Інгредієнти:
- Відварена картопля — 200 г
- Борошно — 80 г + для підпилювання
- Яйце — 1 шт.
- Відварена броколі — 80 г
- Вершкове масло — 30 г
- Петрушка — 20 г
- Вода — 200 мл
- Приправа «10 овочів» — 2,5 столової ложки
- Вершкове масло — 1 столова ложка
- Сметана — 4 столові ложки
- Почистити картоплю й подавити виделкою.
- Розчинити 1 столову ложку приправи у воді й відварити в ній броколі, використовуючи сито. Відтак промити броколі в холодній воді й подрібнити блендером.
- Перемішати картоплю й броколі, додавши яйце, 1 столову ложку приправи й борошно. Замісити тісто.
- Розкачати з тіста ковбаску, порізати її маленькими кубиками. Варити галушки у відварі з приправою, який використовували раніше, протягом 3 хвилин.
- За допомогою сита дістати галушки з води й покласти на сковорідку. Додати 50 г відвару, вершкове масло й щіпку приправи «10 овочів» та готувати ще 1 хвилину. Потім додати сметану й за 1 хвилину зняти з плити.
- Подаючи на стіл, посипати петрушкою.
Кльоцки з овочами - відмінний гарнір до гуляшу або запеченої птиці. Ніжні картопляні кульки, тушковані у сметані, - нова інтерпретація давно знайомих продуктів. Додайте до суміші для кльоцок суцвіття броколі для максимальної користі та отримання нового цікавого смаку. Приправа Торчин “10 Овочів” допоможе розкрити аромат страви. Подавайте кльоцки гарячими зі смаженою цибулею, подрібненою петрушкою та шкварками. Це так по-українськи!