Рецепти

Лимонний кекс з глазур’ю

Підготувати всі інгредієнти.
Змішати сухі інгредієнти в мисці. Яйця розділити на білки та жовтки. Жовтки збити з майонезом і цукром. Білки збити з лимонним соком і цедрою. Усі частини з’єднати й вимішати. Форму змазати майонезом і посипати цукром. Викласти тісто. Дати настоятися 15 хвилин.
Випікати за температури 150—160 градусів 40—50 хвилин. Смачного!
Лимонний кекс
prev
next
Лимонний кекс
90 хв
1

Інгредієнти:

  • майонез Торчин® «Делікатесний» – 100 г;
  • куряче яйце – 4 шт.;
  • лимонний сік – 2 ст. л.;
  • лимонна цедра – 2 ст. л.;
  • цукор – 100 г;
  • лимонні цукати – 2 ст. л.;
  • ванільний цукор – 5 г;
  • борошно вищого ґатунку – 300 г;
  • розпушувач тіста – 25 г (1 пакетик).

Для глазурі:

  • цукрова пудра – 250 г;
  • молоко – 2-3 ст. л.

Лимонний кекс з глазур’ю – ніжний, соковитий, розсипчастий з ароматом та смаком лимона. Дуже простий у приготуванні. Особливість такого кексу в тому, що він довго зберігає свою свіжість. Тому лимонний кекс зручно брати в дорогу або на пікнік. Спробуйте!
 

 

Етапи приготування лимонного кексу з глазур’ю:

  1. Відділіть жовтки від білків.
  2. Жовтки збийте з майонезом Торчин® «Делікатесний» і цукром.
  3. Білки збийте з лимонним соком і лимонною цедрою до стійких піків.
  4. Просіяне борошно змішайте з розпушувачем та ванільним цукром.
  5. Додайте збиті жовтки та частину збитих білків – обережно перемішайте.
  6. Додайте решту збитих білків і лимонні цукати - обережно вимішайте до однорідності.
  7. Форму змажте майонезом і посипте цукром.
  8. Викладіть рівномірно тісто і залиште на 15 хвилин.
  9. Випікайте за температури 160 градусів 40—50 хвилин.
  10. Приготуйте глазур: у цукрову пудру додайте молоко і ретельно перемішайте до однорідності.
  11. Полийте глазур’ю готовий лимонний кекс і прикрасьте лимонною цедрою.
  12. Voila! Лимонний кекс з глазур’ю готовий!

Смачного!

Варіації приготування лимонного кексу з глазур’ю:

Ми підготували для вас кілька варіантів рецептів лимонного кексу:

  • Лимонний кекс зі сметаною:
    Додайте до класичного рецепта сметану, яка зробить його більш м'яким та вологим.
  • Лимонно-маковий кекс:
    Додайте у класичний рецепт мак, щоб урізноманітнити смак.
  • Лимонно-імбирний кекс:
    Додайте тертий імбир для більш насиченого і пікантного смаку.
  • Лимонно-кокосовий кекс:
    Додайте кокосову стружку в тісто для екзотичного смаку та для текстури.

Також можна випікати лимонні кекси порційно і зверху також прикрасити глазур’ю та лимонними цукатами.

Приготуйте лимонний кекс за рецептом від Торчин® і насолоджуйтесь з чаєм або кавою!

 

Коментарі
Щоб залишити коментар необхідно Авторизуватися