Інгредієнти:
- Куряче філе — 120 г;
- морква — 40 г;
- цибуля ріпчаста — 20 г;
- картопля — 90 г;
- ріжки – 50 г;
- паста – 50 г;
- помідор – 100 г;
- вершки – 10 г;
- зелень (кріп, петрушка, зелена цибуля) — 10 г;
- приправа Торчин «10 овочів» — ½ ч. л.;
- сіль, перець — за смаком;
- вода — 500 г.
Суп з фрикадельками – мабуть, найбільше цей суп люблять діти. Особливо ніжні фрикадельки. А приготувати його дуже просто – скористуйтесь рецептом від Торчин і насолоджуйтесь всією родиною!
- Приготуйте конкасе із помідорів: для цього помідори надріжте крестиком, залийте окропом і залиште на 30 секунд – перекладіть у холодну воду.
- Зніміть шкірку, розріжте на 4 частини, видаліть серцевину та наріжте кубиками.
- Поріжте куряче філе та цибулю. Покладіть у блендер, додайте приправу Торчин «10 овочів» і вершки – подрібніть до однорідності.
- Із отриманної масси сформуйте фрикадельки.
- Моркву наріжте кружальцями, картоплю – кубиками.
- Перекладіть овочі в каструлю з гарячою водою, додайте приправу Торчин «10 овочів».
- Коли вода в каструлі закипить, покладіть фрикадельки. Знову доведіть суп до кипіння і варіть 5 хвилин.
- Потім додайте ріжки і ще проваріть.
- Суп з фрикадельками готовий!
Подавайте суп відразу, додавши в кожну тарілку конкасе з помідорів і прикрасивши зеленню. Смачного!
Цікаві варіанти супів з фрикадельками
Суп з фрикадельками кожен готує на свій смак. Крім базових інгредієнтів: картоплі, моркви та цибулі, можна додати: макарони, крупи (манну, рисову, гречану, кукурудзяну), овочі (болгарський перець, свіжу або консервовану кукурудзу, стручкову квасолю, капусту, кабачок). А також фрикадельки можуть бути не тільки з куриці, а й з індички, свинини, телятини.
Лайфхак від Торчин: зробіть заготовку з фрикаделек і заморозьте – так ви зекономите час на приготування супу. Просто покладіть під час приготування необхідну кількість заморожених фрикаделек і проваріть їх з рештою інгредієнтів.
Ми підібрали для вас кілька цікавих варіантів:
- Сирний суп з фрикадельками. Готується буквально на 2 хвилини довше звичайного. Водночас смак виходить ніжним і вершковим. Просто додайте упаковку плавленого сиру, натертого на великій тертці, за 2–3 хвилини до готовності страви, після чого ретельно перемішайте.
- Суп із яєчно-сметанною заправкою. Вона зробить страву густішою. Збийте вінчиком 2 яйця і 3 ст.л. сметани, додайте столову ложку борошна і знову ретельно перемішайте. Влийте заправку в суп, перемішайте і готуйте ще 1–2 хвилини.
- Томатний суп з фрикадельками. До основи покладіть свіжі помідори, болгарський перець і кабачки – це додасть супу смаку та аромату.