Інгредієнти:
- філе оселедця – 200 г;
- куряче яйце – 3 шт.;
- зелена цибуля – 1 пучок (приблизно 20 г);
- ріпчаста цибуля – 50 г;
- майонез Торчин® «Європейський» – 70 г.
Як приготувати форшмак з оселедця? Дуже просто. Пропонуємо класичний рецепт форшмаку по-одеськи, який готується швидко і без складних зусиль. Важливий інгредієнт в нашому рецепті форшмаку з оселедця – майонез Торчин® «Європейський», який відмінно поєднує всі інгредієнти, додає особливого смаку і робить консистенцію форшмаку більш гладкою та однорідною. Спробуйте!
Як зробити форшмак – етапи приготування
- Відваріть яйця та очистьте.
- Підготуйте оселедець: відокремте філе від кісточок.
- Почистьте цибулю.
- Інгредієнти для форшмаку дрібно наріжте або подрібніть у кухонному комбайні, тоді консистенція буде схожа на паштет.
- Заправте форшмак з оселедця майонезом Торчин® «Європейський» – ретельно все перемішайте.
Форшмак – готовий! Рекомендуємо його куштувати не одразу, а попередньо охолодженим.
Подавайте форшмак з оселедця на підсушених скибочках хліба або в одній великій тарілці з грінками, лавашем або питою. Зверху страву можна прикрасити подрібненою зеленню. Смачного!
Варіанти приготування форшмаку з оселедця
Форшмак – це популярна закуска з оселедця, яка набула особливого попиту у жителів перлини біля моря і там готують Одеський форшмак майже в кожній родині.
Головний інгредієнт форшмаку – оселедець – зазвичай не змінюється, але залежно від регіону приготування, можуть змінюватись інші інгредієнти, текстура та пропорції.
Пропонуємо декілька варіацій рецептів форшмаку з оселедця:
- Єврейський – у якому оселедець переважає над іншими інгредієнтами.
- Єврейський за старовинним рецептом – відрізняється тим, що готується з додаванням оцту та цукру для отримання кисло-солодкого смаку.
- Одеський – з додаванням відвареного яйця та іноді яблук.
- Кишинівський – до складу якого входять волоські горіхи, а також ніжне вершкове масло.
- З плавленим сиром – з додаванням плавленого сиру, що робить форшмак ніжнішим та вершковим на смак.
- Рублений – для цієї варіації форшмаку оселедець та решту інгредієнтів рублять, а не подрібнюють у комбайні, що дозволяє відчувати текстуру кожного компонента.
Приготуйте Одеський форшмак, скориставшись порадами від Торчин® та кличте гостей!