Рецепти

Італійський суп з фрикадельками

Італійський суп з фрикадельками
Італійський суп з фрикадельками
Італійський суп з фрикадельками
Італійський суп з фрикадельками
Італійський суп з фрикадельками
Італійський суп з фрикадельками
prev
next
Італійський суп з фрикадельками

Інгредієнти для класичного рецепта супу з фрикадельками

Давайте розберемося, як приготувати суп у класичному варіанті. Для початку обов’язково запасіться такими інгредієнтами:

  • цибуля — 1–2 шт.;
  • морква — 1 шт.;
  • м’ясо (фарш яловичини-свинини, курячий — на ваш розсуд) — 300 г;
  • картопля — 300 г;
  • зелень (кріп, петрушка, зелена цибуля) — для подачі;
  • приправа Торчин «10 овочів» — 1 ст.л.;
  • сіль, перець — на свій смак;
  • вода — 1,5 л.

Підготувавши інгредієнти, можна приступати безпосередньо до приготування супу.

Етапи приготування супу з фрикадельками

Готується суп із фрикадельками швидко і просто. На весь процес у вас піде не більше 20–25 хвилин. Отже, приступаємо:

  1. Вимийте й почистіть овочі.
  2. Вимішайте  фарш, посоліть і поперчіть його.
  3. Дрібно наріжте цибулю, і натріть моркву на великій тертці. Обсмажте овочі на рослинній олії приблизно 5 хвилин.
  4. Очищену картоплю поріжте на дрібні кубики.
  5. Сформуйте фрикадельки, із зазначеної кількості фаршу виходить майже 25 штук.
  6. У киплячу підсолену воду відправляйте фрикадельки й картоплю. Знову доведіть воду до кипіння, трохи зменште вогонь і залиште фрикадельки варитися 6–7 хвилин.
  7. Продовжуючи готувати суп, додайте засмажку і приправу Торчин «10 овочів», яка шляхом поєднання часнику, пастернаку, селери, томатів, перцю й ароматних спецій зробить страву цікавішою.
  8. Залиште суп кипіти ще на 5–7 хвилин, після чого вимикайте вогонь і дайте страві настоятися.
  9. Перед подачею насипте в каструлю дрібно посічену свіжу зелень.

Базовий простий або оригінальний, з нестандартними заправками й інгредієнтами, — суп із фрикадельками завжди приходиться до столу, зігріє в холодну пору року і швидко наситить організм.

Суп с фрикадельками

Цікаві варіанти супів із фрикадельками

Суп із фрикадельками має класичний базовий рецепт, у який входять найпростіші інгредієнти. Однак за бажанням ви можете легко урізноманітнити його, додавши крім картоплі, моркви та цибулі щось ще: макарони, крупи (манну, рисову, гречану, кукурудзяну), овочі (болгарський перець, свіжу або консервовану кукурудзу, стручкову квасолю, капусту, кабачок).

Якщо ви втомилися від одноманітності та хочете спробувати суп із фрикадельками за більш унікальним рецептом, ми пропонуємо відразу кілька цікавих варіантів:

  1. Сирний суп із фрикадельками. Готується буквально на 2 хвилини довше звичайного. Водночас смак виходить ніжним і вершковим, а сама страва — більш ситною. Просто додайте упаковку плавленого сиру, натертого на великій тертці, за 2–3 хвилини до готовності страви, після чого ретельно перемішайте.
  2. Суп із яєчно-сметанною заправкою. Вона зробить страву трохи густішою і дуже ситною шляхом калорійності яйця й жирності сметани. Просто змішайте 2 яйця і 3 ст.л. сметани 15 %, збийте все віночком. Після додайте столову ложку борошна і знову ретельно перемішайте. Влийте заправку в суп, перемішайте страву й поваріть її ще 1–2 хвилини до готовності яєць.
  3. Томатний суп із фрикадельками. До основи додаються свіжі помідори, болгарський перець і кабачки, що робить страву багатою на смак і дуже ароматною.

Суп із фрикадельками

Суп — це одна з обов’язкових і улюблених страв на домашньому столі. Без гарячого наваристого супу складно уявити повноцінний комплексний обід. Одним із головних переваг супів є їх різноманітність. Для приготування страви не існує строгих правил — ви можете варіювати інгредієнти, виходячи з того, що знайдеться в холодильнику.

Крім того, супи готуються досить просто — уже через 15 хвилин у вас на столі може стояти каструля свіжозвареної їжі.

Що таке суп із фрикадельками знає кожна господиня. З дитинства нам знайомий смак гарячого першого блюда з овочами та невеликими кульками відвареного м’ясного фаршу. І все це приправлено ароматною свіжою зеленню. До речі, саме суп із фрикадельками, на відміну від простого овочевого аналога, так люблять маленькі діти.

Через фрикадельки страва готується трохи довше. Однак тут ви можете схитрувати: заздалегідь підготувати кульки м’яса й покласти їх у морозилку, діставши потрібну кількість фрикадельок, як тільки захочете варити суп.

Сьогодні ми приготуємо класичний рецепт супу з фрикадельками, а також розглянемо кілька цікавих варіантів страви, які зроблять його смак більш насиченим.

Коментарі
Щоб залишити коментар необхідно Авторизуватися