Рецепти

Салат з шинкою

salat-z-shinka
prev
next
salat-z-shinka

Інгредієнти:

  • кукурудза консервована – 1 банка;
  • ананаси консервовані – 1 банка;
  • шинка – 200 г;
  • яйце – 5 шт.;
  • сир твердий – 200 г;
  • майонез Торчин ® “Європейський” – 150 г;
  • петрушка – 1 пучок.

Якщо ви плануєте на новорічну ніч або на Різдво робити гастрономічний фурор, не пробігайте повз цього рецепту. По-перше, він дуже смачний. По-друге, яскравий і декоративний. По-третє, швидкий у приготуванні. Готуємо багатошаровий салат з шинкою, який можна сміливо презентувати на будь-якому застіллі чи вечірці.

Так як салат із шинкою викладається прошарками, подавати його краще у прозорому посуді, щоб було видно структуру і колір кожного прошарку. А ще можна сервірувати по окремим піалам для кожного гостя.

Готуємо салат із шинкою

  1. Відваріть яйця до крутої консистенції жовтка. Потім остудіть у холодній воді та очистіть.
  2. Злийте рідину із баночок із консервованою кукурудзою і ананасами.
  3. Починаєте нарізати всі інгредієнти. Відкладаєте кожен окремо, так як салат будете збирати прошарками. Починайте з шинки, нарізавши її невеличкими полосками. Далі беріть ананаси і теж наріжте соломкою. А от очищені яйця нарізаємо кубиками.
  4. Підготуйте посуд, у якому салат із шинкою піде до святкового столу. Можна використати окремі піалки чи стакани, якщо сервірування заплановане під кожного окремого гостя. А можна все в одну спільну салатницю, головне вона має бути прозорою.
  5. Починаємо викладати прошарки салату. На дно кладемо кукурудзу і наверх ананаси. Тут зупиняєтеся і промащуєте майонезом Торчин ® “Європейський”. Далі йде прошарок шинки, на верх якого кладете яйця. І знову змазуєте майонезом. Зверху посипаєте цю смакоту тертим сиром . Ми в своємо рецепті використовували сир сорту Едам, але ви можете замінити його на будь-який інший, ваш улюблений твердий сир.
  6. Берете пучок петрушки, попередньо промитої та просушеної. Дрібнесенько нарізаєте і посипаєте нею салат. Такий собі фінальний штрих.

Все, салат із шинкою готовий і чекає, щоб частувати ваше застілля.

Плануючи меню, зважайте, що солодкуватий смак цього салату прекрасно пасує до різних сортів м’яса і ковбас, особливо до гострих.

Варіації салату з шинкою

Ми запропонували подавати салат із шинкою у скляній піалі, виклавши всі інгредієнти прошарками. Проте їх завжди можна перемішати мж собою і сервірувати класичнішим способом.

Маємо ідею, як у такому разі створити ефект ресторанної подачі. Нарізаємо шинку, ананаси та сир тонкими соломкам, заправляємо майонезом і викладаємо на продовгувату салатницю чи на тарілку з пласким дном у формі рулету. А яйця ріжемо на четвертинки і кладемо зверху як декор. У такому випадку замість п'яти яєць відваріть три.

Також можна додати більше свіжості салату і приготувати варіацію, замінивши консервовану кукурудзу і ананаси на свіжий огірок. Підсумовуємо: нарізати тонкими соломками шинку, сир і огірок, заправити майонезом, перемішати і викласти у формі рулету. Зверху четвертинки яєць і посипати зеленню. Смачного.

Коментарі
Щоб залишити коментар необхідно Авторизуватися