Равіолі із сиром: інгредієнти
Як приготувати равіолі із сиром? Ми підготували для вас простий рецепт, який вийде в кожної господині. Головне — зібрати всі обов’язкові інгредієнти:
- борошно — 0,5 кг;
- солоний сир (бринза) — 250 г;
- яйця — 5 штук;
- оливкова олія — 2 столові ложки;
- помідори черрі — 5 штук;
- вершки 30 % — 100 мл;
- сіль, перець — на свій смак;
- приправа Торчин «10 овочів» — 25 г;
- приправа Торчин «Весняна зелень» — 10 г.
З розрахунку на таку кількість продуктів у вас вийде 2 порції апетитних равіолі із соковитою начинкою та ароматним соусом.
Етапи приготування равіолі із сиром і томатно-вершковим соусом
Як готувати равіолі? Процес ділиться на 2 основні етапи: підготовка продуктів і ліплення страви. Щоб отримати щільне, але водночас ніжне тісто, вам знадобиться:
- Змішати борошно з яйцями, додати оливкову олію й замісити тісто руками 10–15 хвилин.
- Сформувати з тіста 2 кульки середнього розміру, обмотати їх харчовою плівкою і відправити в холодильник на 1–1,5 години. За цей час тісто настоїться і вийде більш еластичним.
Тепер займемося приготуванням начинки:
- До бринзи додайте приправу Торчин «10 овочів». Завдяки поєднанню прянощів і ароматних сезонних овочів вона зробить начинку більш пікантною й цікавою.
- Розімніть сир виделкою і влийте 50 мл вершків.
Тепер приступаємо до складання равіолі:
- Тісто дістаньте з холодильника й розкачайте в прямокутник товщиною 3 мм.
- Викладіть на смужки 1–2 чайні ложки начинки на відстані в 5–6 см один від одного.
- Скріпіть равіолі та розріжте їх на квадратики.
Для останнього етапу потрібно готувати ароматний соус. Тут усе дуже просто: у сковороду налийте вершки та викладіть помідори черрі, попередньо розрізані навпіл. Зачекайте, поки вершки закиплять і всипте приправу Торчин «Весняна зелень». Готуйте ще 2–3 хвилини на повільному вогні.
Щоб зварити равіолі, поставте каструлю з водою на вогонь і доведіть до кипіння. Додайте трохи солі та приправи Торчин «10 овочів». У киплячу воду покладіть равіолі та варіть до готовності 3–4 хвилини.
Подавайте ситну італійську страву в гарячому вигляді, полив зверху вершково-томатним соусом.
Заздалегідь підготувавши тісто, ви зможете приготувати ситний смачний обід за 45–60 хвилин. Експериментуйте з начинкою й соусами, щоб пробувати нові смаки класичної італійської страви. Смачного!
Варіанти приготування равіолі
Може здатися, що готується такий обід дуже довго і важко. Однак страва не вимагає особливих навичок і, якщо дотримуватися рецепту, виходить із першого разу. Як приготувати равіолі? Найважливіше — зробити гарне еластичне тісто.
А ось що стосується начинки, тут у вас ціле поле для експериментів. Ми зібрали далеко не всі варіації страви, але найцікавіші. Равіолі можуть бути з:
- грибами;
- гарбузом;
- яловичиною;
- фетою і шпинатом;
- цукіні та вершковим сиром;
- крабовим м’ясом;
- лососем;
- рикоттою, цукром і корицею (солодкий варіант страви на десерт).
Равіолі
Равіолі — це італійська страва з макаронних виробів із різноманітною начинкою. За складом вони можуть нагадувати вареники або пельмені. Однак принципова відмінність між цими стравами — особливий рецепт тіста, для якого використовуються борошно з твердих сортів пшениці, яйця й оливкова олія.
Бувають різні види равіолі:
- за складом — м’ясні та вегетаріанські;
- за формою — квадратні або овальні;
- за текстурою тіста — м’які (з великою кількістю яєць) і тверді.
Подаються равіолі зазвичай з ароматним томатним або вершковим соусом, який робить тісто більш соковитим і ніжним.
Ми пропонуємо вам познайомитися з популярним рецептом сирних равіолі, а також цікавими й нестандартними варіантами страви, які допоможуть урізноманітнити меню вашої родини.