Рецепти

Баклажани з кетчупом Чилі від Торчин

baklazhan
prev
next
baklazhan
1 хв
1

Інгредієнти:

  • 2 кг баклажанів
  • 3 склянки води
  • 2 склянки цукру
  • 2 склянки оцту
  • 5 зубчиків часнику
  • 100 г кетчупу Торчин®
  • 2 ст. ложки соняшникової олії

Закриваємо баклажани на зиму

Як приготувати баклажани на зиму, щоб здивувати і рідних, і гостей? Ми знаємо перевірений рецепт, який може закріпити за вами звання справжнього чарівника. Поєднання гостро-солодкого соусу, баклажанів і часнику стане відмінною закускою не тільки на повсякденний, але й на святковий стіл.

Отже, всі складові підготовлено. Як замаринувати баклажани? Дотримуйтесь нашого покрокового рецепту:

  1. 2 кг баклажанів необхідно нарізати великими шматочками, посолити і залишити на кілька годин. Сіль забере властиву овочу гіркоту й зайву вологу. В кінці промийте шматочки під проточною водоюбаклажаны на зиму
  2. У каструлю додаємо 3 склянки води, цукор та оцет. Доводимо суміш до кипіння, закидаємо баклажани та проварюємо протягом 5-7 хвилин до м'якості. Готовність можна перевірити за допомогою звичайної вилки – вона має легко проходити наскрізь. Викладіть баклажани на сухе деко.баклажаны на зиму
  3. Натріть 5 зубчиків часнику, додайте кетчуп «Чилі» та перемішайте все це з відвареними овочами.баклажаны на зиму
  4. У стерилізовані банки викладайте баклажани, заливаючи зверху по 2 столові ложки киплячої олії - це дозволить посилити аромат.баклажаны на зиму
  5. Після цього залишається закрутити банки та замотати їх на 12 годин.

Вітаємо, ароматна закуска на зиму готова! Пробувати її можна і раніше. Головне – зробити більше баночок, щоб розтягнути задоволення до наступного сезону.

Готуйте з Торчин та поповнюйте кулінарну книгу простими смачними рецептами!

Також ми підготували для вас хвилинний покроковий відео-рецепт баклажан на зиму з кетчупом чилі.

 

Баклажани на зиму

Соковиті баклажани з трохи терпким смаком – хто вистоїть перед стравою, яка манить таким привабливим ароматом? Додамо трохи часничку і зелені... А може ви полюбляєте томатну заливку з гострим перцем? Ммм.

На жаль, термін життя в улюбленого овоча обмежений, порадіти йому вдається здебільшого в теплу пору року. Саме тому сьогодні ми поговоримо про те, як консервувати баклажани, щоб насолоджуватися їхнім смаком навіть холодною зимою.

Отже, що таке консервація – знає кожен. Однак який рецепт вибрати, щоб вже перші "закрутки" вийшли вдалими і виправдали очікування всієї родини? Сьогодні в мережі пропонується маса варіантів: від консервації шматочками, кубиками, слайсами, до приготування баклажанового пюре, яке добре підходить для салатів і супів.

Пропонуємо спробувати мариновані гостро-солодкі баклажани на зиму за рецептом Торчин, які готуються із додаванням кетчупу Чилі.

баклажаны на зиму

Коментарі
Щоб залишити коментар необхідно Авторизуватися
avatar
Ната
вт, 02/08/2022 - 15:57

В склянці скільки грам?