Інгредієнти:
• тельбухи - 100 г;
• пшоно - 100 г;
• цибуля ріпчаста - 30 г;
• кетчуп Торчин ® «Лагідний» - 50 г;
• петрушка;
• кінза;
• сіль перець
Каша пшоняна - може бути солоною або солодкою, залежно від того, якому рецепту ви надаєте перевагу. Найчастіше її готують з гарбузом і молоком. Але ми пропонуємо додати в пшоняну кашу незвичний інгредієнт – тельбухи. Спробуйте – це дуже смачно!
- Поріжте цибулю маленькими кубиками.
- Наріжте тельбухи.
- Розігрійте пательню з невеликою кількістю олії.
- Всипте цибулю і обсмажте її 1-2 хвилини. Додайте тельбухи - ретельно все перемішайте і продовжуйте готувати.
- Всипте пшоно і залийте необхідною кількістю води, як вказано на упаковці.
- Щоб пшоняна каша вийшла ще смачнішою, додайте кетчуп Торчин® «Лагідний», він додасть насичений томатний смак, - ретельно все перемішайте.
- Посоліть, поперчіть, накрийте кришкою і томіть до готовності на повільному вогні.
- Подавайте кашу гарячою, прикрасивши подрібненою зеленню.
Смачного!
Варіанти приготування пшоняної каші
Пшоняну кашу кожен готує на свій смак. Але є один секрет - щоб каша вийшла розсипчастою, промийте крупу окропом перед тим, як поставити на вогонь і під час приготування додайте невелику кількість вершкового масла.
Ми зібрали для вас кілька цікавих рецептів:
1. Пшоняна каша з гарбузом. Поріжте гарбуз на маленькі кубики. Нагрійте молоко і додайте гарбуз - доведіть до кипіння. Всипте пшоно і проваріть 25-30 хвилин. Додайте трохи вершкового масла, посоліть і поперчіть. Ретельно перемішайте та готуйте під кришкою ще 20 хвилин.
2. Пшоняна каша з м'ясом. Ситний обід для всієї родини. Як основний інгредієнт можна використовувати яловичину, свинину або більш дієтичний варіант - курку або індичку. М'ясо підсмажте до золотистої скоринки, додайте подрібнену цибулю, моркву та улюблені спеції. Залийте м'ясо з овочами водою та тушкуйте на повільному вогні. Відваріть окремо пшоняну кашу. Коли вона буде готова, додайте її до м'яса з овочами - перемішайте і подавайте до столу.
3. Пшоняна каша на молоці із сухофруктами. Це ідеальний рецепт для тих, хто шукає смачний та ситний сніданок. Змішайте молоко та воду у пропорції 1:1. Доведіть до кипіння і додайте пшоно. Всипте цукор і ретельно перемішайте. Коли каша буде майже готова, покладіть трохи вершкового масла і ваші улюблені сухофрукти. Готуйте під кришкою ще 5-7 хвилин. Щоб сухофрукти остаточно розм'якли, дайте настоятися каші 15-20 хвилин.