Рецепти

Курячі стріпси в кукурудзяній паніровці

kurjachi_stripsy_3.png
kurjachi_stripsy_1.png
kurjachi_stripsy_2.png
Kurjachi_stripsy.png
prev
next
Kurjachi_stripsy.png
60 хв
2

Інгредієнти:

  • курячі грудки (філе) — 2 шт.;
  • яйце — 1 шт.;
  • борошно — ½ склянки;
  • кукурудзяні пластівці — 1 склянка;
  • олія для фритюру — 3 склянки;
  • сіль та і перець — за смаком;
  • вода — ½ склянки;
  • соус Торчин® кисло-солодкий для подачі.

Курятина — досить звичний продукт для української домашньої кухні. Але чи знали ви, що в домашніх умовах можна швидко і та просто перетворити куряче філе на класику стріт-фуда? А саме — курячі стріпси в хрусткій кукурудзяній паніровці із соусом Торчин® кисло-солодкий. Пюре манго у в його складі нададуть надасть страві легких солодкуватих нот. А суміш мелених прянощів вигідно підкреслить смак курятини.

Тисніть на кнопку «Спосіб приготування» і дивіться покрокову інструкцію приготування оригінальної страви з фото.

  1. Миємо філе під проточною водою, злегка просушуємо та викладаємо на дошку. Великим ножем нарізаємо філе тонкими довгими смужками та перекладаємо в миску. Важливо взяти посуд трошки більшого об’єму, адже в подальшому саме в ньому м’ясо буде маринуватись.
     

    Kurjachi stripsy

  2. Для маринаду беремо сіль і перець. Висипаємо їх у миску з філе, рівномірно розподіляємо по всіх шматочках і заливаємо прохолодною водою. Залишаємо маринуватися на 30 хвилин. Не бійтеся додавати й інші спеції на власний розсуд, якщо ви полюбляєте яскраві смаки.
  3. Переходимо до паніровки. Кукурудзяні пластівці подрібнюємо блендером протягом 1 хвилини до утворення рівномірних шматочків і пересипаємо в глибоку ємність.
  4. У чистій глибокій тарілці збиваємо яйце виделкою. Потрібно, аби воно стало однорідної рідкої консистенції, але не почало пінитись. В іншу тарілку насипаємо пів склянки борошна.
     

    Kurjachi stripsy

  5. Дістаємо з маринаду шматочки філе та кожен по черзі обвалюємо в борошні, змочуємо в яйці, а потім обвалюємо в кукурудзяних пластівцях. Для отримання більш хрусткої скоринки бажано обваляти стріпси в борошні та змочити в яйці декілька разів. На цьому підготовчий процес завершено.
  6. Беремо фритюрницю або глибоку каструлю та розігріваємо в ній олію. Після закипання олії по черзі занурюємо в неї підготовлені стріпси. Для запобігання опіків рекомендуємо на цьому етапі скористатися ложкою-шумівкою або щипцями. За 3–4 хвилини в киплячій олії стріпси набувають золотавого кольору. Це означає, що вони готові і їх можна виймати. Викладаємо їх на паперовий рушник, щоб позбавитись залишків олії. Якщо потрібно, перевертаємо їх на рушнику декілька разів.
     

    Kurjachi stripsy

  7. Готові курячі стріпси подаються до столу гарячими разом із кисло-солодким соусом Торчин® та не потребують додаткового гарніру.

Ось і все! Тепер хутчіш куштувати. Розташовуйтесь зручніше, вмикайте обраний серіал та не відмовляйте собі в задоволенні похрумтіти смачними стріпсами із соусом Торчин® кисло-солодкий.

Альтернативний спосіб приготування курячих стріпсів

Якщо фритюр вам не до вподоби, пропонуємо скористатись альтернативним варіантом рецепту — смажені курячі стріпси в клярі з копченою паприкою.

Інгредієнти для паніровки:

  • борошно — 150 г;
  • яйце — 1 шт.;
  • мінеральна вода без газу — 50 мл;
  • паприка копчена — ½ ч. л.;
  • сіль — ½ ч. л.;
  • перець — ½ ч. л.;
  • крохмаль;
  • трави та спеції за смаком.

Спосіб приготування:

  1. У глибокій мисці злегка збиваємо до однорідного стану яйце з мінеральною водою.
  2. В окремому посуді змішуємо борошно, крохмаль, сіль, мелений чорний перець, копчену паприку. Також за смаком можна додати сухі трави.
  3. Вливаємо в борошно зі спеціями збите яйце з мінеральною водою. Якщо необхідно, додаємо більше мінеральної води для утворення консистенції рідкої сметани.
  4. Коли олія розігріється, змочуємо по черзі стріпси в клярі та викладаємо на пательню. Смажимо до утворення золотистої скоринки та викладаємо на паперовий рушник, який убере в себе зайву олію.
  5. Подаємо стріпси в клярі гарячими разом із кисло-солодким соусом Торчин®
Коментарі
Щоб залишити коментар необхідно Авторизуватися