Інгредієнти для тіста:
- молоко – 700 мл;
- борошно пшеничне – 250 г;
- цукор – 45 г;
- сіль – 5 г;
- яйце куряче – 3 шт.;
- майонез Торчин® «Домашній» – 60 г;
- рослинна олія – 120 г.
Інгредієнти для грибної начинки:
- лісові гриби (або печериці) – 300 г;
- ріпчаста цибуля – 3–4 шт.;
- майонез Торчин® «Домашній» – 70 г;
- морква – 1 шт.;
- яйця – 2 шт.;
- сіль, перець – на смак;
- рослинна олія та вершкове масло – для смаження.
Млинці з грибами – улюблена страва в багатьох родинах. Готувати налисники з грибами можна не тільки на свята, а й протягом року.
Для начинки чудово підійдуть заморожені гриби або свіжі, такі як печериці, гливи, ерінги, які доступні цілий рік. Ми пропонуємо перевірений рецепт млинців з грибами, де особливого вершкового смаку додасть майонез Торчин® «Домашній», який не тільки підкреслить грибний смак, а й поєднає всі інгредієнти в начинці та зробить тісто для налисників ніжним.
Етапи приготування тіста для млинців із грибами
- Для тіста: у борошно всипте сіль та цукор – перемішайте. Додайте яйця, майонез «Домашній» і рослинну олію – ретельно все перемішайте вінчиком до однорідності.
- У тісто для млинців поступово введіть молоко, продовжуючи помішувати його вінчиком або міксером на невисокій швидкості. Відставте тісто на 10–15 хвилин відпочити.
- Щоб не отримати «перший млинець нанівець», тісто вилийте на добре розпечену пательню – печіть млинці з кожного боку до рум’яності.
- Для грибної начинки: наріжте гриби та обсмажте на вершковому маслі – перекладіть.
- Дрібно наріжте цибулю та моркву та обсмажте на рослинній олії – перекладіть овочі до грибів.
- Відварені яйця наріжте дрібними кубиками та додайте до грибної начинки.
- Посоліть, поперчіть і заправте майонезом «Домашній» – ретельно все перемішайте, щоб поєднались всі інгредієнти.
- Сформуйте налисники: покладіть на млинець грибну начинку і загорніть трубочкою.
Млинці з грибами готові!
До млинців з грибами за бажанням можна подати сметану. Смачного!
Секрети приготування млинців з грибами
Кожна господиня має свій унікальний рецепт млинців. Іноді він передається від покоління до покоління, а іноді виходить у результаті успішного експерименту на кухні.
Як приготувати смачні налисники з грибами та у чому секрет ніжного тіста та соковитої начинки? Ми зібрали кілька порад:
- Вибирайте гриби на свій смак. Якщо готуєте страву для дітей, краще відмовтеся від лісових грибів на користь печериць. Вони також нададуть насичений грибний смак.
- Щоб уникнути грудочок у тісті для млинців із грибами, ретельно перемішуйте інгредієнти вінчиком до однорідності та обов’язково залиште тісто відпочити.
- Слідкуйте за консистенцією: готове тісто на млинці не має бути занадто рідким, але й не дуже густим, щоб налисники вийшли тонкими та ніжними.
- Пекти млинці слід на сухій добре розігрітій пательні, тоді їх буде легко перевертати.
- Готові млинці з грибами можна заморозити, а за необхідності розморозити та підсмажити на пательні на вершковому маслі.
- Розігрівати налисники з грибами можна і в духовці, додавши шматочки вершкового масла. Так млинці рівномірно прогріються, будуть ніжними та соковитими.