Рецепти

Баба-гануш від Торчин®

Приготувати соус: змішати Майонез Торчин® "Європейський", часник та коріандр, додати дрібно нарізану кінзу. Приправити сіллю і цукром за смаком.
Баклажани запікати в духовці при температурі 200 ° С 20-25 хвилин до готовності.
Баклажани очистити і нарізати кубиками. Заправити соусом з майонезу Торчин® «Європейський».
Подавати з грінками. Смачного!
Баба-гануш — ТОРЧИН®
prev
next
Баба-гануш — ТОРЧИН®

Інгредієнти

  • баклажан ‒ 2 шт;
  • майонез Торчин® "Європейський" ‒ 1 ст. л.;
  • часник ‒ 2 зубчики;
  • сушений коріандр ‒ 1 щіпка;
  • кінза ‒ за смаком;
  • сіль і цукор ‒ за смаком.

Бабагануш ‒ це популярна близькосхідна страва, яка передбачає використання пюре з баклажанів, а також велику кількість різноманітних приправ. У рецептах часто фігурують тахіні (кунжутна паста), оливкова олія або лимонний сік. Ця страва є традиційним варіантом закуски в багатьох близькосхідних кухнях: Ірану, Іраку, Палестини, Лівану тощо.
 

Бабагануш ‒ це легка овочева закуска, яка стане смачним доповненням вечері або обіду в колі близьких. 
 

Етапи приготування:

  1. Для початку приготуємо соус. Подрібніть 2 зубчики часнику за допомогою ножа або в часникодавці. Листя кінзи дрібно порубайте ножем. Візьміть невелику посудину, змішайте 1 ст. л. майонезу Торчин® "Європейський", подрібнений часник, дрібку сушеного коріандру і зелень кінзи.  Додайте сіль, а також трохи цукру за смаком. 
  2. Баклажани помийте та ретельно просушіть. Щоб баклажани пропеклися швидше і встигли розкрити свій смак, попередньо розріжте овочі навпіл і натріть їх сіллю та перцем.  Далі необхідно запікати в духовці баклажани 30-35 хвилин за температури 180 градусів. Дістаньте готові овочі та дайте трохи охолонути.
  3. Наріжте баклажани на невеликі кубики та заправте майонезно-часниковим соусом.
  4. Подавайте бабагануш зі звичайними підсмаженими грінками, хрусткими начос або підсушеним на сковорідці лавашем.

Як бачите, особливих складнощів у тому, як готувати бабагануш, немає. Це проста закуска, приготування якої не забере у вас більше півгодини. При цьому ви зможете поставити на свій стіл страву, яка чудово поєднується з великою кількістю інших продуктів.

Бабагануш: варіанти приготування

Традиційні варіанти приготування серйозно відрізняються між собою залежно від країни походження рецепта. Тим паче, що сучасні кухарі придумали масу своїх способів, як готувати бабагануш.
Загальний принцип приготування залишається незмінним для всіх варіантів ‒ овочі запікаються до м'якості в духовці, а після нарізаються і збагачуються різними приправами. Однак самі комбінації можуть звучати зовсім по-різному. Якщо хочете здивувати своїх гостей, можна приготувати кілька варіантів страви, щоб кожен обрав собі найкращий до смаку. 

Бабагануш із томатами 
Оригінальний рецепт, який дає змогу по-новому подивитися на класичну близькосхідну закуску. Для приготування вам знадобляться:

  • томати ‒ 2-3 шт;
  • баклажан ‒ 1-2 шт;
  • часник ‒ 2 зубчики;
  • перець чилі ‒ за смаком;
  • майонез Торчин® "Європейський" ‒ 1 ст. л.;
  • лимонний сік ‒ 1 ч. л.;
  • суміш різноманітної зелені за вибором;
  • оливкова або соняшникова олія.

Бабагануш із білих баклажанів 
Цей варіант приготування практично не відрізняється від класичного. Хіба що білі баклажани мають більш пікантний смак. Щоб приготувати цей рецепт, використовуйте:

  • білий баклажан ‒ 1-2 шт;
  • часник ‒ 2 зубчики;
  • лимонний сік ‒ 1 ч. л.;
  • сушений коріандр ‒ 1 щіпка;
  • сіль, перець ‒ за смаком;
  • трохи петрушки та кінзи;
  • оливкова олія ‒ 1 ч. л.;
  • підсмажений кунжут ‒ 1 ст. л.

Африканський рецепт бабагануша 
Популярний варіант закуски, який широко поширений в Ефіопії та Єгипті. Зараз рецептура складається з таких продуктів:

  • баклажан ‒ 1-2 шт;
  • йогурт без добавок ‒ 1 ст. л.;
  • лимонний сік ‒ 1 ч. л.;
  • оливкова олія ‒ 1 ч. л.;
  • часник ‒ 2 зубчики;
  • насіння темного кунжуту;
  • сіль, перець ‒ за смаком;
  • коріандр і зіра ‒ за смаком;
  • трохи петрушки або іншої зелені за смаком.

Бабагануш не просто так називають арабським паштетом. Він чудово поєднується зі свіжими овочами, лавашем або іншим хлібом, м'ясом і різноманітними крупами. Ця закуска буде актуальною як для ситного сніданку, так і для святкової вечері, коли на столі буде багато різноманітних страв.
 

Коментарі
Щоб залишити коментар необхідно Авторизуватися