Інгредієнти:
- кабачок – 4 кг;
- цибуля - 1 кг;
- морква – 1 кг;
- оцет - 1 склянка;
- сіль – 150 гр;
- цукор – 1 склянка;
- кетчуп Торчин® "Чилі" - 450 мл.
Кабачок – це сезонний продукт, який взимку знайти не так просто. Ми підготували для вас рецепт салату з кабачків, що дозволяє навіть у новорічні свята насолоджуватися ароматним салатом.
Салат з кабачків на зиму: етапи приготування
Готується салат з кабачків досить просто і швидко - всього за півгодини ви зможете отримати соковиту та ситну страву. Процес можна поділити на такі етапи:
- Сковороду поставте на вогонь і додайте олію.
- Наріжте часник тонкими слайсами і відправте його обсмажуватись на сковороду. Туди ж додайте порізану півкільцями цибулю та подрібнену соломкою моркву.
- Налийте в сковороду оцет, додайте сіль та цукор.
- Влийте кетчуп Торчин® «Чилі», який надасть салату гостроту та пікантність смаку. Добре перемішайте.
- Кабачки наріжте соломкою і додайте до цибулі та моркви.
- Декілька кабачків можна нарізати тонкими слайсами, щоб надати страві невеликої оригінальності.
- Простерилізуйте банки та викладайте в них салат із кабачків. Щільно закрийте його і залиште на зиму.
Ви також можете подавати салат з кабачків у свіжоприготовленому вигляді, наприклад, на хрусткому багеті.
Салат з кабачків на зиму: варіанти приготування
Салат з кабачків можна готувати, використовуючи ті інгредієнти, які ви любите, і які найчастіше можна знайти у холодильнику. Такий салат не вимагає особливих компонентів, за це його так люблять. При цьому, змінюючи інгредієнти, ви можете щоразу отримувати новий смак звичної закуски. Ми зібрали для вас кілька цікавих рецептів салатів на основі кабачків, які можна заготовити на зиму:
- Салат з кабачків з болгарським перцем, томатною пастою та часником. Кабачки необхідно порізати на дрібні брусочки чи кубики. Перець подрібнити в блендері або пропустити через м'ясорубку. У каструлю покладете нарізані кабачки, подрібнений перець та часник. Додайте цукор і сіль, влийте олію. Покладіть томатну пасту і ретельно перемішайте. Виварюйте салат 40 хвилин. За 5-10 хвилин до готовності додайте трохи оцту. Утрамбуйте у простерилізовані банки.
- Салат з кабачків з овочами та рисом. Це повноцінний гарнір, який узимку можна подавати з м'ясом або як окрему страву. Рис промийте та варіть до напівготовності. Поки він вариться, наріжте цибулю та моркву та обсмажте їх до м'якості на сковороді. Туди відправте нарізаний кубиками болгарський перець. Помідори очистіть від шкірки і наріжте, покладіть в каструлю, зверху засипте засмажкою з моркви і цибулі. Додати сіль, цукор і тушкуйте на повільному вогні в помідорному соку. У каструлю покладіть порізані кубиками кабачки та приготовлений рис. Виварюйте 10 хвилин, після чого додайте трохи оцту і продовжуйте готувати ще 5 хвилин. Помістіть салат із кабачків у простерилізовані банки та закатайте на зиму.