Інгредієнти:
- борошно пшеничне – 250 г;
- універсальна приправа Торчин® «10 Овочів» – 1 ст. л;
- цибуля ріпчаста – ½ шт.;
- цукіні – 1 шт.;
- солодкий перець – 1 шт.;
- бринза – 50 г;
- дріжджі сухі – 1 ч. л.;
- оливкова олія – 45 мл;
- помідори – 3 шт.
Піца кальцоне – смачна соковита італійська піца, особливість якої у її формі. Це закритий вид піци, де начинка схована в середині. Як начинка можна додавати інгредієнти на свій смак. Найпопулярніша – томати та сир моцарела, інколи додають ще салямі. Ми ж пропонуємо приготувати популярну італійську закуску з овочевою начинкою і бринзою, а насиченого смаку та аромату кальцоне з овочами в нашому рецепті додасть універсальна приправа Торчин® «10 Овочів».
Етапи приготування піци кальцоне з овочами:
- Для тіста: додайте у просіяне борошно теплу воду, сіль та перець, сухі дріжджі – замісіть еластичне тісто. Поставте в тепле місце на 2 години.
- Для начинки: овочі наріжте дрібними кубиками.
- Обсмажте цибулю та часник на оливковій олії.
- Додайте цукіні, перець, помідори та універсальну приправу Торчин® «10 Овочів» для збалансованого смаку і насиченого аромату, вона містить усі необхідні спеції.
- Тушкуйте овочі без кришки на невеликому вогні близько 20 хвилин.
- Розділіть тісто на дві частини. Розкачайте кожну в коло, товщиною, приблизно, в пів сантиметра.
- Деко застеліть пергаментом, змастіть м’яким вершковим маслом.
- Перекладіть розкатане тісто на деко, розподіліть на одній половині рівномірно начинку з овочів, зверху додайте шматочки бринзи. Накрийте вільною половиною тіста і щільно защіпніть край. Зробіть зверху ножем надсічки на тісті, щоб під час приготування виходила пара.
- Так само загорніть другу піцу кальцоне.
- Запікайте 15 хв за температури 220°С на режимі з конвекцією.
Готову піцу кальцоне з овочами подавайте одразу. Смачного!
Секрети приготування піци кальцоне
Закрита піца кальцоне вважається італійською стравою, але люблять і готують її по всьому світу.
Для приготування класичного рецепта використовують дріжджове тісто, зроблене на воді, оливковій олії, з додаванням борошна, солі та цукру. Але можна прискорити процес приготування закритої піци та ми зібрали для вас декілька корисних порад:
- Піцу кальцоне можна приготувати нашвидкуруч з готового листкового тіста, з лаваша або тартільї.
- Також можна тісто заморозити, а за необхідності розморозити, воно не втратить свої властивості.
- Не бійтеся експериментувати з начинкою – сміливо додавайте не тільки томатний соус та сир, а й свої улюблені м’ясні інгредієнти: салямі, копченості або залишки запеченої курки. Смачна буде закрита піца із лососем та шпинатом, а для різноманітності можна приготувати вершковий соус або скористатися готовими соусами від Торчин®. І, звичайно, влітку, в сезон овочів, приготуйте закриту піцу з овочевою начинкою за рецептом від Торчин®. Овочі можете обрати свої улюблені, а підкреслить смак начинки універсальна приправа Торчин® «10 Овочів».
- Випікайте класичну піцу кальцоне із дріжджового тіста в духовці на високій температурі 220-230 градусів на режимі з конвекцією – так вона буде хрумка зовні та соковита в середині.