Класичний рецепт сирного печива: інгредієнти
Щоб експериментувати, важливо знати, як приготувати сирне печиво з його класичним рецептом. Ви здивуєтеся, наскільки все просто. Обов’язкові інгредієнти:
- сир — 250 г;
- вершкове масло — 90 г;
- борошно — 150 г;
- цукор — 45–50 г;
- розпушувач — ½ ч.л.;
- невелика щіпка солі.
Виходячи з такої кількості складових, у вас вийде багато сирного печива — приблизно 25–30 штук.
Етапи приготування
Як готувати сирне печиво? Підготовка солодкого кондитерського виробу триває буквально за 5–7 хвилин. Після цього вам залишається тільки чекати, коли випічка приготується в духовці. Цей процес ділиться на кілька етапів:
- Розімніть сир і змішайте його з розтопленим вершковим маслом.
- Додайте просіяне борошно, цукор, сіль і розпушувач.
- Ретельно вимісіть тісто і сформуйте кулю.
- Залиште тісто в холодильнику на 1,5 години, щоб під час розкатування воно було більш еластичним.
- Розкачайте тісто (товщина листа — 3 мм) і сформуйте сирне печиво, використовуючи кондитерське металеве кільце або стакан.
- Обваляйте кружечки в цукровому піску і складіть навпіл, додавши трохи цукру всередину. Після цього ще раз обваляйте виріб і поверніть його ще раз навпіл.
- Утворені четвертинки від цілого кола тіста викладіть на деко й готуйте в духовці при температурі 180 градусів 25 хвилин.
- Готове сирне печиво остудіть, викладіть на красиву тарілку і швидше несіть до чаю.
Смачного!
Не всі діти їдять сир, але все одно люблять печиво. Так чому б не використовувати розсипчастий сир, як один з інгредієнтів улюблені солодощі? Тим більше, що класичний рецепт дає змогу фантазувати та експериментувати, додаючи будь-які інгредієнти на ваш смак. Тепер ви знаєте, як за кілька хвилин, витративши мінімум зусиль, приготувати не тільки смачну, але й корисну солодкість до чаю, яку оцінять усі домочадці.
Цікаві варіанти сирного печива
Не думайте, що сирне печиво завжди однакове. Усього кілька додаткових інгредієнтів дають змогу прикрасити його й роблять страву цікавішою. Як приготувати сирне печиво, щоб воно сподобалося навіть вибагливим ласунам? Просто трохи змініть класичний рецепт і додайте щось нове:
- Печиво з яблуком. Візьміть класичний варіант кондитерського виробу й додайте в тісто одне терте солодке яблуко. У результаті печиво вийде більш м’яким і цікавим на смак. Можете додати страві більше насиченості, поклавши в тісто 1 чайну ложку кориці.
- Несолодке сирне печиво. Це класичний рецепт, з якого просто забирається цукор. Замість нього додають трохи більше солі. Щоб зробити смак печива більш виразним, ви можете додати в тісто 1 ч.л. приправи Торчин «10 овочів». Вона додасть готовій страві приголомшливий аромат і яскраві смакові нотки болгарського перцю, томатів, селери та спецій.
- Сирне печиво з апельсином, родзинками, горіхами та цукатами. Це, мабуть, самий багатокомпонентний рецепт, у який можна покласти все, що ви знайдете в себе вдома. До сирного тіста додайте цедру одного апельсина, жменю цукатів, родзинок (можна замінити в’яленої журавлиною), улюблених горіхів. За рахунок цукатів печиво виходить яскравим, ароматним і дуже ситним.
Сирне печиво
Печиво — це з дитинства улюблений перекус. Його обожнюють як дорослі, так і діти. Вважається, що печиво — це шкідлива солодка страва, всю користь якої перебиває шкода цукру. Однак ви можете приготувати корисний здоровий варіант улюблених ласощів, підібравши рецепт із мінімальною кількістю цукру й максимальним обсягом корисних інгредієнтів. Наприклад, зверніть увагу на такий варіант десерту, як сирне печиво. Розсипчаста й солодка страва стає більш корисною завдяки додаванню сиру.
Видів сирного печива дуже багато — воно може бути пісочним, листковим, солодким або солоним, з добавками або без. Загалом, пробувати та експериментувати на кухні можна до нескінченності.
Щоб зробити кондитерський виріб більш смачним і цікавим, господині додають:
- шоколад;
- банан;
- яблука;
- сухофрукти та цукати;
- горіхи;
- корицю;
- мак;
- апельсини та т.д.
Завдяки сиру тісто виходить дуже ніжним, розсипчастим і має унікальну текстуру.
Давайте дізнаємося, як готувати класичне сирне печиво, і які є більш оригінальні варіанти солодкого кондитерського виробу.