Інгредієнти:
- курячі грудки (філе) — 2 шт.;
- яйце — 1 шт.;
- борошно — ½ склянки;
- кукурудзяні пластівці — 1 склянка;
- олія для фритюру — 3 склянки;
- сіль та і перець — за смаком;
- вода — ½ склянки;
- соус Торчин® кисло-солодкий для подачі.
Курятина — досить звичний продукт для української домашньої кухні. Але чи знали ви, що в домашніх умовах можна швидко і та просто перетворити куряче філе на класику стріт-фуда? А саме — курячі стріпси в хрусткій кукурудзяній паніровці із соусом Торчин® кисло-солодкий. Пюре манго у в його складі нададуть надасть страві легких солодкуватих нот. А суміш мелених прянощів вигідно підкреслить смак курятини.
Тисніть на кнопку «Спосіб приготування» і дивіться покрокову інструкцію приготування оригінальної страви з фото.
- Миємо філе під проточною водою, злегка просушуємо та викладаємо на дошку. Великим ножем нарізаємо філе тонкими довгими смужками та перекладаємо в миску. Важливо взяти посуд трошки більшого об’єму, адже в подальшому саме в ньому м’ясо буде маринуватись.
- Для маринаду беремо сіль і перець. Висипаємо їх у миску з філе, рівномірно розподіляємо по всіх шматочках і заливаємо прохолодною водою. Залишаємо маринуватися на 30 хвилин. Не бійтеся додавати й інші спеції на власний розсуд, якщо ви полюбляєте яскраві смаки.
- Переходимо до паніровки. Кукурудзяні пластівці подрібнюємо блендером протягом 1 хвилини до утворення рівномірних шматочків і пересипаємо в глибоку ємність.
- У чистій глибокій тарілці збиваємо яйце виделкою. Потрібно, аби воно стало однорідної рідкої консистенції, але не почало пінитись. В іншу тарілку насипаємо пів склянки борошна.
- Дістаємо з маринаду шматочки філе та кожен по черзі обвалюємо в борошні, змочуємо в яйці, а потім обвалюємо в кукурудзяних пластівцях. Для отримання більш хрусткої скоринки бажано обваляти стріпси в борошні та змочити в яйці декілька разів. На цьому підготовчий процес завершено.
- Беремо фритюрницю або глибоку каструлю та розігріваємо в ній олію. Після закипання олії по черзі занурюємо в неї підготовлені стріпси. Для запобігання опіків рекомендуємо на цьому етапі скористатися ложкою-шумівкою або щипцями. За 3–4 хвилини в киплячій олії стріпси набувають золотавого кольору. Це означає, що вони готові і їх можна виймати. Викладаємо їх на паперовий рушник, щоб позбавитись залишків олії. Якщо потрібно, перевертаємо їх на рушнику декілька разів.
- Готові курячі стріпси подаються до столу гарячими разом із кисло-солодким соусом Торчин® та не потребують додаткового гарніру.
Ось і все! Тепер хутчіш куштувати. Розташовуйтесь зручніше, вмикайте обраний серіал та не відмовляйте собі в задоволенні похрумтіти смачними стріпсами із соусом Торчин® кисло-солодкий.
Альтернативний спосіб приготування курячих стріпсів
Якщо фритюр вам не до вподоби, пропонуємо скористатись альтернативним варіантом рецепту — смажені курячі стріпси в клярі з копченою паприкою.
Інгредієнти для паніровки:
- борошно — 150 г;
- яйце — 1 шт.;
- мінеральна вода без газу — 50 мл;
- паприка копчена — ½ ч. л.;
- сіль — ½ ч. л.;
- перець — ½ ч. л.;
- крохмаль;
- трави та спеції за смаком.
Спосіб приготування:
- У глибокій мисці злегка збиваємо до однорідного стану яйце з мінеральною водою.
- В окремому посуді змішуємо борошно, крохмаль, сіль, мелений чорний перець, копчену паприку. Також за смаком можна додати сухі трави.
- Вливаємо в борошно зі спеціями збите яйце з мінеральною водою. Якщо необхідно, додаємо більше мінеральної води для утворення консистенції рідкої сметани.
- Коли олія розігріється, змочуємо по черзі стріпси в клярі та викладаємо на пательню. Смажимо до утворення золотистої скоринки та викладаємо на паперовий рушник, який убере в себе зайву олію.
- Подаємо стріпси в клярі гарячими разом із кисло-солодким соусом Торчин®