Рецепти

Мариновані огірки з гірчицею

marinovani-ogirki-iz-girchiceyu
marinovani-ogirki-iz-girchiceyu
marinovani-ogirki-iz-girchiceyu
marinovani-ogirki-iz-girchiceyu
marinovani-ogirki-iz-girchiceyu
prev
next
marinovani-ogirki-iz-girchiceyu

Інгредієнти:

  • огірки – 600 г;
  • Діжонська гірчиця "Торчин"® - 2 ч. л.;
  • кетчуп «Торчин» ® «Чилі» – 2 ст. л.;
  • сіль кам'яна – 0,5 ч. л.;
  • цукор - 0,5 ч. л.;
  • оцет – 30 мл;
  • вода – 240 мл;
  • перець духмяний – 2 шт.;
  • часник – 1 зубчик;
  • кріп, листя хрону.

Мариновані огірки із гірчицею – наша новинка цього літа. Діжонська гірчиця «Торчин»® додасть маринаду прянощів, але до того ж, на відміну від звичайної гірчиці, ваш маринад не буде каламутним і збереже гарний зовнішній вигляд. Тому, якщо ви ще не консервували з діжонською гірчицею, обов'язково спробуйте наш рецепт.

З цієї кількості інгредієнтів у вас вийде дві півлітрові баночки (2х0,5 л) маринованих огірків з гірчицею.

Покроковий рецепт маринованих огірків із гірчицею

  1. Огірки необхідно добре вимити, обрізати з обох кінців і, задля хрумкості, замочіть їх на 2 години у холодній воді.
  2. Вимийте зелень: кріп та хрін. За бажанням та наявності, ви можете додати листя смородини. Також вам необхідно підготувати стерилізовані банки та кришки.

     

    Marynovany_pecherytsi

     

  3. На дно стерилізованих банок кладемо кріп, листя хрону, часник і зверху щільно утрамбовуємо огірки. Заливаємо банки з огірками окропом та залишаємо на 10 хвилин.
  4. Тим часом варимо маринад. Вливаємо в каструлю воду, оцет, додаємо кетчуп «Чилі» «Торчин»®, Діжонську гірчицю «Торчин»®, сіль, цукор та перець. Ставимо на вогонь і перемішуємо до повного розчинення цукру та солі. Даємо маринаду закипіти, потім робимо слабкий вогонь та варимо маринад ще 5 хвилин.

     

    Marynovany_pecherytsi

     

  5. Коли маринад готовий, зливаємо окріп із огірків і заливаємо банки маринадом, міцно закриваємо кришками. Звертаємо вашу увагу, що кришки повинні бути обов'язково заздалегідь простерилізовані.

     

    Marynovany_pecherytsi

     

  6. Банки маринованих огірків з гірчицею перевертаємо догори дном, накриваємо ковдрою і залишаємо їх таким чином, допоки вони охолонуть.

     

    Marynovany_pecherytsi

     

Вже через місяць-півтора ви зможете насолоджуватися відмінними маринованими огірками з гірчицею. Вони додадуть смаку будь-якій вашій страві.

Як вперше зробити мариновані огірки з гірчицею

Справді, для новачків у консервації дуже багато побоювань: може вийти не смачно, адже результат ви не зможете спробувати одразу, щоб перевірити рецепт; або банки можуть не вистояти і «вибухнути». Насправді, навіть досвідчені господині, які вже не один рік роблять консервацію, можуть мати такі ж сумніви. Як же убезпечити себе та отримати добрий результат.

  • Не використовуйте сумнівних рецептів. На сьогодні можна знайти тисячі різноманітних рецептів маринованих огірків з гірчицею, але не всі вони будуть вдалими. Наш рецепт маринованих огірків з гірчицею «Торчин» ® був розроблений та випробуваний професійним шеф-кухарем, його інгредієнти ретельно вивірені та зможуть забезпечити вам гарний результат.
  • Дотримуйтесь пропорцій рецепту. Вкрай важливо зберігати пропорції інгредієнтів початкового рецепту. Недотримання пропорцій призведе не тільки до зміни смаку, але і до того, що маринад з недостатньою кількістю консервантів, таких як оцет, сіль або цукор, не впорається зі своїм завданням - зберегти мариновані огірки з гірчицею до зими, і банки вибухнуть. 
  • Добре стерилізуйте банки та кришки, на цьому етапі мають загинути мікроорганізми. Якщо ви не якісно виконаєте етап стерилізації, то частина мікроорганізмів залишиться, почне розмножуватися, що згодом призведе до того, що банки будуть «вибухати».
  • Слідкуйте, щоб не потрапило повітря. Повітря сприяє розвитку мікроорганізмів, які не тільки зіпсують смак консервації, а й знову ж таки призведуть до здуття кришок і, зрештою, до того, що банки можуть «вибухнути». Тому, обов'язково контролюйте, щоб маринад наповнювався в банки до країв, не залишаючи місця повітрю.
Коментарі
Щоб залишити коментар необхідно Авторизуватися