Інгредієнти:
- куряче філе – 600 г;
- сир твердий – 100 г;
- вершки 33 % – 250 мл;
- вершковий сир – 150 г;
- майонез Торчин® "Європейський" – 50 г;
- гірчиця Торчин® «Американська» – 1 ст.л.;
- шпажки – 6 шт.;
- сіль та улюблені спеції – на смак.
Якби існували кулінарні чудеса світу, серед них точно було б куряче філе. М’ясо настільки універсальне, що його можна приготувати та подати на стіл будь-кому: від спортсменів до дітей та людей похилого віку. Але не всі на це наважуються. Багато хто уникає куряче філе, бо його дуже легко пересушити.
Ми за те, щоб «дивитися у вічі» кулінарним викликам та відкриттям. Тому ділимося з вами рецептом соковитого шашлику з курки, який переверне ваше уявлення про приготування цього ніжного м’яса. Хочемо, аби він став нагадуванням про те, що з курячим філе можливі не лише відбивні, а й шашлики — доступні не лише на травневі свята.
Запропонована нами кількість інгредієнтів зробить курку по-новому смачною для 6 гостей.
Як приготувати шашлички із курячого філе?
- Спершу – потрібно підготувати м’ясо. Відбийте філе до товщини 1,5–2 см. Наріжте невеликими скибочками.
- Тепер вам потрібно змастити отримані скибочки майонезом, поперчити, посолити та додати ваші улюблены спеції. Добре пермішати, щоб всі шматочки гарно змастились отриманою сумішшю. Далі – нанизуйте курятнину на шпажки.
- Найвідповідальніший момент у приготуванні шашлику – смаження м’яса. Ми з вами це зробимо на розігрітій пательні та без додавання олії. Приблизний час: 5-7 хвилин із кожної сторони на слабкому вогні. Якщо плита електрична, радимо робити це на середній потужності.
- Соусів до шашлику з курячого філе можна підібрати багато. Та ми поділимося рецептом свого найулюбленішого. Усе, що вам для нього потрібно, це з’єднати вершки з вершковим сиром і довести до кипіння та однорідності, постійно помішуючи. Потім додайте до них попередньо натертий на середній тертці чедер. Поки готуєте соус на слабкому вогні, не забувайте помішувати його. Щойно сир почне дуууже тягнутися, зніміть суміш із вогню, додайте гірчицю Торчин® «Американська», сіль та улюблені спеції. Перемішайте.
- Подавайте отриманий курячий шашлик разом із соусом.
Як зробити курячі шашлички смачнішими?
Ми любимо постійно вдосконалювати страви. Знаємо, що ви теж. Тому ділимося порадами та лайфхаками, що значно покращать вашу страву.
Смак страви формується на етапі купівлі м’яса. Зверніть увагу на колір філе. Ідеальне для нас із вами має рівномірне світле забарвлення. Без жовтих чи/та синіх відтінків.
- А ще — подивіться, як філе себе поводить під час натискання.Треба брати лише те, де ямка від дотику швидко відновлюється, а липкість чи вологість — відсутня.
- Якщо ви хочете додати свіжих акцентів, рекомендуємо нанизати на шпажку м’ясо та овочі (як-от, помідори чері) по черзі.
- Окрім пательні також можна приготувати курку на грилі або в духовці. Це допоможе вам зберегти соковитість м’яса та ніжність його текстури.
- Продовжуючи тему готування в грилі чи духовці. Також рекомендуємо посмажити в ній овочі — брюссельську капусту, картоплю по-селянськи, гриби, моркву, селеру (її чудово доповнить сушена зелень) та перець разом із його насінням.
Смачного!