Інгредієнти:
• картопля ‒ 1,5 кг;
• бекон – 200 г;
• майонез Торчин «Європейський» – 300 г;
• часник ‒ 1 шт.;
• сир – 120 г;
• сіль, перець – за смаком.
Картопляна запіканка – це класична страва для багатьох кухонь світу. Вона буде актуальною практично на будь-якому столі. ЇЇ можна доповнити різними інгредієнтами: грибами, м’ясом або перекласти шари картоплі пасерованою білою цибулею. Легка у приготуванні страва буде до смаку всій вашій родині.
- Підготуйте форму для запікання та інгредієнти.
- Наріжте картоплю тонкими кружальцями.
- Часник - слайсами.
- Викладіть інгредієнти у форму шарами: картопля, слайси бекону, нарізані зубчики часнику, знову шар картоплі – змастіть майонезом. Повторіть всі шари ще раз і зверху посипте тертим сиром.
- Додайте сіль та перець за смаком. Можна також зверху покласти гілочку чебрецю або розмарину.
- Запікайте 40 хвилин за температури 200С.
Смачного!
Варіанти приготування картопляної запіканки
Ідей приготування картопляної запіканки безліч і кожна буде комусь до смаку. Ми підготували для вас найпоширеніші варіанти картопляної запіканки. Страва може готуватися з:
• м'ясним фаршем;
• беконом
• сиром;
• грибами;
• курячим філе;
• помідорами;
• рибою;
• куркою та грибами;
• баклажанами чи кабачками;
• гарбузом.
Імпровізуйте з улюбленими продуктами і знайдіть своє улюблене поєднання!