Рецепти

Баклажани з кетчупом Чилі від Торчин

Баклажани з кетчупом Чилі від Торчин
1 хв
1

Інгредієнти:

  • 2 кг баклажанів
  • 3 склянки води
  • 2 склянки цукру
  • 2 склянки оцту
  • 5 зубчиків часнику
  • 100 гр кетчупу Торчин®
  • 2 ст. ложки сонячної олії

Баклажани на зиму

Соковиті баклажани з трохи терпким смаком – хто встоїть перед стравою, яка манить таким привабливим ароматом? Додамо трохи часничку і зелені... А може ви полюбляєте томатну заливку з гострим перцем? Ммм.

На жаль, термін життя в улюбленого овоча обмежений, порадіти йому вдається здебільшого в теплу пору року. Саме тому сьогодні ми поговоримо про те, як консервувати баклажани, щоб насолоджуватися їхнім смаком навіть холодною зимою.

Отже, що таке консервація – знає кожен. Однак який рецепт вибрати, щоб вже перші "закрутки" вийшли вдалими і виправдали очікування всієї родини? Сьогодні в мережі пропонується маса варіантів: від консервації шматочками, кубиками, слайсами, до приготування баклажанового пюре, яке добре підходить для салатів і супів.

Пропонуємо спробувати мариновані гостро-солодкі баклажани на зиму за рецептом Торчин, які готуються із додаванням кетчупу Чилі.

баклажаны на зиму

Закриваємо баклажани на зиму

Як приготувати баклажани на зиму, щоб здивувати і рідних, і гостей? Ми знаємо перевірений рецепт, який може закріпити за вами звання справжнього чарівника. Поєднання гостро-солодкого соусу, баклажанів і часнику стане відмінною закускою не тільки на повсякденний, але й на святковий стіл.

Вам знадобляться:

  • Свіжі баклажани – 2 кг
  • Цукор – 2 стакана
  • Оцет столовий – 2 стакана
  • Вода – 3 стакана
  • Часник – 5 зубчиков
  • Кетчуп Торчин «Чилі» – 100 г
  • Соняшникова олія – 2 ст. л. на кожну банку

Отже, всі складові підготовлено. Як замаринувати баклажани? Дотримуйтесь нашого покрокового рецепту:

  1. 2 кг баклажанів необхідно нарізати великими брусочками, посолити і залишити на кілька годин. Сіль забере властиву овочу гіркоту й зайву вологу. В кінці промийте брусочки під проточною водоюбаклажаны на зиму
  2. В кастрюлю добавляем 3 стакана воды, сахар и уксус. Доводим смесь до кипения, забрасываем баклажаны и провариваем в течение 5-7 минут до мягкости. Готовность можно проверить с помощью обычной вилки – она должна легко проходить насквозь. Выложите баклажаны на сухой противень.баклажаны на зиму
  3. Натрите 5 зубчиков чеснока, добавьте кетчуп «Чили» и перемешайте все это с отваренными овощами.баклажаны на зиму
  4. В стерилизованные банки выкладывайте баклажаны, заливая сверху по 2 столовые ложки кипящего масла – это позволит усилить аромат.баклажаны на зиму
  5. После этого остается закрутить банки и замотать их на 12 часов.

Поздравляем, ароматная закуска на зиму готова! Пробовать ее можно и раньше. Главное – сделать побольше баночек, чтобы растянуть удовольствие до следующего сезона.

Готовьте с Торчин и пополняйте кулинарную книгу простыми вкусными рецептами!