Рецепти

Картопляна запіканка з беконом

Картопляна запіканка з беконом
Картопляна запіканка з беконом
Картопляна запіканка з беконом
Картопляна запіканка з беконом
Картопляна запіканка з беконом
Картопляна запіканка з беконом
prev
next
Картопляна запіканка з беконом

Інгредієнти:

  • картопля ‒ 1,5 кг;

  • бекон – 200 г;

  • майонез Торчин «Європейський» – 300 г;

  • часник ‒ 1 шт.;

  • твердий сир – 120 г;

  • сіль та перець – за смаком.

Картопляна запіканка – це класична страва для багатьох кухонь світу. Воно буде актуальним практично на будь-якому столі. Його можна зробити дієтичним або калорійним, вегетаріанським та м'ясним. Існують найрізноманітніші види запіканок з картоплі, тому кожен гурман зможе знайти свій варіант, який не залишить його байдужим.

Картопляна запіканка: етапи приготування

Картопляна запіканка не відрізняється складним процесом приготування. Щоб насолодитися ніжним смаком цієї страви, виконайте такі дії:

  1. Підготуйте посуд та інгредієнти. Запіканку найкраще готувати у спеціальній формі.
  2. Наріжте картоплю на пласкі шматочки. Поріжте на часточки часник.
  3. Почніть викладати інгредієнти у форму для приготування так: картопля, слайси бекону, нарізані зубчики часнику, майонез. Таким чином, всі шари страви матимуть однаковий насичений смак.
  4. Додайте сіль та перець за смаком. Можна також скористатися запашними травами, наприклад, розмарином.
  5. Майонез необхідно розмазувати на всій площі форми.
  6. Повторюйте процес, доки не заповніть форму.
  7. Закінчіть викладати інгредієнти шаром з картоплі, після чого посипте сиром. Якщо ви хочете, щоб сир розтягувався, додайте його у фіналі приготування за кілька хвилин до того, як страва буде готова.
  8. Поставте форму з картопляною запіканкою у розігріту духовку. Випікайте 40 хвилин при температурі 200 градусів.

Смачного!

Варіанти приготування картопляної запіканки

Немає жодної відповіді на питання, як приготувати картопляну запіканку.

Картопля – це унікальний коренеплід, який відмінно поєднується з м'ясом, овочами, сиром та іншими інгредієнтами. Це одна з причин, чому картопляна запіканка користується такою популярністю. Щоб задовольнити уподобання всіх наших читачів, ми підготували для вас найпоширеніші варіанти картопляної запіканки, від виду яких у вас відразу ж потечуть слинки.

Страва може готуватися з:

  • м'ясним фаршем;
  • беконом;
  • сиром; 
  • грибами;
  • курячим філе;
  • помідорами;
  • рибою;
  • куркою та грибами;
  • баклажанами чи кабачками;
  • гарбузом.

Як бачите, начинка для картопляної запіканки може бути дуже різною. Виберіть варіант, який вам сподобається найбільше. Картопляна запіканка не має класичного варіанту приготування, тому у вас є можливість додати в рецепт той інгредієнт, який ви вважаєте за необхідне. Слід зазначити, що такий обсяг складових дозволяє приготувати страву, розраховану на 4 особи.

Як бачите, немає особливих проблем із тим, як готувати картопляну запіканку. За наявності всіх інгредієнтів, лише 1 година відокремлює вас від того, щоб насолодитися насиченим смаком страви з ніжним беконом та пікантним часником.

Це ситний обід або вечеря, яка сподобається кожному члену сім'ї.

Коментарі
Щоб залишити коментар необхідно Авторизуватися