Рецепти

Млинці з лісовими грибами

Млинці з лісовими грибами
Млинці з лісовими грибами
Млинці з лісовими грибами
Млинці з лісовими грибами
Млинці з лісовими грибами
Млинці з лісовими грибами
prev
next
Млинці з лісовими грибами

Інгредієнти для тіста:

  • молоко - 700 мл;
  • борошно пшеничне - 250 г;
  • цукор - 45 г;
  • сіль - 5 г;
  • яйце куряче - 3 шт;
  • майонез Торчин® «Європейський» - 60 г;
  • рослинна олія -120 г.

Інгредієнти для грибної начинки:

  • лісові гриби (або печериці) — 300 г;
  • ріпчаста цибуля — 3–4 шт.;
  • майонез Торчин® «Європейський» - 70 г;
  • морква — 1 шт. середня;
  • яйця — 2 шт.;
  • сіль, перець на свій смак;
  • рослинна олія та вершкове масло для смаження.

Етапи приготування тіста для млинців із грибами

  1. У глибоку миску просіюємо через сито борошно, відміряємо необхідну кількість солі та цукру, додаємо до борошна. З’єднуємо та перемішуємо всі сухі інгредієнти.
  2. блинчики с мясом

  3. До сухої суміші вливаємо злегка збиті яйця, олію, майонез і перемішуємо до однорідної консистенції. Тісто має вийти густе та без грудок.
  4. У тісто для млинців із грибами поступово додаємо молоко, продовжуючи інтенсивно помішувати його віночком або міксером на невисокій швидкості. Відставте тісто на 10–15 хвилин відпочити.
  5. блинчики с мясом

  6. Щоб не отримати «перший млинець нанівець» тісто потрібно виливати на добре розпечену сковорідку, смажимо млинці з кожного боку до золотої скоринки.

Як приготувати грибну начинку для млинців

Для приготування грибної начинки для млинців можна використовувати будь-які гриби за вашим смаком (гливи, печериці, ерінги, лисички), але ароматна начинка виходить із лісових грибів.

Лісові свіжі гриби необхідно почистити та відварити до напівготовності. Якщо ж у вас є заготовки у вигляді приварених та заморожених грибів — можна відразу приступати до приготування начинки з грибів для млинців.

  1. Попередньо розморозьте гриби в холодильній камері або за кімнатної температури, для збереження текстури та аромату.
  2. Наріжте гриби невеликими шматочками та обсмажте на сковороді на середньому вогні з додаванням вершкового масла.
  3. блинчики с мясом

  4. Окремо потрібно дрібно порізати одну середню моркву та 3–4 головки цибулі. Щоб начинка вийшла ніжною та краще приготувалася — моркву потрібно потерти на середній тертці. Обсмажуємо овочі з грибами на олії до золотистого кольору.
  5. блинчики с мясом

  6. Попередньо зварені круто курячі яйця потрібно почистити та порізати дрібним кубиком, після чого з’єднати всі інгредієнти грибної начинки для млинців та акуратно перемішати.
  7. До суміші додаємо майонез, солимо та приправляємо на свій смак. Майонез допоможе зробити начинку більш однорідною та додасть страві ніжного вершкового смаку.
  8. блинчики с мясом

  9. Пару ложок готової начинки з грибів викладаємо на млинець і згортаємо трубочкою.
  10. Сервіруємо млинці з грибами порційно. Прикрасити блюдо можна дрібно нарізаною зеленою цибулею, свіжою зеленню.

До млинців із грибами, в якості соус, можна подати сметану.

Така страва на Масляну готується просто і швидко й не потребує особливих кулінарних навичок. Млинці з грибами — універсальний рецепт для свята, дружніх посиденьок чи сімейного обіду.

Також цей рецепт урізноманітнює меню тих, хто дотримується Посту або обмежує вживання м’яса у своєму раціоні.

Смачного!

Як приготувати млинці з грибами?

Кожна господиня має свій унікальний рецепт млинців. Іноді він передається з покоління до покоління, а іноді виходить у результаті успішного експерименту на кухні. Як приготувати смачні млинці з грибами та що потрібно зробити, щоб тісто вийшло ніжним, а начинка соковитою? Ми зібрали кілька секретів:

  1. Вибирайте гриби на свій смак. Якщо готуєте страву для дітей, краще відмовитися від лісових грибів на користь печериць. Вони також дадуть цікавий грибний смак.
  2. Щоб уникнути грудочок у тісті для млинців із грибами, необхідно заздалегідь просіяти борошно. Цей процес також наситить тісто повітрям і млинці вийдуть ніжними та еластичними.
  3. Слідкуйте за консистенцією: готове тісто на млинці з грибами не має бути густішим кефір.
  4. Якщо млинці вийшли надто хрусткими, залиште їх, накривши тарілкою. Через кілька хвилин основа стане м’якшою, і ви зможете легше згорнути начинку.
  5. Готові млинці з грибами ви можете загорнути та заморозити, а за необхідності дістати та розморозити на сковороді.

Урізноманітнити закуску допоможуть також соуси на основі сметани з додаванням майонезу, часнику, солі та перцю.

Коментарі
Щоб залишити коментар необхідно Авторизуватися