Інгредієнти:
- консервований тунець у власному соку — 120 г;
- помідор — 2 шт.;
- огірок — 2 шт.;
- цибуля синя солодка – 1 шт.;
- перець болгарський (різних кольорів) — 3 шт.;
- листя салату — 100 г;
- оливки – 50 г;
- сир Фета – 100 г;
- базилік листя – 10 шт.
Заправка:
- оливкова олія — 100 мл;
- гірчиця від Торчин® «Лимонна» — 100 г;
- часник — 1 зубчик;
- орегано — дрібка;
- перець чорний мелений — дрібка.
Що таке салат із тунцем? Якщо говорити про традиційну кухню Америки, то салат із тунцем за популярністю і варіативності рецептів можна порівняти з нашим олів’є. Такий салат готують, як самостійне блюдо або ж використовують, як основу для приготування сендвічів і бутербродів. У Європі такий салат теж дуже популярний, адже готується він швидко й дуже легко.
- Приготуємо заправку: змішайте гірчицю від Торчин «Лимонна», оливкову олію, подрібнений часник, орегано і чорний перець.
- Огірки, помідори і перець нарізаємо скибочками і перемішуємо. Цибулю нарізаємо дрібними кубиками.
- На тарілку викладаємо листя салату, потім рівномірно розподіляємо овочі, додаємо цибулю, тунець, оливки та сир Фета.
- Зверху поливаємо заправкою та прикрашаємо базиліком.
- Подавайте одразу! Смачного!
Варіанти рецептів салату з тунцем
Рецепт салату з тунцем у багатьох сім’ях доповнюється унікальними інгредієнтами, саме тому його часто порівнюють з олів’є — кожен готує його так, як звик. Приготування салату з тунцем можна сміливо називати простором для уяви, але варто знати, які продукти найкраще поєднуються з головною родзинкою цієї страви. Хтось додає в рецепт салату з тунцем мариновані огірки, цибулю або свіжу селеру, а ті, хто любить гостріше — перчики халапеньо. Додати страві американського колориту можна за допомогою таких інгредієнтів, як лайм і кінза.
Експериментуйте з заправкою: розімніть стигле авокадо в пюре і приправте його перцем, сіллю й невеликою кількістю соку лимона або винного оцту. Після цього можна додавати тунець у власному соку і дрібно нарізані листочки тархуна й чебрецю.
Зробити салат цікавішим можна також за допомогою хумусу або яблучного пюре, іноді додають свіжу капусту (пекінську або білокачанну) і трохи рису.