Рецепти

Брускета

Брускета
Брускета
Брускета
Брускета
Брускета
Брускета
Брускета
Брускета
Брускета
prev
next
Брускета

Брускета з томатами й перцем: інгредієнти

Перед тим, як приготувати брускету, обов’язково потрібно взяти всі інгредієнти. Для популярної італійської закуски з томатами черрі вам знадобляться:

  • свіжий французький багет — 1 шт.;
  • помідори черрі — 5–6 шт.;
  • часник — 2 зубчики;
  • болгарський перець: червоний і зелений — по 1 шт.;
  • сіль, перець — на свій смак;
  • свіжий сік лимона — 2 чайні ложки;
  • ароматна соняшникова олія — 2 столові ложки;
  • приправа Торчин «10 овочів» — 1 чайна ложка.

З розрахунку на таку кількість інгредієнтів у вас вийде швидка й легка закуска Брускета на 2-х людей.

Етапи приготування

Як готувати брускета? Такі антипасто недарма вважаються ідеальним рішенням, якщо до вас у будинок несподівано заскочили гості. Оскільки це легка закуска, готувати її досить просто. Усе, що вам потрібно, це:

  1. Очистити часник і порубати його на дрібні пластинки.
  2. Порізати болгарський перець на невеликі кубики.
  3. Помити помідори черрі й подрібнити їх на 4 частини.
  4. Змішати всі овочі й заправити їх сіллю, перцем і рослинною олією.
  5. Додати чайну ложку приправи Торчин «10 овочів», яка помітно збагатить смак і аромат начинки для брускета за рахунок гармонійного поєднання овочів і пряних спецій.
  6. Видавити в миску трохи лимонного соку й ретельно перемішати заправлені овочі.
  7. Акуратно викласти начинку на шматочки хліба. За бажанням можна прикрасити брускета зверху рубаною зеленню.

Якщо у вас у холодильнику є всі інгредієнти для такої закуски, як Брускета, то готується страва не більше, ніж за 10 хвилин. Хрусткий багет робить антипасто досить ситними, такими, що гості зможуть дочекатися обіду без почуття голоду. Соковиті сезонні овочі та спеції подарують свіжий смак і на кілька хвилин перенесуть вас у сонячну Італію. Buon appetito, signori!

Брускетта

Варіанти приготування брускети

Не існує одного єдиного рецепта, як приготувати брускету. Це настільки варіативна страва, що ви можете експериментувати з тими продуктами, які ви знайдете в себе в холодильнику.

Звичайно, головне — щоб під рукою був хрусткий свіжий багет або чіабата. А ось далі додавайте будь-які продукти, які гармонійно поєднуються між собою. Це, наприклад, може бути:

  1. Брускета з томатами, авокадо і вареними креветками. Ретельно подрібніть креветки, помідори й авокадо, додайте оливкову олію і, за бажанням, — трохи бальзамічного соусу.
  2. Солодка Брускета із сиром маскарпоне й сезонними ягодами та фруктами. Це можуть бути полуниця, малина, персик, абрикос. Для більшої насолоди можна додати трохи коричневого цукру.
  3. Брускета із запеченими перцями й соусом песто. Італійська закуска, яка насправді вимагає більше часу на приготування. Вам потрібно буде попередньо запекти болгарський перець до готовності. Подавати овочі потрібно на шматочку хліба, змащеному соусом песто, а зверху можна прикрасити його шматочками козячого сиру й базиліком.

Брускета

Брускета — це популярна італійська закуска, без якої не обходиться жоден обід. Точніше, не зовсім обід, а скоріше підготовка до нього, адже хрусткі грінки з ніжною й соковитою начинкою подають перед основною стравою для пробудження апетиту. Таку закуску ще називають антипасто, що перекладається як «до їжі».

Сьогодні виділяють різні види брускети:

  • солодкі або солоні;
  • гарячі або холодні;
  • з паштетом або зі шматочками інгредієнтів.

Брускета відмінно поєднується з вином або просеко, стає справжньою окрасою фуршетного столу й готується за лічені хвилини.

У нас ви знайдете цікаві варіанти страви, а також найпопулярніший рецепт приготування такої закуски, як Брускета, який прийшов до нас з Італії.

Коментарі
Щоб залишити коментар необхідно Авторизуватися