Рецепти

Маринад для курячого філе

mustard
prev
next
mustard
60 хв
3

Інгредієнти:

  • куряче філе — 500 г;
  • половина апельсина;
  • соєвий соус Торчин® «Класичний» — 2 ст. л.;
  • гірчиця в зернах Торчин® «З медом» — 1 ст. л.;
  • сушений імбир за бажанням.

Філе курки у медово-гірчичному маринаді це той варіант страви, який виручить, коли немає часу і натхнення вигадувати «а що сьогодні на вечерю?». Цей простий рецепт не займе багато часу і порадує всіх своїм смаком.

Основну роль тут грає маринад для курячого філе, який ми приготуємо на основі соєвого соусу і гірчиці із цілих зерен Торчин® «З медом», хрумкі зерна якої нададуть філе пікантності, а медові ноти — солодкості. Головне, дайте філе відпочити у маринаді. А потім запікаєте і насолоджуйтеся смакотою. 

 

Як замаринувати куряче філе?

  1. Для маринаду потрібно змішати соєвий соус Торчин® «Класичний» і гірчицю в зернах Торчин® «З медом». Для змішування можна використати виделку або кухонний вінчик. За бажанням можна додати трохи сушеного імбиру.
  2. Підготовлене куряче філе залити медово-гірчичним маринадом і добре промасувати.
  3. Залишити у холодильнику для маринування орієнтовно на кілька годин.
  4. Перекласти замариноване філе курки у форму. Маринад і соки, які зібралися на дні, вилийте зверху на філе.
  5. Половину апельсина наріжте півкільцями та покладіть в форму до філе.
  6. Запікати 25 хвилин у духовці за температури 200 °С. Також можна смажити на сковороді під кришкою десь 20 хвилин, час від часу перевертаючи. В кінці зняти кришку і смажити ще 5 хвилин для карамелізації соусу навколо м’яса.

При подачі розріжте курячу грудку в соєвому соусі на шматочки та викладайте порціонно по тарілках. Пасує до будь-яких гарнірів та зелених салатів.

Секрети приготування маринаду для філе курки

Завдяки маринаду із гірчиці з медом, соєвого соусу та соку апельсина м'ясо курки виходить ніжним, солодкуватим і водночас з кислинкою. Ви можете додати додаткових нот за допомогою трав — орегано, розмарину, тим'яну. Сік цитрусових, в цілому, пом'якшує текстуру м’яса. Тому у цьому рецепті можна сміливо замінити філе курки на індиче. Під маринадом, вказаному у рецепті, індиче філе буде ніжним.

Для приготування маринаду для курячого філе зручніше використовувати сорт апельсинів, які продаються спеціально для соку. З них супер легко буде вичавити достатню кількість соку.

Також всі інгредієнти маринаду для філе курки можна покласти у маленьку банку, закрити кришкою і добре струсити, щоб досягти однорідної консистенції та не розбити цілі зерна гірчиці.

 
Коментарі
Щоб залишити коментар необхідно Авторизуватися