Інгредієнти:
- солодкий червоний перець – 2 кг.;
- часник – 25 г.;
- цибуля ріпчаста - 150 г.;
- винний оцет – 35 г.;
- мед – 25 р.;
- сіль – 10 г.;
- яблуко печене – 1 шт.;
- олія оливкова - 25 г;
- кетчуп Торчин® «Чилі» - 300 г.
Для вас ми приготували неймовірно смачний рецепт запеченого перцю, який змінить уявлення про закуски! Ми сміливо експериментували із різними інгредієнтами, щоб створити унікальне поєднання смаків. Кожен компонент у цій страві відіграє важливу роль, взаємодіючи один з одним та розкриваючи дивовижні аромати та текстури.
Етапи приготування печеного перцю
Готується печений перець у кілька етапів:
- Болгарський перець промийте та відправте в духовку до готовності. Краще загорнути його у фольгу, щоб шкірка не підгоріла. Як тільки перець буде готовий, залиште в ємності, накривши кришкою. Це потрібно для того, щоб утворився конденсат, і шкірка від перцю легше зійшла з нього.
- Зубчики часнику роздавіть ножем і обсмажте на сильному вогні (можна запекти разом із перцем).
- Попередньо запікайте яблуко до готовності. Розімніть його на кілька частин, поріжте перець та часник.
- Подрібнену цибулю обсмажте в оливковій олії до готовності, покладіть на сковорідку часник.
- Додайте спеції, цукор та кетчуп Торчин® «Чилі», який надасть страві особливої гостроти та пікантності.
- Всипте подрібнені яблука та оцет. Зменшіть вогонь і проваріть усі інгредієнти протягом 5 хвилин.
- У стерилізовані банки залийте перець із яблуками та закатайте їх.
Далі можна залишити банки із закускою стояти до зими. Або до того моменту, поки вам не захочеться соковитого болгарського запеченого перцю.
Цікаві рецепти запеченого перцю
Що може бути смачнішим за овочі в ту пору, коли нам особливо не вистачає вітамінів? Взимку свіжі овочі та фрукти не завжди доступні, і ті, що є на прилавках, не завжди радують яскравим та приємним смаком. У такі моменти багато господинь воліють заздалегідь подбати про запаси на зиму. Однією з чудових опцій є запечений перець! Ми підготували для вас не тільки основний рецепт закрутки, але й кілька цікавих варіацій:
- Печений перець по-сербськи. Соковита апетитна страва, яка ризикує стати вашою улюбленою закруткою на зиму. І це недарма – тут до класичного рецепту печеного перцю з додаванням часнику, солі, цукру та олії йде невелике доповнення – трохи бальзамічного соусу та листя базиліка. Вони надають страві особливої пікантності.
- Печений перець із капустою. Перець запікайте до готовності і фаршуйте його дрібно нарізаною білокачанною капустою. Так у вас вийде дві страви в одній: і квашена капуста, і перець на зиму. Банки залийте розсолом на основі води, цукру, солі та оцту. І утримайтеся, щоб не з'їсти всю закуску до зими.