Інгредієнти
- куряча гомілка — 6 шт.;
- цибуля ріпчаста — 1 шт.;
- морква— 1 шт.;
- часник — 4 зубчики;
- кетчуп Торчин® «До шашлику» — 200 г;
- рослинна олія – 30 мл;
- сіль, перець — за смаком;
- базилік, петрушка — 50 г;
- вода — 100 мл;
- цукор — 40 г;
- винний оцет — 40 мл;
- арахіс — 2 ст.л.
Чахохбілі — це традиційна страва грузинської кухні, головний інгредієнт якого — м’ясо птиці. Ще кілька століть тому це були фазани. Однак сьогодні найчастіше чахохбілі готують із частин курки — гомілок, стегон або крилець.
У результаті виходить м’яке м’ясо у смачній підливі із соковитими томатами та спеціями. Подається чахохбілі у глибокій тарілці, щоб можна було щедро полити м’ясо підливою. І не забудьте про лаваш, яким можна зачерпнути залишки томатної підливи.
З такої кількості інгредієнтів виходить 6 порцій чахохбілі.
- Роздавіть часник плоскою частиною ножа й покладіть його на розпечену пательню, змащену рослинною олією.
- Курячі гомілки посоліть і поперчіть.
- Моркву та цибулю наріжте середніми кубиками.
- Приберіть часник з пательні та покладіть у неї куряче м’ясо – обсмажте з усіх боків до золотистої скоринки.
- Покладіть у пательню овочі, посипте цукром і карамелізуйте протягом 5 хвилин.
- Подрібніть арахіс качалкою або в ступці.
- Додайте до курки з овочами воду, винний оцет та кетчуп Торчин® «До шашлику», він надасть особливу пікантну нотку й подарує страві насичений томатний аромат.
- Також додайте арахіс і дрібно нарізану зелень.
- Перемішайте всі інгредієнти, накрийте кришкою і залиште чахохбілі готуватися на повільному вогні 50 хвилин.
- Зніміть страву з вогню й дайте настоятися під кришкою ще впродовж 10 хвилин.
Сервірувати чахохбілі можна в одній великій тарілці або порційно. Прикрасьте листочками базиліку і подрібненим арахісом та як можна швидше несіть до столу.
Варіанти приготування чахохбілі
Чахохбілі також можна готувати і з іншими видами м’яса, а також із різними соусами або приправами.
Чахохбілі із свинини. Така страва виходить більш ситною. У якості головного інгредієнта — свиняча лопатка, ошийок або вирізка. М’ясо тушкується у томатному соусі з овочами та ідеально поєднується з картопляним пюре або вареними спагеті.
Чахохбілі з баранини. М’ясо баранини особливо люблять у грузинській кухні. Готують з нього не тільки шашлик, а й чахохбілі. Вам необхідно взяти жирну частину баранини, трохи картоплі, цибулі, помідорів і спецій. До обсмаженого до золотистої скоринки м’яса додають овочі, томати, спеції та тушкують усе на повільному вогні 30 хвилин.