Інгредієнти:
- буряк – 200 г;
- м'який сир (фєта або інщий) – 200 г;
- куряче філе – 100 г;
- часник – 2 зубчики;
- пластівці мигдалю – 1 ст. л.;
- сушений чебрець – для смаку;
- брецелі для декору салату;
- майонез Торчин ® “Європейський” – 2 ст. л.
Пропонуємо вам рецепт салату із буряка, який стане гастрономічною прикрасою будь-якого різдвяного столу. Дуже простий і доступний по інгредієнтам, проте по вишуканості смаку не поступається більш дорогим святковим стравам. такий салат можна подавати як самостійно так і з підсмаженою канапкою. Що так, що так буде божественний смак!
Секрет салату в ідеальному поєднанні печеного буряка із м’яким сиром, це може бути фєта, чи бринза. А підсмажені мигдальні пластівці додають пікантних нот. Подайте у красивих піалах, прикрасьте зверху брецелями і насолоджуйтесь унікальним смаком.
Готуємо салат із буряка
- Починаємо створювати наш гастрономічний шедевр із запікання буряка. Заверніть його у алюмінієву фольгу, не очищуючи від шкірки, та запікайте при температурі 180 градусів. Середнього розміру буряк готується десь хвилин 40. Чим більший плід – тим довший час випікання.
- Після запікання, дочекайтеся, щоб запечений буряк охолов. Обережно очистіть від шкірки та натріть на тертці крупного розміру.
- Додайте до натертого буряка м'який сир, попередньо подрібніть його ножем чи руками. Можна використовувати сир у форми намазки.
- Додайте до салату два вичавлені зубчики часнику. Далі справа за спеціями – трохи меленого чорного перцю і сухого чебрецю. Також можете додати сіль, але зауважте, що майонез і сир містять сіль, тому спробуйте салат перед тим, як додати сіль.
- На розігрітій сковорідці підсмажте мигдалеві пластівці протягом двох хвилин. Підсмажені пластівці мають приємний смак, вишуканий аромат і створять хрусткий ефект у салаті. Додайте їх до інших інгредієнтів. Але рекомендуємо додавати їх перед подачею на стіл, щоб зберегти їх хрусткість.
- Заправляємо салат із печеного буряка майонезом. Ретельно перемішуємо до пастоподібної консистенції.
Готово! Далі розкладаємо нашу смакоту по святковим піалам (можна взяти келихи для мартіні, наприклад). Зверху кожну порцію прикрашаємо брецелями і подаємо гостям, щоб ті поринули у насолоду. Просто, смачно, оригінально.
Який сир обрати для салату з буряком
Щоб приготувати салат із буряка вам потрібен сир. Дуже виграшно поєднувати запечений буряк саме з м'яким сиром типу фети. Він має ніжний нейтральний смак без насичених нот. Класичний фета - це сир із овечого молока, але часто його роблять із коров'ячого. На поличках українських супермаркетів більш популярний останній.
Фету можна замінити на адигейський сир, який представляє сирні традиції Кавказу і за смаком нагадує бринзу. Додасть салату солоних нот.
Якщо ж вам кортить більш насиченого сирного смаку, подивіться у сторону козячих. В українському крафтовому сироварінні є велике різноманіття м'яких сирів з козячого молока.
Також для салату з буряком можна сміливо брати твердий сир (наприклад, Едам, Радомер, тощо). Натріть його на тертці, додайте до запеченого буряка, заправте майонезним соусом з часником.