розповімо, як приготувати смачну курку в карамельному соусі. Ця страва має цікавий солодкуватий смак, збалансований нейтральними нотами овочів.

Цей рецепт стане в пригоді для святкового столу, адже карамелізована курка — це дуже незвичайно. З іншого боку, курка в карамельному соусі може стати улюбленою стравою на обід у повсякденному житті. Ніжне м’ясо, солодкий соус і корисні овочі допоможуть зробити раціон сім’ї поживним, водночас смачним.

Подібні рецепти характерні для азійської кухні, карамелізовану курку часто готують у східних ресторанах. У даному рецепті використовується куряче філе, але ви можете замінити цю частину курки на будь-яку іншу — підійдуть крила, стегна, гомілки. Залежно від того, яку частину курки готуватимете, варіюється час термічної обробки.

Рецепт карамелізованої курки: як готують страву

Для того, щоби приготувати курку в карамельному соусі, використовують попереднє маринування птиці або обсмажують м’ясо на сковороді відразу в карамельному соусі. Існують варіанти приготування карамелізованої курки на грилі — однак зробити на відкритому вогні однорідну карамельну скоринку дуже складно.

Курка в карамельному соусі поєднується з різними овочами. До неї підходять томати, червоний перець, цибуля, морква, ріпа та гарбуз. Ви можете приправити страву різними спеціями: сушеним базиліком, імбиром, майораном, материнкою та практично будь-якою пряністю. Для створення карамельної скоринки знадобиться цукор, а також якісний соєвий соус. Унаслідок чого карамелізована курка виходить пряна, солодкувата, з легкою гостротою — справжня ресторанна страва.

Курка в карамелі: інгредієнти

Для того щоби приготувати карамелізовану курку, вам знадобиться:

  • куряче філе — 400 г;
  • болгарський перець — 1 шт.;
  • средня морква — 1шт.;
  • капуста пекінська — 80 г;
  • олія для смаження — 1 ст.л.;
  • cоус «Торчин» з медом та карамелізованою цибулею — 1 уп.;
  • кунжут — щоб подати 1 ст.л.

Карамелізована курка: покроковий рецепт

  1. Філе треба промити та очистити від прожилок. Просушити паперовим рушником. Нарізати полосками.
  2. Капусту нарізаємо квадратами, перець нарізати кільцями, а моркву кружочками.
  3. У розігріту сковороду необхідно налити олію та викласти нарізану курку.
  4. Смажимо на великому вогні близько 5 хвилин до отримання золотої скоринки. Якщо витримати цю технологію, курка в карамельному соусі буде сочною та апетитною на вигляд.
  5. Додайте до філе на сковороді овочі та обсмажуйте, поміщуючи, ще 3 хвилини.
  6. На останньому етапі необхідно додати вершки, cоус «Торчин» з медом та карамелізованою цибулею. Потім добре перемішати курку в карамельному соусі та смажити близько 2 хвилин.

Сервірують карамелізовану курку на індивідуальній тарілці, посипаючи зернами кунжуту. Як гарнір можна подати рис або макаронні вироби. По суті, наявність овочів у складі цих ласощів робить курку в карамельному соусі самостійною ситною стравою.