Рецепти

Брауні

Брауні
Брауні
Брауні
Брауні
Брауні
prev
next
Брауні

Класичний Брауні: інгредієнти

Як приготувати класичний Брауні? Вам знадобиться не так багато інгредієнтів і часу. Обов’язково запасіться такими продуктами:

  • хороший чорний шоколад (від 70 % какао) — 350 г;
  • вершкове масло — 115 г;
  • яйця — 3 шт.;
  • цукор — 6 ст.л.;
  • ванілін — 1/1 ч.л.;
  • зварена холодна кава — 15 мл;
  • борошно — 100–115 м

З такої кількості інгредієнтів виходить Брауні розміром 20х20 см, який можна розрізати на 10–16 шматочків.

Етапи приготування

Переходимо до найцікавішого й досить швидкого процесу. Як готувати Брауні:

  1. На водяній бані розтопіть вершкове масло й шоколад, ретельно помішуючи.
  2. Збийте яйця й додайте ванілін. Якщо в холодильнику не залишилося яєць або їх не вистачає, скористайтеся майонезом Торчин «Європейський». Буквально 2–3 столові ложки замінять 2 яйця й нададуть змогу зберегти потрібну текстуру страви. Однак врахуйте, що майонез підвищує калорійність і жирність десерту. У такому випадку можна на 15–20 г скоротити кількість вершкового масла.
  3. Заваріть каву й дайте їй охолонути. Можна використовувати мелену або розчинну.
  4. Ретельно вмішайте шоколадну масу в яєчну, додайте ванілін.
  5. Просійте в тісто борошно, перемішайте і влийте каву.
  6. Ще раз потрібно ретельно змішати всі інгредієнти. На цьому етапі можна додати додаткові складові: горіхи, сушені ягоди, шматочки шоколаду або печива.
  7. Підготуйте форму: змастіть її вершковим маслом і присипте борошном, або покладіть пергамент.
  8. Випікайте Брауні при температурі 180°С упродовж 20–25 хвилин.

Готовий десерт подавайте з кулькою ванільного морозива або іншим вашим улюбленим топінгом. Страва відмінно поєднується з ранковою кавою або вечірнім чаєм. Головне — слідкуйте, щоб ваші домочадці не з’їли всі тістечка за один раз.

Брауни

Цікаві варіації Брауні

Як приготувати Брауні? Спершу потрібно взяти найголовніший інгредієнт страви — якісний чорний шоколад. Саме від нього будуть залежати текстура і смак десерту. Що стосується інших складових — з ними можна, і навіть потрібно експериментувати, ускладнюючи або спрощуючи рецепт.

Ми зібрали для вас найцікавіші варіації улюблених американських ласощів:

  1. Брауні з кокосом. Кокос ідеально поєднується з чорним шоколадом. Вам потрібно тільки спекти класичні тістечка й остудити їх. Після цього змішайте кокосову стружку зі збитими вершками та згущеним молоком, ретельно перемішайте й рівномірно розподіліть по Брауні. Коли кокосовий шар застигне, полийте тістечко розтопленим шоколадом, остудіть і поріжте на порційні шматочки.
  2. Брауні з маршмелоу й арахісовою пастою. Це дуже солодкий і тягучий десерт, від якого всі залишаться в захваті. Зверху на готові класичні Брауні покладіть маршмелоу і відправте страву в духовку на 10–15 хвилин. Поки маршмелоу плавляться, на водяній бані розтопіть шоколад з арахісовою пастою й полийте топінгом тістечка.

Брауні

Гаряча кава, кулька ванільного морозива й невеликий квадратик шоколадного тістечка з яскравим смаком і приголомшливою текстурою — ідеальна картина. Брауні перетворить будь-який сніданок у маленьке свято, залишивши в захваті й дорослих, і дітей.

Брауні — це шоколадний десерт із найтоншою хрусткою скоринкою і злегка вологою, соковитою серединою. Це один з найпопулярніших американських солодощів, які за час свого існування зазнали безліч перетворень. Сьогодні існує кілька видів Брауні, які відрізняються між собою насамперед текстурою серединки — вона варіюється від рідкої, як у шоколадного фондана, до розсипчастої.

Щоб зробити смак десерту багатшим і цікавим, господині додають горіхи, кокосову стружку, сухофрукти, цукати, улюблені льодяники або M & Ms, ягоди, фрукти.

Головна перевага Брауні — готується тістечко максимально просто. Вам буде потрібно тільки замісити шоколадне тісто, на що йде не більше 10 хвилин, а після просто дочекатися, коли десерт допечеться в духовці.

Хочете навчитися готувати найсмачніший шоколадний десерт? Сьогодні ми поділимося з вами класичним рецептом Брауні й декількома не менше вдалими його варіантами.

Коментарі
Щоб залишити коментар необхідно Авторизуватися