Інгредієнти:
Для тіста:
- яйце – 1 шт.;
- цукор – 150 г;
- майонез Торчин® «Європейський» – 200 г;
- борошно – 250 г;
- розпушувач для тіста – 5 г;
Для начинки:
- яйце – 3 шт.;
- сир – 800 г;
- цукор – 100 г;
- вершки – 120 мл;
- ванільний цукор – 1 пакетик.
Класичний чизкейк – відомий Нью-Йоркський десерт, популярний у всьому світі. Ніжний, вершковий, в міру солодкий, так і тане у роті. Нью-Йорківці часто додають до сирної маси лимонну цедру, щоб надати легкого лимонного смаку та аромату. Торчин® пропонує перевірений рецепт класичного чизкейка, який буде до вподоби кожному. Спробуйте! Він дуже простий у приготуванні та неймовірно смачний!
Етапи приготування класичного чизкейка:
- Для приготування тіста: збийте яйце з цукром, додайте майонез Торчин® «Європейський» – перемішайте. Всипте борошно змішане з розпушувачем і замісіть тісто. Загорніть його у харчову плівку і покладіть в холодильник на 30 хв.
- Потім тісто розкатайте і викладіть його у форму для випікання, змащену вершковим маслом, рівномірно розподіляючи по дну і боках форми. Поставте в розігріту до 170°С духовку на 7 хвилин.
- Тим часом приготуйте сирну масу: перебийте сир в однорідну масу за допомогою блендера, додайте вершки, яйця, цукор та ванільний цукор – перемішайте ще раз блендером до однорідної консистенції. Довго не збивайте, тільки, щоб змішались інгредієнти.
- Сирну масу рівним шаром вилийте в підпечений корж і поставте в розігріту до 160°С духовку на 50 хвилин.
- Потім вимкніть духовку і залиште там чизкейк вихолоняти.
- Остиглий чизкейк поставте в холодильник на 4-6 годин, а краще на ніч.
- Готовий класичний чизкейк можна прикрасити ягодами.
Смачного!
Секрети приготування класичного чизкейка:
Існують сотні, якщо не тисячі варіацій цього знаменитого десерту і кожна американська господиня має свій рецепт класичного чизкейка, а деякі навіть зберігаються в найсуворішій таємниці й передаються в спадок.
Ми підготували для вас декілька важливих порад для приготування ідеального класичного чизкейка:
- Обирайте вершковий м’який сир – найчастіше для приготування чизкейка використовують сир Філадельфія.
- Під час випікання чизкейка не можна відчиняти духовку – чизкейк не любить перепаду температури.
- Після завершення приготування важливо охолоджувати чизкейк поступово: спочатку в духовці, потім при кімнатній температурі та тільки після цього його можна поставити в холодильник, краще на ніч.
Приготуйте Нью-Йоркський знаменитий класичний десерт за рецептом від Торчин® і насолоджуйтесь з чаєм або кавою!