Де трушна шаурма? Із соусом Шаурма Торчин® — у тебе вдома! Коли вже занадто холодно, щоб тусити на вулиці, на допомогу приходить наш ізі рецепт домашньої шаурми. Збирай друзів на домашній стріт-фуд фестиваль і доведи, що найкраща шаурма в місті — у тебе вдома. І не шкодуй соусу — саме він надає страві пікантні східні нотки.
Інгредієнти:
- тонкий свіжий лаваш – 4 шт.;
- куряче філе або стегно – 350 г (1 філе або 2-3 стегна);
- пекінська капуста – 90 г;
- помідор; – 120 г;
- солоний огірок – 100 г;
- соус Шаурма Торчин® – 1 упаковка;
- кефір – 1 склянка (200 мл);
- часник – 2 зубчики;
- рослинна рафінована олія – 1 ст. л.
Спеції:
- сіль – трохи менше чайної ложки або 4 г;
- перець чорний молотий – за смаком;
- куркума – ⅓ чайної ложки;
- паприка (бажано копчена) – ⅓ чайної ложки;
- цукор – половина чайної ложки або 3 г;
- кумін (зіра) мелений – ¼ чайної ложки;
- інші спеції за смаком.
- Нарізаємо м’ясо шматочками по 3х4 см. Складаємо у високу миску та додаємо сіль і спеції. Заливаємо все кефіром так, щоб рідина ледве покривала м’ясо. Перемішуємо та залишаємо маринуватися на 30 хв за кімнатної температури.
- Поки маринується м’ясо, нарізаємо овочі. Капусту — соломкою товщиною 3-4 мм. Помідор ріжемо навпіл, видаляємо насіння та нарізаємо напівкільцями товщиною 2-3 мм. Солоний огірок нарізаємо кільцями такої самої товщини.
- Коли м’ясо замаринувалося, можна його смажити. Зливаємо зайвий маринад і викладаємо м’ясо на добре розігріту пательню, змащену олією.
- Смажимо до готовності, перевертаючи шматочки кожні півтори хвилини. Після першого перевертання можна трошки знизити температуру, щоб м’ясо не почало підгорати.
- За пів хвилини до закінчення смаження можна трохи притрусити м’ясо цукром — це підсилить смак і покращить карамелізацію. Викладаємо м’ясо на дошку, вбираємо зайвий жир паперовим рушником і трохи подрібнюємо ножем.
- Лаваш щедро змащуємо соусом Шаурма Торчин®, викладаємо на нього пекінську капусту, помідор, огірок, смажене м’ясо. Згортаємо шаурму в рол, добре стягуючи під час згортання.
- Розігріваємо чисту пательню до середньої температури або вмикаємо гриль, викладаємо шаурму. Можна попередньо змастити поверхню пательні чи грилю олією, щоб уникнути прилипання. Підсушуємо шаурму декілька хвилин з кожної сторони — і страва готова!
Альтернативні інгредієнти:
За авторство культової шаурми сперечається безліч країн. Здорова конкуренція завжди йде на користь: рецепти постійно шліфуються та вдосконалюються, створюються нові соуси, видозмінюється подача страви тощо.
Ми пропонуємо і тобі не обмежуватися стандартним рецептом. Наприклад, для ще більш поживного варіанту можна додати картоплю фрі. Курятину можна замінити яловичиною або навіть бараниною. На заміну пекінській капусті взяти молоду або листя салату. Експериментуй, надихайся та насолоджуйся смачним стріт-фудом!