Рецепти

Шоколадний торт

shoko-tort
prev
next
shoko-tort
120 хв
8

Інгредієнти:

  • борошно – 2 склянки;
  • какао – 1 стакан;
  • розпушувач тіста – 2 ч. л.;
  • сода – 0,25 ч. л.;
  • яйця – 4 шт.;
  • вода – 2 склянки;
  • цукор – 3 склянки;
  • подрібнені солоні фісташки – 200 г;
  • вершкове масло – 200 г;
  • чорний шоколад – 400 г;
  • вершки 30% – 250 мл;
  • майонез Торчин ® “Домашній” – 2 склянки.

Кульмінація святкового застілля – щось солоденьке. Зазвичай на нього однаково з нетерпінням чекають як діти, так і дорослі. Подаруйте вашим близьким та рідним справжній смак свята – шоколадний торт.

Пропонуємо рецепт шоколадного торту з горіхами та карамеллю. Смачну контрастну ноту тут створять солоні фісташки, які є у складі як крему, так і посипки. Бісквіти для торту будемо робити на основі майонезу, щоб додати більш пухкої та вологої текстури.

Готуємо шоколадний торт з горіхами

  1. Для початку потрібно просіяти борошно та додати до нього соду, какао та дрібку солі. Сіль потрібна, щоб зміцнити клейковину тіста, так воно швидше підніметься та буде пружнішим.
  2. Далі збиваємо яйця та 2 стакани цукру. Для цього візьміть міксер та збивайте на високій швидкості до однорідної пінної консистенції, цукор має повністю розчинитися.
  3. Додайте майонез і збивайте міксером на низькій швидкості, доки суміш не стане повністю однорідною.
  4. Тепер на малій швидкості міксера з'єднуємо яєчно-майонезну суміш із сухими інгредієнтами (борошно, какао) та водою, додаючи їх по черзі – трохи борошна, трохи води.
  5. Розігрійте духовку до температури 160-170 градусів. Підготуйте форму для випікання, бажано діаметром 28 см. Застеліть дно пергаментним папером, а боки змастіть вершковим маслом. Це допоможе уникнути прилипання торту до форми. Вилийте підготовлене тісто для торту у форму та випікайте близько 50 хвилин. Перевіряйте готовність зубочисткою чи шпажкою – вставте у центр коржа, якщо вона виходить сухою, корж спікся.
  6. Остудіть, потім розріжте тісто ниткою або гострим ножем на три частини. Якщо вам не зручно розрізати, випікайте бісквіти по черзі, попередньо розділивши тісто на три більш-менш рівномірні частини.
  7. Розтопіть чорний шоколад на водяній бані.
  8. Доки плавиться шоколад, готуємо карамель. В невеличку кастрюлю насипаємо стакан цукру і заливаємо його водою (десь 30 мл). Добре розмішуємо, краще дерев'яною лопаткою. Як тільки маса стане однорідною янтарного кольору, знімаємо з плити. Додаємо вершки та починаємо інтенсивно вимішувати до рівномірної карамельної маси.
  9. Вливаємо готову карамель до розтопленого шоколаду. Перемішуємо до утворення однорідного крему. Даємо охолонути хвилин 20.
  10. Вершкове масло кімнатної температури збиваємо міксером на високій швидкості до пишної консистенції. Додаємо його ложкою до шоколадно-карамельної маси.
  11. Додаємо подрібнені фісташки. Все перемішати ложкою.
  12. Розділіть крем на чотири частини і починаємо збирати торт у послідовності: бісквітна основа, прошарок крему. Зверху торт теж змастити кремом і посипати фісташками для декору.

Все, шоколадна краса готова. В принципі, коржі можна промазати будь-яким кремом за вашим смаком, навіть просто сметаною з цукром. Шоколадний торт все рівно буде прикрасою вашого святкового столу.

Секрети приготування смачної карамелі

 

Щоб зробити шоколадний торт смачнішим, ми додаємо до шоколадного крему карамель на основі вершків. Зробити її не складно, проте є декілька невеличких секретів:

  • вершки краще використовувати з високою жирністю;
  • використовуйте посуд із товстим дном і стінками;
  • використовуйте тільки підігріті жирні вершки (якщо вони будуть кімнатної температури, то при їх вливанні в дуже гарячий сироп, він буде активно бризкатися, крім того, карамель може згорнеться у великі цукрові грудки). Щоб цього не сталося, підігрійте вершки, зніміть сироп з плити і влийте вершки в сироп у кілька заходів. Щоразу інтенсивно перемішуйте дерев'яною лопаткою.

Смачного!

Коментарі
Щоб залишити коментар необхідно Авторизуватися