Інгредієнти:
- борошно — 2 склянки;
- вода — 100 мл;
- сіль — 5 г;
- сода — ½ ч. л.;
- олія — 100 г + для змащування — 100 г.
Підготуйте всі інгредієнти для приготування тіста.
Змішуємо воду й олію. Борошно — з содою й сіллю. Поступово всипаємо борошно й замішуємо м’яке тісто. Залишаємо на годину в плівці.
Розкачуємо качалкою, змащеною олією, тісто завтовшки 5 мм. Змащуємо олією й складаємо конвертом. Так повторюємо 4 рази.
Зберігаємо тісто в холодильнику в пакеті або герметичній тарі.
Приготуйте прісне швидке листкове тісто за нашим рецептом – і створюйте будь–які кулінарні шедеври! Наприклад, невагомі домашні слойки. А ще: тістечка, торти, солодкі й несолодкі пироги ... Це тісто дійсно універсальне! Ми поділимося з вами технологією приготування, яка допоможе замісити ніжне вершкове тісто без клопотів. Ви здивуєтесь, наскільки це просто та швидко! Готове листкове тісто можна зберігати у холодильнику в герметичній упаковці.