Інгредієнти:
- курячі крильця — 10 шт.;
- мед — 2 ст.л.;
- гірчиця Торчин® “Діжонська” — 2 ст.л.;
- хмелі-сунелі — 0,5 ч.л.;
- сіль, чорний перець за смаком;
- кетчуп Торчин® “До шашлику” — для подачі.
Що може бути смачніше на природі за курячі крильця з діжонською гірчицею? Запечені до золотої скоринки з ароматом димку, вони швидко розлітаються між гостями. Секрет їх смачності — соус для маринування.
У нашому рецепті ми готуємо маринад на основі поєднання меду та діжонської гірчиці в зернах від Торчин®, плюс фінальний акорд — хмелі-сунелі або ваші улюблені спеції. Доречі за цим рецептом запікати можна на мангалі або у духовці.
Готуємо крильця з діжонською гірчицею
- Курячі крильця добре промиваємо та обсушуємо. Видаляємо зайву шкіру і відрізаємо тонкий кінчик крила. Кладемо у ємність, в якій будемо їх маринувати.
- Готуємо соус, який надасть крильцям смаку та аромату. В окрему піалу даємо мед. Мед краще брати рідкий, щоб легше було розподілити маринад.
- Далі йде “Діжонська” гірчиця з цілих зерен від Торчин®. Фінальний інгредієнт маринаду — хмелі-сунелі. Як варіант можна додати суміш інших улюблених спецій. Добре підходить чорний мелений перець, солодка паприка, копчена паприка або пластівці чилі. Можна тим’ян або орегано.
- Додаємо дрібку солі та перцю. Добре перемішуємо, щоб всі інгредієнти з’єдналися між собою.
- Виливаємо соус для маринаду до крилець і лишаємо маринуватися годину або 30 хвилин. Курятина швидко вбирає в себе маринад. В принципі, крильця можна класти на гриль відразу після маринування.
- Готуйте курячі крильця у медово-гірчичному маринаді протягом 20-25 хвилин, в залежності від їх розміру. Слідкуйте, щоб вони не підгоріли, тому перегортайте їх з одного боку на інший кожні 5 хвилини.
- Подавати разом із піалою кетчупу Торчин® “До шашлику”, в який апетитно вмочувати смажене крильце. Смакують гарно з овочевим салатом або просто нарізаними сезонними овочами.
У нашому рецепті ми готуємо маринад на основі поєднання меду та Діжонської гірчиці в зернах від Торчин®, плюс фінальний акорд — хмелі-сунелі або ваші улюблені спеції.
Доречі за цим рецептом запікати можна на мангалі або у духовці.
Приготування курячих крилець не займає багато часу і під силу кожному. Прекрасна страва для великої компанії. Поєднуйте з овочами гриль, зеленню або свіжим салатом.
Варіанти маринаду для курячих крилець
Ви можете змінювати інгредієнти маринаду для курячих крилець відповідно до ваших уподобань. А можете скористатися іншими варіантами із нашої підбірки рецептів з приготування курячих крилець. Наприклад, Крильця з "Діжонською" гірчицею, або Крильця в соусі "Теріякі".
При запіканні на решітці для грилю можна загорнути кожне крильце у смужку бекону та скріпити зубочисткою. Він додасть курячому м’ясу апетитних копчених нот та зробить його ніжнішим. Підсмажте крильця з беконом з двох сторін і викладіть на подушку із нарізаних свіжих томатів, зверху щедро посипте дрібно нарізаною петрушкою.
В цілому, курятина менш вибаглива, ніж свинина, а крильця одна з простих частин для готування. Зіпсувати їх ну вкрай важко. Головне, не викладати на решітку дуже щільно одне до одного, щоб вони рівномірно просмажилися.