Інгредієнти:
- яйця – 8 шт.;
- огірки консервовані – 5 шт.;
- зелений горошок – 1 банка;
- зелена цибуля – 1 пучок;
- твердий сир – 200 г;
- майонез Торчин ® “Європейський” для заправки;
- шинка для загортання (опційно).
Маємо для вас святковий салат, невибагливий до вашого часу та гаманця, проте безпрограшно смачний, зимній і ситний. Зустрічайте салат із твердим сиром, яйцями та зеленим горошком під майонезною заправкою. Впевнені, якщо ви приготуєте його хоча б один раз, він назавжди залишиться у вашій колекції рецептів “швидко і смачно”. А щоб точно здивувати гостей, пропонуємо вам варіант цього салату у вигляді рулетиків із шинкою. Але ви також можете подати цей салат і традиційним способом – у салатнику.
Приготування салату із твердим сиром
- Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Попередньо відваріть яйця та опустіть їх у холодну воду для охолодження та кращого чищення.
- Далі починайте нарізати інгредієнти. Наріжте дрібненькими кубиками сир та яйця. Потім беріться за консервовані огірки. Бажано їх очистити від шкірки і після накришити маленькими кубиками. Отриману масу огірків візьміть у руки і легенько відтисніть зайву рідину. У салаті вона не потрібна, так як зробить його консистенцію “плавучою”.
- Злийте рідину із баночки зеленого горошку, висипте його у сито, щоб не залишилось води.
- Покладіть всі інгредієнти у салатницю, добре змішайте та заправте соусом. Для цього використовуйте майонез Торчин ® “Європейський”. Ще раз гарно перемішайте.
- Останній елемент буде про ноту свіжості в нашому салаті. Саме її дарує зелена цибулька. Візьміть приблизно один пучок, поріжте його дрібненько і додайте до салату. Знову ніжно перемішайте. На завершення, приправте сіллю та чорним перцем за смаком.
Погодьтеся, що це рецепт із простих, доступних інгредієнтів, проте результат підкорить серце кожного, хто спробує. Для ВАУ-ефекту радимо подати салат із сиром у формі невеликих рулетів.
Для цього візьміть тоненько нарізану шинку і загорніть у кожний шмат невелику кількість салату. Буде вам дуже оригінальна закуска, яка розходиться між гостями на раз два.
Щоб було легше загорнути салат у слайс шинки, сир можна натерти на тертці, замість нарізати кубиками. Так структура салату буде більш цільною.
Якщо ви поціновувач гострих смаків, можете додати до салату 4 столові ложки натертого хріну.
Обираємо сир для салату
Сир прекрасно доповнює будь-який майонезний салат. Головне, з чим треба визначитись, який сир вам більше до смаку: напівтвердий чи плавлений.
Для нашого салату із сиром ми рекомендуємо обирати тверді сорти, чи якщо бути точними згідно градації у королівстві сирів - напівтверді. Зазвичай, це сири від 1 до 6 місяців дозрівання. Вони відрізняються насиченим вершковим і злегка солодкуватим смаком. Їм не притаманні різкі аромати.
Із прикладів - Емменталь, Радомер, Едам, Гауда, Чеддер, тощо. Також, можете дивитися в сторону локальних крафтових сирів.
Форма нарізки теж може розкривати смак сиру по різному: кубики підкреслять виразність сирного смаку, а тертий краще відтінює поєднання сиру з іншими інгредієнтами.
Але якщо ви любите більш ніжні смаки, можете обрати плавлений сир, або навіть зробити мікс із плавленого та твердого сиру.