Рецепти

Каша пшоняна з тельбухами (банош)

Підготуйте всі необхідні інгредієнти.
Цибулю порізати кубиками і томити на вершковому маслі. Додати тельбухи і підсмажити з двох сторін.
Всипати пшоно.
Додати спеції, кетчуп Торчин®, трохи води і готувати до готовності під закритою кришкою.
Перед подачею посипати зеленню. Смачного!
Каша пшоняна з тельбухами (банош)
prev
next
Каша пшоняна з тельбухами (банош)

Інгредієнти:

  • тельбухи — 100 г;
  • пшоно — 100 г;
  • ріпчасту цибулю - 30 г;
  • кетчуп Торчин® "Лагідний" — 50 г;
  • петрушка;
  • кінза;
  • сіль, перець.

Каша пшоняна - легкий, і в той же час ситний продукт, крупа може бути шліфованою або нешліфованою. Каша пшоняна може бути солоною або солодкою - залежно від того, якому рецепту ви надаєте перевагу.

Її можна подавати на сніданок, обід чи вечерю. Щоб страва вийшла розсипчастою, промийте кашу окропом перед тим, як поставити її на вогонь. Варити рекомендують із додаванням невеликої кількості вершкового масла.

Етапи приготування пшоняної каші з тельбухами

Наш рецепт пшоняної каші дуже простий і при цьому незвичайний. А все завдяки особливому інгредієнту, про який розповімо трохи згодом.

Процес приготування поділяється на такі послідовні етапи:

  1. Поріжте цибулину на маленькі кубики. Також наріжте і потрухи.
  2. Поставте сковороду на вогонь і змастіть невеликою кількістю олії.
  3. Всипте цибулю і обсмажте її 1-2 хвилини. Додайте потрухи, ретельно все перемішайте і продовжуйте обсмажувати.
  4. Всипте пшоно і залийте необхідною кількістю води. Пропорції зазвичай виробники вказують на упаковці.
  5. Щоб пшоняна каша вийшла ще смачнішою, додайте кетчуп Торчин® «Лагідний». Він відрізняється насиченим томатним смаком, який урізноманітнює страву. Ретельно все перемішайте.
  6. Обов'язково додайте сіль і перець, накрийте кришкою блюдо і продовжуйте томити його до готовності на повільному вогні.
  7. Подавайте кашу у гарячому вигляді, прикрасивши дрібно рубаною зеленню. Смачного!

Готується пшоняна каша досить просто і швидко. Особливо якщо заздалегідь підготувати всі інгредієнти та запастися потрібними продуктами. Дотримуючись цього рецепту, ви зможете зварити ароматний та ситний обід за 40 хвилин.

З такої кількості інгредієнтів у вас вийде смачна пшоняна каша на одну особу. У разі потреби пропорційно збільшуйте обсяг усіх продуктів зі списку.

Варіанти приготування пшоняної каші

Немає єдиного універсального рецепта, як приготувати пшоняну кашу. Кожна господиня матиме своє улюблене поєднання продуктів, яке оцінять усі домочадці. Ми зібрали для вас ще кілька цікавих рецептів:

  1. Пшоняна каша з гарбузом. Поріжте гарбуз на маленькі кубики. Нагрійте молоко і додайте гарбуз, доведіть до кипіння. Всипте пшоно і проваріть кашу 25-30 хвилин. Додайте трохи вершкового масла зверху, посоліть і поперчіть. Ретельно перемішайте та готуйте під кришкою ще 20 хвилин.
  2. Пшоняна каша з м'ясом. Ситний обід для всієї родини. Як основний інгредієнт можна використовувати яловичину, свинину або більш дієтичний варіант - курку або індичку. М'ясо підсмажте до золотистої скоринки, додайте подрібнену цибулю, моркву та улюблені спеції. Залийте м'ясо з овочами водою та тушкуйте на повільному вогні. Відваріть окремо пшоняну кашу. Коли вона буде готова, додайте її до м'яса з овочами. Ретельно перемішайте і подавайте до столу.
  3. Пшоняна каша на молоці із сухофруктами. Це ідеальний рецепт для тих, хто шукає смачний та ситний сніданок. Змішайте молоко та воду у пропорції 1:1. Доведіть до кипіння і додайте пшоня. Всипте цукор і ретельно перемішайте. Коли каша буде практично готова, покладіть трохи вершкового масла і ваші улюблені сухофрукти. Готуйте під кришкою ще 5-7 хвилин. Щоб сухофрукти остаточно розм'якли, дайте настоятися страві 15-20 хвилин.
Коментарі
Щоб залишити коментар необхідно Авторизуватися