Класичний Брауні: інгредієнти
Як приготувати класичний Брауні? Вам знадобиться не так багато інгредієнтів і часу. Обов’язково запасіться такими продуктами:
- хороший чорний шоколад (від 70 % какао) — 350 г;
- вершкове масло — 115 г;
- яйця — 3 шт.;
- цукор — 6 ст.л.;
- ванілін — 1/1 ч.л.;
- зварена холодна кава — 15 мл;
- борошно — 100–115 м
З такої кількості інгредієнтів виходить Брауні розміром 20х20 см, який можна розрізати на 10–16 шматочків.
Етапи приготування
Переходимо до найцікавішого й досить швидкого процесу. Як готувати Брауні:
- На водяній бані розтопіть вершкове масло й шоколад, ретельно помішуючи.
- Збийте яйця й додайте ванілін. Якщо в холодильнику не залишилося яєць або їх не вистачає, скористайтеся майонезом Торчин «Європейський». Буквально 2–3 столові ложки замінять 2 яйця й нададуть змогу зберегти потрібну текстуру страви. Однак врахуйте, що майонез підвищує калорійність і жирність десерту. У такому випадку можна на 15–20 г скоротити кількість вершкового масла.
- Заваріть каву й дайте їй охолонути. Можна використовувати мелену або розчинну.
- Ретельно вмішайте шоколадну масу в яєчну, додайте ванілін.
- Просійте в тісто борошно, перемішайте і влийте каву.
- Ще раз потрібно ретельно змішати всі інгредієнти. На цьому етапі можна додати додаткові складові: горіхи, сушені ягоди, шматочки шоколаду або печива.
- Підготуйте форму: змастіть її вершковим маслом і присипте борошном, або покладіть пергамент.
- Випікайте Брауні при температурі 180°С упродовж 20–25 хвилин.
Готовий десерт подавайте з кулькою ванільного морозива або іншим вашим улюбленим топінгом. Страва відмінно поєднується з ранковою кавою або вечірнім чаєм. Головне — слідкуйте, щоб ваші домочадці не з’їли всі тістечка за один раз.
Цікаві варіації Брауні
Як приготувати Брауні? Спершу потрібно взяти найголовніший інгредієнт страви — якісний чорний шоколад. Саме від нього будуть залежати текстура і смак десерту. Що стосується інших складових — з ними можна, і навіть потрібно експериментувати, ускладнюючи або спрощуючи рецепт.
Ми зібрали для вас найцікавіші варіації улюблених американських ласощів:
- Брауні з кокосом. Кокос ідеально поєднується з чорним шоколадом. Вам потрібно тільки спекти класичні тістечка й остудити їх. Після цього змішайте кокосову стружку зі збитими вершками та згущеним молоком, ретельно перемішайте й рівномірно розподіліть по Брауні. Коли кокосовий шар застигне, полийте тістечко розтопленим шоколадом, остудіть і поріжте на порційні шматочки.
- Брауні з маршмелоу й арахісовою пастою. Це дуже солодкий і тягучий десерт, від якого всі залишаться в захваті. Зверху на готові класичні Брауні покладіть маршмелоу і відправте страву в духовку на 10–15 хвилин. Поки маршмелоу плавляться, на водяній бані розтопіть шоколад з арахісовою пастою й полийте топінгом тістечка.
Брауні
Гаряча кава, кулька ванільного морозива й невеликий квадратик шоколадного тістечка з яскравим смаком і приголомшливою текстурою — ідеальна картина. Брауні перетворить будь-який сніданок у маленьке свято, залишивши в захваті й дорослих, і дітей.
Брауні — це шоколадний десерт із найтоншою хрусткою скоринкою і злегка вологою, соковитою серединою. Це один з найпопулярніших американських солодощів, які за час свого існування зазнали безліч перетворень. Сьогодні існує кілька видів Брауні, які відрізняються між собою насамперед текстурою серединки — вона варіюється від рідкої, як у шоколадного фондана, до розсипчастої.
Щоб зробити смак десерту багатшим і цікавим, господині додають горіхи, кокосову стружку, сухофрукти, цукати, улюблені льодяники або M & Ms, ягоди, фрукти.
Головна перевага Брауні — готується тістечко максимально просто. Вам буде потрібно тільки замісити шоколадне тісто, на що йде не більше 10 хвилин, а після просто дочекатися, коли десерт допечеться в духовці.
Хочете навчитися готувати найсмачніший шоколадний десерт? Сьогодні ми поділимося з вами класичним рецептом Брауні й декількома не менше вдалими його варіантами.