Рецепти

Ніжне сирне печиво

Ніжне сирне печиво
Ніжне сирне печиво
Ніжне сирне печиво
Ніжне сирне печиво
Ніжне сирне печиво
Ніжне сирне печиво
Ніжне сирне печиво
prev
next
Ніжне сирне печиво

Класичний рецепт сирного печива: інгредієнти

Щоб експериментувати, важливо знати, як приготувати сирне печиво з його класичним рецептом. Ви здивуєтеся, наскільки все просто. Обов’язкові інгредієнти:

  • сир — 250 г;
  • вершкове масло — 90 г;
  • борошно — 150 г;
  • цукор — 45–50 г;
  • розпушувач — ½ ч.л.;
  • невелика щіпка солі.

Виходячи з такої кількості складових, у вас вийде багато сирного печива — приблизно 25–30 штук.

Етапи приготування

Як готувати сирне печиво? Підготовка солодкого кондитерського виробу триває буквально за 5–7 хвилин. Після цього вам залишається тільки чекати, коли випічка приготується в духовці. Цей процес ділиться на кілька етапів:

  1. Розімніть сир і змішайте його з розтопленим вершковим маслом.
  2. Додайте просіяне борошно, цукор, сіль і розпушувач.
  3. Ретельно вимісіть тісто і сформуйте кулю.
  4. Залиште тісто в холодильнику на 1,5 години, щоб під час розкатування воно було більш еластичним.
  5. Розкачайте тісто (товщина листа — 3 мм) і сформуйте сирне печиво, використовуючи кондитерське металеве кільце або стакан.
  6. Обваляйте кружечки в цукровому піску і складіть навпіл, додавши трохи цукру всередину. Після цього ще раз обваляйте виріб і поверніть його ще раз навпіл.
  7. Утворені четвертинки від цілого кола тіста викладіть на деко й готуйте в духовці при температурі 180 градусів 25 хвилин.
  8. Готове сирне печиво остудіть, викладіть на красиву тарілку і швидше несіть до чаю.

Смачного!

Не всі діти їдять сир, але все одно люблять печиво. Так чому б не використовувати розсипчастий сир, як один з інгредієнтів улюблені солодощі? Тим більше, що класичний рецепт дає змогу фантазувати та експериментувати, додаючи будь-які інгредієнти на ваш смак. Тепер ви знаєте, як за кілька хвилин, витративши мінімум зусиль, приготувати не тільки смачну, але й корисну солодкість до чаю, яку оцінять усі домочадці.

Творожное печенье

Цікаві варіанти сирного печива

Не думайте, що сирне печиво завжди однакове. Усього кілька додаткових інгредієнтів дають змогу прикрасити його й роблять страву цікавішою. Як приготувати сирне печиво, щоб воно сподобалося навіть вибагливим ласунам? Просто трохи змініть класичний рецепт і додайте щось нове:

  1. Печиво з яблуком. Візьміть класичний варіант кондитерського виробу й додайте в тісто одне терте солодке яблуко. У результаті печиво вийде більш м’яким і цікавим на смак. Можете додати страві більше насиченості, поклавши в тісто 1 чайну ложку кориці.
  2. Несолодке сирне печиво. Це класичний рецепт, з якого просто забирається цукор. Замість нього додають трохи більше солі. Щоб зробити смак печива більш виразним, ви можете додати в тісто 1 ч.л. приправи Торчин «10 овочів». Вона додасть готовій страві приголомшливий аромат і яскраві смакові нотки болгарського перцю, томатів, селери та спецій.
  3. Сирне печиво з апельсином, родзинками, горіхами та цукатами. Це, мабуть, самий багатокомпонентний рецепт, у який можна покласти все, що ви знайдете в себе вдома. До сирного тіста додайте цедру одного апельсина, жменю цукатів, родзинок (можна замінити в’яленої журавлиною), улюблених горіхів. За рахунок цукатів печиво виходить яскравим, ароматним і дуже ситним.

Сирне печиво

Печиво — це з дитинства улюблений перекус. Його обожнюють як дорослі, так і діти. Вважається, що печиво — це шкідлива солодка страва, всю користь якої перебиває шкода цукру. Однак ви можете приготувати корисний здоровий варіант улюблених ласощів, підібравши рецепт із мінімальною кількістю цукру й максимальним обсягом корисних інгредієнтів. Наприклад, зверніть увагу на такий варіант десерту, як сирне печиво. Розсипчаста й солодка страва стає більш корисною завдяки додаванню сиру.

Видів сирного печива дуже багато — воно може бути пісочним, листковим, солодким або солоним, з добавками або без. Загалом, пробувати та експериментувати на кухні можна до нескінченності.

Щоб зробити кондитерський виріб більш смачним і цікавим, господині додають:

  • шоколад;
  • банан;
  • яблука;
  • сухофрукти та цукати;
  • горіхи;
  • корицю;
  • мак;
  • апельсини та т.д.

Завдяки сиру тісто виходить дуже ніжним, розсипчастим і має унікальну текстуру.

Давайте дізнаємося, як готувати класичне сирне печиво, і які є більш оригінальні варіанти солодкого кондитерського виробу.

Коментарі
Щоб залишити коментар необхідно Авторизуватися