Рецепти

Кукурудзяна полента

Підготувати всі потрібні інгредієнти.
У киплячу воду засипати крупу й варити, постійно помішуючи. Щойно почне набухати, додаємо цукор і майонез, тушкуємо на повільному вогні, поки повністю не загусне.
Застеляємо харчову плівку у форму й викладаємо поленту.
Коричневий цукор висипати в рондель, додати лимонний фреш і поставити плавити. Щойно утвориться карамель, додаємо подрібнений арахіс і виливаємо на поленту рівномірним шаром. Накриваємо та ставимо в холодильник.
Перед подаванням нарізаємо порціями. Смачного!
Кукурудзяна полента з арахісовим крамблом
prev
next
Кукурудзяна полента з арахісовим крамблом
35 хв
3-4

Інгредієнти:

• майонез від Торчин® «Делікатесний» – 100 г;
• вода – 1 л;
• дрібна кукурудзяна крупа – 250 г;
• білий цукор-пісок – 40 г;
• арахіс - 200 г;
• коричневий цукор – 300 г;
• лимонний фреш – 30 г.

Полента – це дуже популярна страва у північній Італії, а особливо у Ломбардії, Венеції, а також в італійській частині Швейцарії. Також варіації рецептів поленти користуються великою популярністю на Балканах, а саме у Хорватії, Болгарії, Словенії та Сербії.
Зараз полента – це чудовий гарнір до м'ясних та вегетаріанських страв. Кукурудзяна крупа відмінно поєднується з м'ясом, грибами, сиром, а також великою кількістю овочів. Тому навіть кулінар-початківець може сміливо експериментувати з рецептами цієї каші.

Етапи приготування кукурудзяної поленти

1. Висипте кукурудзяну крупу в окріп, безперервно помішуючи, щоб уникнути утворення грудочок.

2. Варіть кілька хвилин, ретельно помішуючи кашу, на слабкому вогні.

3. Додайте трохи цукру, а також соус Торчин® «Делікатесний».

4. Варіть до загустіння.

5. На дні форми для випікання розмістіть харчову плівку, а потім висипте та рівномірно розподіліть кашу.

6. Змішайте коричневий цукор, лимонний фреш та воду. Доведіть сироп до кипіння.

7. Подрібніть арахіс. Додайте його в каструлю з сиропом та розмішайте.

8. Суміш, що вийшла, додайте до каші. Зачекайте, поки полента охолоне, а потім поставте в холодильник.

9. Через декілька годин, коли каша загусне, наріжте на шматочки.

Перед подачею обсмажте шматочки поленти у вершковому маслі до золотистої скоринки або підігрійте в духовці.  Полента гарно смакує з салатом, грибами або як гарнір до м’ясних страв! 

Варіанти приготування кукурудзяної поленти

Полента з кукурудзяної крупи не так користується популярністю. Кукурудзяна крупа - це універсальний гарнір, з яким можна використовувати свої улюблені продукти. Торчин® підготував для вас кілька інших варіацій страви, щоб ви могли експериментувати та шукати улюблені смаки:

1. Полента з грибами. Один із найпопулярніших варіантів страви. Для приготування вам знадобляться печериці, помідори у своєму соку, зелена цибуля, шафран і петрушка. Чебрець, сіль і перець можна використовувати на свій розсуд. Готується каша майже так само. Для початку вариться крупа, а вже потім додаються інші інгредієнти. Замість печериць сміливо можна використовувати інші гриби, наприклад, білі або лисички.

2. Полента з креветками. Нестандартний рецепт, що відрізняється своєю пікантністю. Окрім крупи та креветок вам знадобляться такі інгредієнти: сир Чеддер, тертий пармезан, бекон, печериці, часник, лимон, курячий бульйон, рослинна олія та вершкове масло. Рецепт трохи складніший, оскільки креветки та бекон необхідно смажити окремо.

3. Полента з сирним соусом та зеленню. Класичний рецепт з поленти, сиру, базиліка, петрушки, часнику та сметани. 

Коментарі
Щоб залишити коментар необхідно Авторизуватися