Інгредієнти:
- майонез Торчин® «Делікатесний» — 100 г;
- яйця — 5 шт.;
- желатин — 2 г;
- вода — 50 мл;
- сіль, перець — до смаку;
- прованські трави — щіпка;
- шинка — 150 г;
- варена морква — 1 шт.;
- стебло селери — 50 г;
- фета — 100 г;
- листки салату — 50 г;
- рослинна олія — 10 г.
Омлет-рулет - це варіація традиційного омлету, яка є омлетом, згорнутим в рулет і начиненим різноманітними інгредієнтами. Омлет-рулет може бути приготовлений з різними начинками, такими як овочі, сир, шинка, гриби та багато іншого.
Ця страва не тільки смачна, але й ефектна візуально, що робить її відмінним варіантом для сніданку або легкого обіду.
Основні етапи приготування
Як приготувати омлет? Весь процес можна поділити на такі основні етапи:
- Желатин залити водою, потім розтопити на водяній бані.
- Яйця збити з 80 г майонезу Торчин® «Делікатесний» та прованськими травами.
- Додайте в яйця трохи охолоне желатин.
- Духовку розігрійте до 170 градусів. Ємність для запікання розігрійте, після чого змастіть маслом.
- Налийте яєчно-желатинову суміш шаром завтовшки 5-6 мм. Поставте в духовку до готовності (5 хвилин).
- Моркву, шинку, селеру, фету наріжте соломкою.
- Після духовки змастіть майонезом омлет і, поклавши на край омлету начинку (морква, шинку, селера, фету) загорніть у рулет.
- Рулет загорніть у фольгу і, сформувавши циліндричну форму, зачекайте, поки охолоне. Можете порізати та подавати готову страву!
Смачного!
Цікаві ідеї для приготування омлету-рулету
Рецепт омлета-рулету може бути різним. Все тому, що страва дозволяє фантазувати та додавати будь-які продукти, створюючи цікаве поєднання смаків. Ми підготували вам ще кілька варіацій омлету:
- Капрезе омлет-рулет: Начиніть омлет тонко нарізаними помідорами, моцарелою та свіжим базиліком. Після згортання рулету, полийте його оливковою олією та посипте бальзамічним оцтом.
- Омлет-рулет з грибами та шпинатом: Додайте начинку із обсмажених грибів та свіжого шпинату. При подачі посипте рулет тертим сиром, наприклад пармезаном.
- Мексиканський омлет-рулет: Начиніть омлет маринованою червоною квасолею, кукурудзою, нарізаними оливками і тертим сиром чеддер. Подавайте з сальсою та гуакамоле.