Рецепти

Азу з м'ясом по-татарськи

Поріжте яловичину соломкою і підсмажте до золотистої скоринки на олії.
Цибулю слід нарізати півкільцями і викласти на м'ясо.
Коли цибуля стане м'якше, додавайте томатну пасту, солоні огірки, нарізані соломкою, і підлогу пачки заправки. Перемішайте, залийте водою і тушкуйте під кришкою до готовності м'яса.
Азу з м'ясом по-татарськи
Азу з м'ясом по-татарськи
prev
next
Азу з м'ясом по-татарськи

Інгредієнти:

  • м'ясо (яловичина) — 500 г;
  • картопля —  500 г;
  • солоні огірки — 2 шт;
  • цибуля — 2 шт;
  • часник — 2 зубчики;
  • соняшникова олія для смаження;
  • заправка для борщу Торчин® "Томатна з болгарським перцем" — ½ упаковки.

Азу по-татарськи — це дуже смачна м'ясна страва, яка потрапила в Україну із Середньої Азії. Існує величезна кількість різноманітних рецептів, які передбачають використання різного м'яса та овочів, тому смак азу може сильно відрізнятися.
Якщо вам подобається рагу або печеня, вам однозначно варто спробувати цей рецепт. Відмінною рисою азу по-татарськи є додавання солоних огірків. Страва виходить ситною, але водночас пікантною — чудовий вибір для обідньої трапези. 
 

Етапи приготування азу по-татарськи

  1. Для початку наріжте м'ясо дрібною соломкою. У класичному варіанті рецепта ми рекомендуємо використовувати яловичину, проте вибір м'яса може бути іншим, на ваш смак.
  2. Розігрійте на пательні трохи соняшникової олії та обсмажуйте шматочки м'яса на сильному вогні до апетитної золотистої скоринки, постійно помішуючи.
  3. Зменшіть вогонь, наріжте цибулю півкільцями і викладіть її на м'ясо, перемішайте.
  4. Коли цибуля стане м'якшою, додайте натерті або дрібно нарізані солоні огірки, тушкуйте все на слабкому вогні близько 10 хвилин.
  5. Додайте півпачки томатної заправки з болгарським перцем Торчин®. Вміст сковорідки перемішайте і залийте водою. Тушкуйте 15 хвилин на слабкому вогні.
  6. Паралельно очистіть картоплю, поріжте її соломкою та обсмажте до напівготовності.
  7. Після картопля додається до м'яса разом із часником і лавровим листом.
  8. Усе перемішайте, прикрийте кришкою і тушкуйте страву на слабкому вогні до готовності.  

Так, азу не найшвидша в приготуванні страва. Однак насичений яскравий смак і поживність страви стануть чудовою винагородою за докладені зусилля.

Варіанти приготування азу по-татарськи
Традиційним варіантом вважається азу з яловичини або з баранини. Однак, ви також можете спробувати використовувати м'ясо курки, індички або кролика. Такий вибір основи робить страву ніжною та більш легкою.  
Нижче можна ознайомитися з кількома популярними та сучасними варіантами азу:

  1. Зі свининою та солоними огірками. Досить незвичайний варіант, особливо якщо враховувати, що на батьківщині страви дуже поширений іслам. Свинина дуже ситна і калорійна. У всьому іншому рецепт залишається незмінним.
  2. Азу з індички. Це більш легкий варіант. Для приготування вам знадобляться грудинка, томатна паста, біле вино, вершкове масло, мелений кумин і, звісно ж, солоні огірки. Решту інгредієнтів можна додавати за смаком.
  3. Азу з кролика. У цьому рецепті немає солоного огірка, який замінюється цілою низкою овочів: цибулею, морквою, кабачком, солодким перцем. Прянощі та чорний перець додаються за смаком. Замість соняшникової олії використовується оливкова.

Різновидів азу дуже багато, проте знайомство з цією стравою ми рекомендуємо почати з класики. Проте експерименти — частина творчого процесу, не бійтеся виражати себе в кожній страві та привносити щось особливе. 
Бажаємо смачних застіль!
 

Коментарі
Щоб залишити коментар необхідно Авторизуватися