Інгредієнти:
- картопля – 250 г;
- овочевий бульйон — 500 мл (на 1 морквині та 1 цибулі);
- соєвий соус Торчин® «Класичний смак» – 100 г;
- вершки 22% - 200 мл;
- вершкове масло – 20 г;
- білий хліб для супу – 50 г;
- білий хліб для сухариків – 50 г;
- мелений чорний перець – 1 щіпка.
Картопляний суп пюре – це перша страва з особливою консистенцією. Зігріваючий та ситний обід сподобається і дітям, і дорослим. Це чудове рішення у випадку, якщо ваші домочадці не шанують звичайні варіанти з овочевим бульйоном.
Картопляний суп пюре часто подають із грінками. Можна також додати до нього, наприклад, підсмажений бекон або копчені ковбаски. Невеликі м'ясні шматочки, підсмажені до кришталю, трохи урізноманітнюють консистенцію для тих, хто не любить виключно кремову текстуру у блюді.
Етапи приготування супу пюре з картоплі
- Очистіть та поріжте картоплю на кубики середнього розміру. Підготуйте овочевий бульйон, відваривши у воді цілу цибулину та моркву.
- У бульйон відправте варитися картопля. Додайте вершки та подрібнений руками хліб
- За допомогою занурюваного блендера перебийте всі інгредієнти до однорідної кремової консистенції.
- Додайте до картопляного крему-супу соєвий соус «Наваро» Торчин®, який додасть страві цікавого аромату і пікантності.
- Додайте невеликий шматочок вершкового масла і поверніть суп на вогонь.
- Додайте сіль та перець і ретельно перемішайте.
- Розігрійте сковороду, поклавши на неї невелику кількість вершкового масла.
- Обрізаний на смужки хліб обсмажте з двох сторін до утворення золотистої скоринки.
- Подавайте гарячим крем-суп, прикрасивши його вершками та дрібно нарізаною зеленню.
- Подавайте картопляний суп пюре в гарячому вигляді, посипавши хрусткими грінками.
Смачного вам!
Цікаві рецепти картопляного супу пюре
Суп пюре з картоплі має базовий рецепт, до якого входять лише основні інгредієнти. У той же час цю основу страви можна вдосконалювати та видозмінювати на власний смак. І багато господинь успішно користуються цим лайфхаком.
Картопля надаватиме першій страві особливу кремову текстуру, а додані інгредієнти урізноманітнять смак і зроблять суп більш апетитним і смачним.
- Суп-пюре картопляний із грибами. На рослинній олії обсмажте цибулю, часник та печериці. Додайте все в каструлю до картоплі, як тільки та буде готова. Посоліть і поперчіть суп, перебийте його за допомогою занурювального блендера.
- Суп-пюре картопляний із плавленим сиром. Ситна та вельми калорійна страва за рахунок додавання плавленого сиру. Однак у його текстуру та вершковий смак просто неможливо не закохатися. Обсмажте цибулю з морквою та відваріть картоплю. Змішайте всі інгредієнти у каструлі та додайте один брусок плавленого сиру. Ретельно все перемішайте, додайте спеції. Як тільки сир розплавиться, перебийте суп у блендері.