Рецепти
Інгредієнти:
- 2 кг баклажанів
- 3 склянки води
- 2 склянки цукру
- 2 склянки оцту
- 5 зубчиків часнику
- 100 г кетчупу Торчин®
- 2 ст. ложки соняшникової олії
Закриваємо баклажани на зиму
Як приготувати баклажани на зиму, щоб здивувати і рідних, і гостей? Ми знаємо перевірений рецепт, який може закріпити за вами звання справжнього чарівника. Поєднання гостро-солодкого соусу, баклажанів і часнику стане відмінною закускою не тільки на повсякденний, але й на святковий стіл.
Отже, всі складові підготовлено. Як замаринувати баклажани? Дотримуйтесь нашого покрокового рецепту:
- 2 кг баклажанів необхідно нарізати великими шматочками, посолити і залишити на кілька годин. Сіль забере властиву овочу гіркоту й зайву вологу. В кінці промийте шматочки під проточною водою
- У каструлю додаємо 3 склянки води, цукор та оцет. Доводимо суміш до кипіння, закидаємо баклажани та проварюємо протягом 5-7 хвилин до м'якості. Готовність можна перевірити за допомогою звичайної вилки – вона має легко проходити наскрізь. Викладіть баклажани на сухе деко.
- Натріть 5 зубчиків часнику, додайте кетчуп «Чилі» та перемішайте все це з відвареними овочами.
- У стерилізовані банки викладайте баклажани, заливаючи зверху по 2 столові ложки киплячої олії - це дозволить посилити аромат.
- Після цього залишається закрутити банки та замотати їх на 12 годин.
Вітаємо, ароматна закуска на зиму готова! Пробувати її можна і раніше. Головне – зробити більше баночок, щоб розтягнути задоволення до наступного сезону.
Готуйте з Торчин та поповнюйте кулінарну книгу простими смачними рецептами!
Також ми підготували для вас хвилинний покроковий відео-рецепт баклажан на зиму з кетчупом чилі.
Баклажани на зиму
Соковиті баклажани з трохи терпким смаком – хто вистоїть перед стравою, яка манить таким привабливим ароматом? Додамо трохи часничку і зелені... А може ви полюбляєте томатну заливку з гострим перцем? Ммм.
На жаль, термін життя в улюбленого овоча обмежений, порадіти йому вдається здебільшого в теплу пору року. Саме тому сьогодні ми поговоримо про те, як консервувати баклажани, щоб насолоджуватися їхнім смаком навіть холодною зимою.
Отже, що таке консервація – знає кожен. Однак який рецепт вибрати, щоб вже перші "закрутки" вийшли вдалими і виправдали очікування всієї родини? Сьогодні в мережі пропонується маса варіантів: від консервації шматочками, кубиками, слайсами, до приготування баклажанового пюре, яке добре підходить для салатів і супів.
Пропонуємо спробувати мариновані гостро-солодкі баклажани на зиму за рецептом Торчин, які готуються із додаванням кетчупу Чилі.
Коментарі
Щоб залишити коментар необхідно Авторизуватися
Ната
вт, 02/08/2022 - 15:57
Наталія_64c63b…
нд, 30/07/2023 - 13:29
А 2 склянки оцту це не багато?

Торчин
вт, 08/08/2023 - 17:16
Ната, 200 мл

Торчин
вт, 08/08/2023 - 17:16
Наталія_64c63b… ні, не багато
Лариса_64e5c6c4e784b
ср, 23/08/2023 - 11:46
В рецепті не написано, що треба стерелізувати, а ось у відео показан процес стерелизації. Так треба чи ні? Бо саме збиралася закривати баклажани
В склянці скільки грам?