Рецепти

Млинці з грибами

Млинці з лісовими грибами
Млинці з лісовими грибами
Млинці з лісовими грибами
Млинці з лісовими грибами
Млинці з лісовими грибами
Млинці з лісовими грибами
prev
next
Млинці з лісовими грибами
60 хв
6

Інгредієнти для тіста:

  • молоко – 700 мл;
  • борошно пшеничне – 250 г;
  • цукор – 45 г;
  • сіль – 5 г;
  • яйце куряче – 3 шт.;
  • майонез Торчин® «Домашній» – 60 г;
  • рослинна олія – 120 г.

Інгредієнти для грибної начинки:

  • лісові гриби (або печериці) – 300 г;
  • ріпчаста цибуля – 3–4 шт.;
  • майонез Торчин® «Домашній» – 70 г;
  • морква – 1 шт.;
  • яйця – 2 шт.;
  • сіль, перець – на смак;
  • рослинна олія та вершкове масло – для смаження.

Млинці з грибами – улюблена страва в багатьох родинах. Готувати налисники з грибами можна не тільки на свята, а й протягом року.

Для начинки чудово підійдуть заморожені гриби або свіжі, такі як печериці, гливи, ерінги, які доступні цілий рік. Ми пропонуємо перевірений рецепт млинців з грибами, де особливого вершкового смаку додасть майонез Торчин® «Домашній», який не тільки підкреслить грибний смак, а й поєднає всі інгредієнти в начинці та зробить тісто для налисників ніжним.

 

Етапи приготування тіста для млинців із грибами

  1. Для тіста: у борошно всипте сіль та цукор – перемішайте. Додайте яйця, майонез «Домашній» і рослинну олію – ретельно все перемішайте вінчиком до однорідності.
  2. У тісто для млинців поступово введіть молоко, продовжуючи помішувати його вінчиком або міксером на невисокій швидкості. Відставте тісто на 10–15 хвилин відпочити.
  3. Щоб не отримати «перший млинець нанівець», тісто вилийте на добре розпечену пательню – печіть млинці з кожного боку до рум’яності.
  4. Для грибної начинки: наріжте гриби та обсмажте на вершковому маслі – перекладіть.
  5. Дрібно наріжте цибулю та моркву та обсмажте на рослинній олії – перекладіть овочі до грибів.
  6. Відварені яйця наріжте дрібними кубиками та додайте до грибної начинки.
  7. Посоліть, поперчіть і заправте майонезом «Домашній» – ретельно все перемішайте, щоб поєднались всі інгредієнти.
  8. Сформуйте налисники: покладіть на млинець грибну начинку і загорніть трубочкою.

Млинці з грибами готові!

До млинців з грибами за бажанням можна подати сметану. Смачного!

Секрети приготування млинців з грибами

Кожна господиня має свій унікальний рецепт млинців. Іноді він передається від покоління до покоління, а іноді виходить у результаті успішного експерименту на кухні.

Як приготувати смачні налисники з грибами та у чому секрет ніжного тіста та соковитої начинки? Ми зібрали кілька порад:

  • Вибирайте гриби на свій смак. Якщо готуєте страву для дітей, краще відмовтеся від лісових грибів на користь печериць. Вони також нададуть насичений грибний смак.
  • Щоб уникнути грудочок у тісті для млинців із грибами, ретельно перемішуйте інгредієнти вінчиком до однорідності та обов’язково залиште тісто відпочити.
  • Слідкуйте за консистенцією: готове тісто на млинці не має бути занадто рідким, але й не дуже густим, щоб налисники вийшли тонкими та ніжними.
  • Пекти млинці слід на сухій добре розігрітій пательні, тоді їх буде легко перевертати.
  • Готові млинці з грибами можна заморозити, а за необхідності розморозити та підсмажити на пательні на вершковому маслі.
  • Розігрівати налисники з грибами можна і в духовці, додавши шматочки вершкового масла. Так млинці рівномірно прогріються, будуть ніжними та соковитими.
 
Коментарі
Щоб залишити коментар необхідно Авторизуватися