Інгредієнти:
картопля ‒ 1,5 кг;
бекон – 200 г;
майонез Торчин «Європейський» – 300 г;
часник ‒ 1 шт.;
твердий сир – 120 г;
сіль та перець – за смаком.
Картопляна запіканка – це класична страва для багатьох кухонь світу. Воно буде актуальним практично на будь-якому столі. Його можна зробити дієтичним або калорійним, вегетаріанським та м'ясним. Існують найрізноманітніші види запіканок з картоплі, тому кожен гурман зможе знайти свій варіант, який не залишить його байдужим.
Картопляна запіканка: етапи приготування
Картопляна запіканка не відрізняється складним процесом приготування. Щоб насолодитися ніжним смаком цієї страви, виконайте такі дії:
- Підготуйте посуд та інгредієнти. Запіканку найкраще готувати у спеціальній формі.
- Наріжте картоплю на пласкі шматочки. Поріжте на часточки часник.
- Почніть викладати інгредієнти у форму для приготування так: картопля, слайси бекону, нарізані зубчики часнику, майонез. Таким чином, всі шари страви матимуть однаковий насичений смак.
- Додайте сіль та перець за смаком. Можна також скористатися запашними травами, наприклад, розмарином.
- Майонез необхідно розмазувати на всій площі форми.
- Повторюйте процес, доки не заповніть форму.
- Закінчіть викладати інгредієнти шаром з картоплі, після чого посипте сиром. Якщо ви хочете, щоб сир розтягувався, додайте його у фіналі приготування за кілька хвилин до того, як страва буде готова.
- Поставте форму з картопляною запіканкою у розігріту духовку. Випікайте 40 хвилин при температурі 200 градусів.
Смачного!
Варіанти приготування картопляної запіканки
Немає жодної відповіді на питання, як приготувати картопляну запіканку.
Картопля – це унікальний коренеплід, який відмінно поєднується з м'ясом, овочами, сиром та іншими інгредієнтами. Це одна з причин, чому картопляна запіканка користується такою популярністю. Щоб задовольнити уподобання всіх наших читачів, ми підготували для вас найпоширеніші варіанти картопляної запіканки, від виду яких у вас відразу ж потечуть слинки.
Страва може готуватися з:
- м'ясним фаршем;
- беконом;
- сиром;
- грибами;
- курячим філе;
- помідорами;
- рибою;
- куркою та грибами;
- баклажанами чи кабачками;
- гарбузом.
Як бачите, начинка для картопляної запіканки може бути дуже різною. Виберіть варіант, який вам сподобається найбільше. Картопляна запіканка не має класичного варіанту приготування, тому у вас є можливість додати в рецепт той інгредієнт, який ви вважаєте за необхідне. Слід зазначити, що такий обсяг складових дозволяє приготувати страву, розраховану на 4 особи.
Як бачите, немає особливих проблем із тим, як готувати картопляну запіканку. За наявності всіх інгредієнтів, лише 1 година відокремлює вас від того, щоб насолодитися насиченим смаком страви з ніжним беконом та пікантним часником.
Це ситний обід або вечеря, яка сподобається кожному члену сім'ї.