Інгредієнти:
- Для тіста:
- вода — 230 мл;
- борошно — 600 г;
- сіль — 10 г;
- сухі дріжджі — 11 г;
- цукор — 30 г.
- Для начинки:
- груша — 4 шт.;
- вершкове масло — 2 ст. л.;
- мелений чилі — 1 ч. ложка;
- мед — 1 ч. л.;
- твердий сир — 200 г;
- сіль, перець — до смаку.
- Для заливки:
- йогурт (9%) — 500 мл;
- майонез Торчин® «Делікатесний» — 300 мл;
- сіль, перець — до смаку;
- гірчиця Торчин® «Діжонська» — 10 г;
- шинка — 250 г;
- сир пармезан (твердий і сухий) — 50 г.
Підготувати всі інгредієнти. Дріжджі розвести з цукром у теплій воді. Далі додати просіяне борошно й замісити тісто. Вимішувати 10 хвилин.
Обчистити груші, нарізати соломкою, обсмажити на сковороді з вершковим маслом, чилі, медом, сіллю, перцем. Остудити.
Готове тісто розкачати, викласти на натертий маслом пергамент, сформувати бортик.
На поверхні тіста рівномірно розподілити грушеву начинку, посипати тертим сиром. Поставити в тепле місце на 30 хвилин.
Для приготування заливки змішати йогурт, майонез, пармезан, гірчицю, сіль, перець.
Полити пиріг і розкласти скибочки шинки зверху. Розігріти духовку до 200 градусів. Випікати 25—30 хвилин до золотаво-коричневого кольору.
Смачного!